MTZ Belarus

To je normalna pojava,bez brige, treba ulju vremena da se slegne.A razliciti nivo je samo prividno, jer se nije svo sleglo , a brzina sleganja zavisi od temperatura motora

Pre 3 dana sam ga palio i bilo je maximumu i taj dan je drzao temperaturu na 50 stepeni,evo malo pre sam gledao na pola meraca stoji.

@Arkadije
jesi vratio centrifugu kako je i bila,na zarez,zbog balansa.......
Auu :)..ja se izvinjavam sto odgovaram na poruku od pre par strana ali tek sad sam video :udri:
Dobro pitanje jer kad sam skinuo poklopac kao i clan Cira92 ni ja nisam video ni Z od zareza ili bilo kakve oznake za balans ...sta sam uradio jeste da je bila neka tackica maltene na vrhu zvona a dole gde zvono naleze jedna strana je bila tamnija od druge pa sam po tome i vratio zvono na svoje mesto :D

Evo ovako:

kod Suloka trenutno ima akcija na Voltyre tj

16.9 38 8 platna bile 72.000,-sad su 51.000,-
16.9 38 10 platna bile 79.000,- sad su 53.000,- i bez razmisljanja sam ih porucio jer su mi i fabricke te!

prednje sam uzeo 13.8 20 belshina one su 26.000,- dok su Voltyre 42.000,-

Auu :)..ja se izvinjavam sto odgovaram na poruku od pre par strana ali tek sad sam video :udri:
Dobro pitanje jer kad sam skinuo poklopac kao i clan Cira92 ni ja nisam video ni Z od zareza ili bilo kakve oznake za balans ...sta sam uradio jeste da je bila neka tackica maltene na vrhu zvona a dole gde zvono naleze jedna strana je bila tamnija od druge pa sam po tome i vratio zvono na svoje mesto :D

Ama bas isto tako sam i ja vratio ta tackica odozgo sto je bila vratio sam je na isto mesto jer sam upamtio gde je bila.. Nema zareza opet sam pogledao...

Juce menjao ulje ima zarez .....

- - - - - - - - - -

Na koliko radnih sati se po pravili menja filter za hidrauliku na 820??? Znam gde se nalazi ali nikad do sad to nisam radio jer ima potrebe da se menja to sa manje od 1000 radnih sati ili ne??? I koliko je tesko zameniti taj filter??? Jer ima mozda neko sliku kako se to radi... Hvala unapred... :ppozdrav:
Di se nalazi taj filter za hidrauliku???A da evo vidim sve OK!

pitanje za svakog!!! mtz 1025 termostat, da li je neko vadio ili gledao na koliko stepena se otvori fabricki termostat, jer meni se dosta grejao trakor ali samo u popodnevnim casovima, ujutro ama nista max. do 60-70 Cel, ali poslepodne hteo je i do 100 mada nisam pustio. Zovem prljateja i kaze da u novije ruse stavljaju fabricki termostat od 93 stepeni sto je za nase uslove veoma visoko ( hoce voda da kljuca) i treba ga zameniti sa nizim stepenom ( od 70-85 C)...Kakva su vasa zapazanja? Hvala unapred svima!!!

pitanje za svakog!!! mtz 1025 termostat, da li je neko vadio ili gledao na koliko stepena se otvori fabricki termostat, jer meni se dosta grejao trakor ali samo u popodnevnim casovima, ujutro ama nista max. do 60-70 Cel, ali poslepodne hteo je i do 100 mada nisam pustio. Zovem prljateja i kaze da u novije ruse stavljaju fabricki termostat od 93 stepeni sto je za nase uslove veoma visoko ( hoce voda da kljuca) i treba ga zameniti sa nizim stepenom ( od 70-85 C)...Kakva su vasa zapazanja? Hvala unapred svima!!!
Stavi teleoptikov sat i prijatno ces se iznenaditi temperaturom.

I kod mene na 1025 isti slucaj.Juce ceo dan sa setvospremacem nije prelazio 80 stepeni,a danas popodne na samo jednom hektaru skoro 90.Jos sam sa manjim setvospremacem danas radio od onog juce (nemam svoj pa pozajmljujem).
@Mijodrag
Ako izvadim termostat,da li ce biti problem kad bude hladnije,da li ce dostizati radnu temperaturu?

I ja sa mojim 820 uopste nemam problema sa temperaturom... Jedan dan sam vozio sa onim plehovima sa strane motora ali sam ih drugi dan poskidao ipak kad izadjem iz traktora pregledniji mi je motor pa mogu da uocim neko curenje ili slicno... Moj spremac je 2.90 vucem ga u proseku 8-9 kilometra na cas i lepo uradim sa njim...

Nadam se da se moderatori nece ljutiti sto je ista slika u dve teme.. Ovde se vidi da vozim sa limovima sa strane motora ali samo taj dan je bilo tako...

041613191127.jpg

Ciro@ u spremanju moze da se provuce sa limovima kad vuces manji spremac. Ali ja sam vukao malo veci spremac pa sam poskidao. A Ove godine u tanjiranju na +25,+30 stepeni traktor mora da digne temperaturu bez limova nema te sile, uostalom videces ako bude opet ovako topla jesen. :ppozdrav:

Ciro@ u spremanju moze da se provuce sa limovima kad vuces manji spremac. Ali ja sam vukao malo veci spremac pa sam poskidao. A Ove godine u tanjiranju na +25,+30 stepeni traktor mora da digne temperaturu bez limova nema te sile, uostalom videces ako bude opet ovako topla jesen. :ppozdrav:

Ma i ja limove skidam prvi dan sam i zaboravio na njih jer sam krenuo u zurbi predvece pa rekoh da uradim bar neku njivu... Ali sam ih odmah sutra dan skinuo... Oni su tu samo zbog lepote.. :osmeh: I naravno zimi kad se vozi...

E sad ja neznam bas kao vi te brzine dobro ali gledajuci onu semu na staklu to mu dodje 7 brzna i onaj reduktor ispod volana u sporoj .. Al sam objasnio.. :haha:

Ma sta sa mojim spremacem u koju god ubacim on ga ne oseti... :osmeh: Idem sa 7 kornjacom bez da mu je ni najmane tesko... 1700 obrtaja idem po nekad 1800 uglavnom 2000 obrtaja nikad... Sa potrosnjom sam prezadovoljan... Nemogu da verujem da tako malo trosi,pa za ovo sto je on spremio moja Rakovica 65 bi potrosila to za jedan dan. :haha:

E sad ja neznam bas kao vi te brzine dobro ali gledajuci onu semu na staklu to mu dodje 7 brzna i onaj reduktor ispod volana u sporoj .. Al sam objasnio.. :haha:
Bas sam te hteo pitati kojom brzinom teras(sumnjao sam da ides 7)...mozes slobodno 8-reduktor 1600-1700 obrtaja motora i trebalo bi da ides oko 10-11 na sat ...i naravno daleko da ce mu biti tesko :)...ne bi trebao temp. ni na 80 da tera :cao:

Nazad
Vrh