MTZ Belarus

Ne verujem bas da bi R 65 potrosila vise.Nije ona velik potrosac,cak je mozda i manji od ruje

Ne verujem bas da bi R 65 potrosila vise.Nije ona velik potrosac,cak je mozda i manji od ruje

Ma ja je imam i znam o cemu pricam... Ona je veliki potrosac za mene... Nemogu da je poredim sa 820 pa cak i da isto trose jer je ovaj 82ks a ona 65ks... Jos jedan primer je bio u oranju jesenas ja sam orao sa 820 moj cale ili deda sa Rakovicom.. Ja sam za 820 imao plug 3x30cm a za rakovicu je bio plug 3x25cm (orali za psenicu plitko) svaki dan ja vise izorem sa istom kolicinom goriva nego moj deda ili cale sa Rakovicom... Da napomenem da je moja Rakovica tip top stanje znaci nije neki krs... Ali Rakovica je mrala da ide 3 sporom kao i uvek sa prvom nemoze da makne...

to kad se izvadi termostat.
:osmeh:...jedino ako sam nov traktor kupio bez termostata ,ja ga vadio nisam a i prvi original elektronski sat je pokazivao uvek 75 kao radnu temp.
Na 80 natera jedino ako ga opteretim posteno..oranje sa 3 glave duboko u teskoj zemlj,kultiviranje u 8 brzi hod ili primer sad kultiviram i odma ugasim motor i temp. ce otici i na 90 C.

Bas sam te hteo pitati kojom brzinom teras(sumnjao sam da ides 7)...mozes slobodno 8-reduktor 1600-1700 obrtaja motora i trebalo bi da ides oko 10-11 na sat ...i naravno daleko da ce mu biti tesko :)...ne bi trebao temp. ni na 80 da tera :cao:

Probao sam i sa 8 redukovanom ali sam video da nista bolje ne uradi spremac (bar ja primetio nisam) mnogo se vise istruckam nego sa 7 redukovanom... Ni sa 8 redukovanom traktoru uopste nije tesko... Ali sad vidim sta je posao sa 820 i mojim spremacem od 2.90 pa to leti mnogo bolje uradim njivu nego prosle godine sa Rakovicom... :bravo:

Zelio bi i javno da se zahvalim nasem clanu Buli koji bas ne pise na forumu,ali je dobar majstor,resio je konacno nasu misteriju sa utovarivacem i rusom 1025 i losim dizanjem,slucajno sam pozvao coveka u vezi nekog cilindra,i kroz pricu rekao je da ce mi pomoci posto se razume u hidrauliku,i evo kroz 3 dana resena stvar,nije bila do rusa razvodnika i pumpe sto me iskreno zacudilo iako sam bi vec pri tome da cu kupiti skupoceni ravodnik,nego do cilindara,jer su propale gumice unutra tj raspale se,sto nama nije bilo ni na kraj pameti jer nisu cureli klipovi,sada je milina tovariti stajnjak,pogotovo sto kad zagrabis vile na leru dize bez da se mora ispustati iz njih.Svaka mu cast :)

Jedino sto sam primetio da mi smeta na 820 je rucka za ukljucivanje prednje vuce... Naime kad provedem ceo dan u njemu posteno izudaram desnu nogu o njoj... Ta rucka je bas dosta isturena kao da treba svakog casa... Neznam imate li vi tih problema??? Ako nemate da vidim da potrazim da nije problem u mojoj desnoj nozi????? :sta: :osmeh:

Problem na rusu skace prednji kraj pri brzinama vecim od 30 kmh, utvrdjeno da su prednji tockovi ovalni jer petokraka u sredini nelezi u centru.U pitanju je novi rus 892 i nije jedini ima ih dosta nepravilni odlivci petokraka.

Jedino sto sam primetio da mi smeta na 820 je rucka za ukljucivanje prednje vuce... Naime kad provedem ceo dan u njemu posteno izudaram desnu nogu o njoj... Ta rucka je bas dosta isturena kao da treba svakog casa... Neznam imate li vi tih problema??? Ako nemate da vidim da potrazim da nije problem u mojoj desnoj nozi????? :sta: :osmeh:
ja sam je blago zakrivio prema ručnoj, ako hoćeš slikaću sutra

Moracu i ja malo da prepravim tu rucicu... U pocetku mi nije smetala niti sam time davao neki znacaj ali sad posle presedenih nekoliko celih dana u njemu video sam da me boli cevanica od stalnih blagih udaraca u nju... Ja cu verovatno da je skratim..

- - - - - - - - - -

Sutra cu i ja probati ovom. Prvo setvospremiranje sam terao 6 u kornjaci, probao sam 6 zec, ali ne moze gusi se. Jer samo u kornjaci moze da setvospremira?
Setvospremac 2,9 a MTZ 820 RM. Probao i sa prednjom vucom i bez, ja nisam uocio razliku.

Joj druze gde ce da se ugusi sa 6 zec.. Pa nema teoretske sanse da se ugusi i ja sam terao sa tom brzinom i vuce bez problema ali je prebrza bar za moje njive... :haha: Ja sa 7 kornjaca po nekad 8 kornjaca i nema da oseti motor... Ni trunke dima nema,kad naglo dodam gas on poskoci sa spremacem..

Danas sam radio sa 820 i spremac 2,9 sve zavisi koliko duboko pustis spremac,ja sam danas radio razorano luceriste isao sam 6 direkt i to mi je dosta ali spremac pusten do panja,naravno uradio sam posao.Ako je spremac popličen pa jebi ga mozes ga terati i 9 om.A ja nisam od onih koji drze ruku na hidraulici pa cim zadimi podizi,jebi ga posao mora da se uradi odnosno da se napravi setveni sloj ili kako ko god misli!ja tako!

Naravno da treba da se napravi setveni sloj ali netreba ni preterivati sa dubinom... Ja sam na pocetku prvi krug spremanja izvadio toliko grudvi da je bilo lepse oranje nego spremljeno pa sam morao plice... Inace ima po selu koji misle da je spremac podrivac pa ga vuku do kraja dubine i sa 3 sporom sa Rakovicom... :haha: Ali da ne idemo dalje u :off_topic:.. Moj Belarus 820 danas zavrsio pripremu za setvu sutra rano perem spremac otkacinjem perem Belarusa ubacujem u garazu i on je zavrsio za neko vreme... :bravo:

Što u pripremi idete tako duboko 10-12cm?

Stvarno nerazumem ni ja... Kad sam probao cisto nesto dublje izvadio sam tolike grudve da je to bilo uzas... I posle drugog prohoda tu se osetila zarlika danas prilikom sejanja... Belarus me odlicno sluzio prilikom cele pripreme,danas imao malo vremena da odahnem i oprao Belarusa... On vise nema sta da radi sve do vrsaja (transport) pa posle krece tanjiranje i sve ostalo... Sa celu pirpremu za setvu sam uradio a Belarus je napravio tacno 21 radni cas... :osmeh:

Zato sto je zemlja u Banatskom Dvoru izuzetno teska za obradu pa se i setveni sloj teze priprema i mora barem dva prohoda da se pravi...

Nazad
Vrh