MTZ Belarus

zbog takvih stvari je sklopka i stavljena

Ne kod mene je paljenje na 12v... Ali sam prezadovoljan kako pali na jedan akumulator upali sad bez problema... Naravno kad zahladni u jesen stavim dva po 96 i super...

Mi smo imali slican problem, ali nama je izvlacio alternator struju. Kad traktor stoji par dana on jednostavno nije hteo da upali, i onda smo poceli sklopku gasiti. Merili smo potrosnju kad se skine klema, iskljucivali jedno po jedno, i ustanovili da alternator trosi. Njegovom zamenom smo resili taj problem.

Jedan moj prijatelj je to imao na 892, a njegov traktor je tad bio kod nas. Mi na 952 nismo jos to imali.

Je l' uspeo neko da resi cuveni problem MTZ-a sa onim reglerom ispre hladnjaka. Poslednjih 4-5- godina mi redovno prazni levi akumulator na svakih mesec-dva!
Kupio sam prosle godine nov taj deo, i nikakvog boljitka nije bilo. Instalacija je pregledana, i ok je, ali problem i dalje potoji!
problem je u alternatoru i u mene je to bilo mijenjali pod garancijom dva kom. i nisu rijesili problem jedan mi elektrucar pregledo istalaciju i utvrdijo je da alternator ne puni dovoljno ustvari trebo bi da puni preko 14.v da bi reagovo rele ispred ladnjaka ako puni 14.v nece reagovati i ne puni drugi akumulator

Na koliko radnih sati se po pravili menja filter za hidrauliku na 820??? Znam gde se nalazi ali nikad do sad to nisam radio jer ima potrebe da se menja to sa manje od 1000 radnih sati ili ne??? I koliko je tesko zameniti taj filter??? Jer ima mozda neko sliku kako se to radi... Hvala unapred... :ppozdrav:

Jednom godisnje je kao pravilo sto sam ja citao ili na 1000rc,doduse mi na proslom rusu nismo menjali 6god i preko 3000rc,i poceo je vec da se raspada,za drugog sam uzeo ali jos nisam menjao,jednostavno se vadi samo se mora paziti da ne ostane ulja u njemu,pa da ne ispolivas po citavom traktoru.

Na koliko radnih sati se po pravili menja filter za hidrauliku na 820??? Znam gde se nalazi ali nikad do sad to nisam radio jer ima potrebe da se menja to sa manje od 1000 radnih sati ili ne??? I koliko je tesko zameniti taj filter??? Jer ima mozda neko sliku kako se to radi... Hvala unapred... :ppozdrav:
Postavio je clan Aca par strana unazad video gde je lepo prikazano kako se skida taj filter...Evo ti link da ne trazis :D
http://www.youtube.com/watch?v=Xk_8ZexBUxw
idi odma na 26:29 tu pocinje skidanje filtera hidraulike :)

Ja se slabo razumem u mehaniku, tako da je moguće da grešim ali mislim da ako izbacuje rashladnu tečnost to znači da ti je pukla glava.
Evo čekaj i druge odgovore, jer možda grešim- nisam stručnjak.

verovatno je samo dihtung. skines glavu i sve ce ti se kazti samo , dali ti gura vazduh u hladnjak mehurici u hladnjaku kada se zagreje?
danas vracen poklopac menjaca proveren konusno tanjirasti pred spremacenje izdrzace ali na leto sledi otvaranje i stelovanje i zamena dotrjalih lezajeva ako ih ima.

verovatno je samo dihtung. skines glavu i sve ce ti se kazti samo , dali ti gura vazduh u hladnjak mehurici u hladnjaku kada se zagreje?
danas vracen poklopac menjaca proveren konusno tanjirasti pred spremacenje izdrzace ali na leto sledi otvaranje i stelovanje i zamena dotrjalih lezajeva ako ih ima.

cim se upali traktor gura vazduh u hladnjak i pravi mehurice.

Jos jedno pitanje koliki po pravilu treba da bude pritisak u gumama na 820??? Neki mi kazu da kad nepravilno napumpas gume recimo zadnje previse a prednje premalo to steti prednjoj vuci??? Meni je 820 prvi traktor sa prednjom vucom tako da sad neznam dal je to istina ili jos jedna u nizu prica.... :sta: Hvala svima na ogrovorima.. :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Na ovom snimku na 58 minutu sta se tu steluje???? To prvi put vidim.. Koliko mogu da shvatim gledajuci tu se nesto steluje na kardanu... Sta se tu steluje??? :sta:

Evo snimka znam da je postavljen ali da se zna o kom snimku je rec..

