MTZ Belarus

Ja sa 820 ravan most teram 6 kornjaca 2000 obrtaja brzina 8,8km/h setvospremac 2.90 dubina oko 10cm ovo govorim za prvi prohod...

Ja sa 820 ravan most teram 6 kornjaca 2000 obrtaja brzina 8,8km/h setvospremac 2.90 dubina oko 10cm ovo govorim za prvi prohod...
Tako sam i ja terao, prvi prohod. Drugi prohod isao 7 kornjaca oko 11 km.
Josife jer ukljucujes prednju vucu, ili ne?
Al me danas ruja izdao, sutra ide kod majstora, kanda neka dizna postaje neposlusna.

Ja sa 820 standard i rau 2,80m 6 zec na 1900-2000 obr. prvo gaženje ako je solidno oranje a drugo 7 zec isto 1900-2000 obrt.

Tako sam i ja terao, prvi prohod. Drugi prohod isao 7 kornjaca oko 11 km.
Josife jer ukljucujes prednju vucu, ili ne?
Al me danas ruja izdao, sutra ide kod majstora, kanda neka dizna postaje neposlusna.

Cim ulazim u njivu ukljucujem prednju vucu jer ne propada toliko a i ima gde je meko a ako nije ukljucena onda zna da se ukopa i ja cu 2 prohod 7 kornjaca a mozda i 6 zec videcu...

Kod mene je mnogo jaci u kornjaci nego zec tako da sam po iskustvu ljudi sa foruma isao 7 kornjacu i isao je lepo mnogo bolje nego 6 kornjaca. A prvi prohod je mnogo brzo 7, bojim se da nesto ne polomim.
Sve je ovo bilo dok nije postao neposlusan :sta: .

Dobro veče, imam jedno pitanje. Prilikom oranja ili setvospremiranja recimo, ako uključujete prednju vuču, da li je isključujete svaki put kad stignete na kraj njive, kad treba da se okrene traktor? Na početku sam uključivao/isključivao svaki put kad stignem na kraj njive, ali sam se smorio pa sam počeo da ostavljam non stop uključeno dok radim, posle u transportu isključujem. Da li je pogrešno tako, mogu li nešto da sjebem ako je uključena a ja okrećem točak?

Neces nista pokvariti ako okreces sa prednjom... Svi tako rade ko ce da iskljucuje svaki put.... Ja retko koristim prednju samo kad mi bas treba i tad ne iskljucujem svaki put kad okrecem...

Kod mene se desi (ponekad) da kada je iskljucim,kao da dodje do nekog rasterecenja.Tako da je iskljucujem posle 2-3 kruga,pa je posle ponovo ukljucim.U pitanju je 1025 ravan most.Isto mi se desava i sa 549 dv.Da li je to normalno ili ne-ne znam. :sta:

Sale uključiš u srednji položaj (automacka) i nemaš problema, on sam uključi kad mu treba a kad je rasterećen on isključi i kad završiš posao vratiš u neutral, govorim za 820.

Nije bas pametno da ukljucis u srednji polozaj da se po oranju stalno gasi i ukljucuje... Najbolje ukljuciti kad udjes u njivu a iskljucis kad zavrsis... Tako svi rade kod mene u selu i jos niko nije imao problema sa prednjom...

Ljudi radim ovako od kako imam beloruse i nemam nikakih problema, čim dobije opterećenje on uključi prednju i više ne isključuje dok ne prestane proklizavanje zadnje vuče a to je na kraju parcele kad podigneš priključak i onda komotno okrećeš pez kidanja menjača i kad ga opteretiš on sam uljuči i kraj.I ako zaboraviš da je isključiš i kreneš kući 9 brzinom nemoraš da se plašiš da će se uključiti. Ja samo i koristim automacku a vi kako hoćete.:ppozdrav:

Nazad
Vrh