Da, verovatnije je da je dihtung, moj deda je imao iskustva sa naprslom glavom na IMT-u, zato sam ja išao u krajnost.
Ćiro, pretpostavljam da nemaš knjigu za MTZ, pošto si kupio polovan traktor (koliko sam ukapirao sa ranijih stranica). Mnogo je preglednije sa hartije, ako možeš nekako nabavi to uputstvo, dotle možeš da se služiš ovim http://poljoinfo.com/downloads.php?do=file&id=33
od 61.stranice imaš o pneumaticima. To ti je isto, ali gledaš sa ekrana, pa ima malo više cimanja. Inače, sviđaju mi se svi tvoji poslovi, jedino što ti zameram je preterano cepidlačenje oko traktora, pranje posle svake sitnice, previše pažnje posvećuješ tome, po meni. I menjanje ulja na 100 rh, mislim da bacaš neiskorišćeno do kraja ulje. Ja menjam na 150rh, +- 5rh, ništa više, Terra Globe 15-40 iz Agropanonke kupujem.
Uzgred, ja imam MTZ 820 standard, kupljen 2010.god, kad sam počeo da se bavim baš aktivno poljoprivredom. Još jednom sam krenuo da pišem ovo, ali sam pritisnuo pogrešnu tipku i sve ode u majčinu pa sam se iznervirao. Pokušaću opet, što kraće mogu.
Kupio sam ga u vreme kad je bilo onih subvencionisanih 40%. Međutim, tih 40% nisam dobio (oko 5800 evra bih dobio, ako se dobro sećam), obrazloženje da nisam dostavio fotokopiju lične karte. Ja i dalje tvrdim da sam sve dostavio, moj propust je bio što nisam napravio popis koverte u pošti kad sam slao. Ali dobro sad, neću dalje da ulazim u to.
Imao sam i nekih drugih grešaka, pa da napišem da ne bi i drugi prošao kao ja. Iskustvo sa servisom Agropanonke- kad je došao servis na 50rh osim promen ulja i filtera za gorivo, centrifugalni čišćen i onaj za vazduh, ništa drugo serviser nije uradio. Nije mi pogledao onu prvu čašicu za grubo prečišćavanje goriva, sito sam našao kasnije sam na dnu čaše, dakle nikakvu funkciju nije imala ta čašica. Nije mi podesio ventile, što opet mislim da mu je bio posao. I na kraju, traktor nekako lupa na 3. cilindru, što mi je užasno smetalo. On mi je rekao da malo baca više goriva na tom 3., ništa strašno. Ja nisam imao ni iskustva ni nekoga starijeg pored sebe, pa je eto ostalo tako. Njegov posao je bio da otkloni taj kvar pa makar i skinuo pumpu i odneo na popravku.
Eto to su neka moja (ne)iskustva, budite kao diklofen kad vam dolazi servis, čvrsti i ne dozvolite im da vas ubeđuju da "to tako treba".

Pa ja sam takav jednostavno o svemu previse vodim racuna i o automobilima i o traktorima,mada malo vise o traktorima :osmeh:. Ja jednostavno volim da mi traktor i svako moje vozilo bude cisto i uredno ali moram da naglasim da su takvi i moj otac i deda tako da sam i ja povukao na njih... :bravo: Sto se tice Belarusa 820 ja sam dobio uz njega sve knjige cak i garantni list od koga sam ga kupio.. Ali imam dve ogromne knjizurine koje preturam kad bas zatreba mnogo brze dolazim do podataka ovde na forumu zahvaljujuci svim mojim prijateljima.. Sad im se puno zahvaljujem... :ppozdrav: Steta sto nisi ostvario tih 40% popusta ili povracaja... Ali sta ces zivot ide dalje.. :bravo:

quote:"Pa ja sam takav jednostavno o svemu previse vodim racuna i o automobilima i o traktorima,mada malo vise o traktorima"
Hehe, znam...obratio sam pažnju na to u tvojim postovima :ppozdrav: A i gde sam ja našao da te kudim, a ja tek od prošle godine vodim malo više računa o čistoći mašina ::sramota::
Još ovo nisam rekao, ja na svom 820 prednje gume pumpam na 2,2 atm, a zadnje na 1,6-1,8 atm.

Jel se nekom desava na Mtz-u da pre paljena traktora ima jedan nivo ulja,a posle rada drugi nivo i opet posle par paljena se ulje vrati kao prvog puta?! I kada ga ugasim sacekam 5-6 sati pa pogledam merac.Posle svakog paljena ima drugi nivo.

Nazad
Vrh