MTZ Belarus

Imas belsino za 66 hiljada posto su te rumine.A 28 su prednje isto belsino,.

Ja samo zbog provere dal radi kad sam ga uzimao... Inace nemam sta da radim sa njim sa kardanom...
icon_biggrin.gif
vidis ciro 92
ista situacija..mali radi sitnice sa kardanom :osmeh:

Ako je Belsina losa guma onda ja stvarno neznam... Na mom 820 je Belsina i guma izgleda kao nova... Dobro traktor nema ni 1000 sati ali skoro sve sate je napravio na asfaltu... Ne bi se slozio sa tim da je to losa guma... :

može on raditi na 540 obrtaja i na 1200 ob. motora,al kako
berač je konstruisan da radi na određenim obrtajima,ja sam rekao kako je pravilno a svako nek radi kako hoće.....
može i kombajn da radi na 3/4 gasa.... i sad nek neko kaže da je to dobro

nisi razumeo,ako radis na 1000 i redukujes berac da bi kobojagi traktor radio lakse,cemu onda ulaganje jos i u berac kad u sustini berac opet radi na istim obrtajima kao i na 540,mozda razlika svega 100 obrtaja motora kad se berac redukuje,ja vec dosta dugo koristim obe kombinacije zavisi od godine,proslu godinu sam sve radio na 1000 obrtaja kardana i 1200 motora,velika razlika u potrosnji(u pitanju je 223)......i nije mu tesko,a cela ova prica je pocela dali moze da se seje sa 1000 obrtaja,to nije nikakvo opterecenje za kardan a na 820 hvala bogu ima brzina i moze da se uskladi bez problema,al....svako neka radi kako hoce

Srđane zadnje belšinove a prednje ne, zato što se brzo troše, govorim za 820 standard a jesenas sam promenuo zadnje belšinove sa 4000 sati i još bi izgurale 1000 sobzirom na izgled i šaru, ja sam ih prodao polovne, po meni je belšinova guma kvalitetnija od rume.

Belsina gume su dosta kvalitetne znam par ruseva sa ravnim mostom sve 4 gume fabricke imaju blizu 4000 sati i imaju saru za jos 1000 sigurno,tako da zadnje bi treporucio ove da stavis a posto vidim da ti nije sa ravnim mostom prednje mozes da stavis i druge jeftinije jer hoce dosta brzo da se trose bilo kog proizvodjaca!

kod mene i mog kuma oba traktora kupljena isti dan kod njega na 952.2 prednje popucale nakon 6 mjeseci a moje na 820 nakon godinu i po sve gume su belshina doduše nisu se trošile ali nisu ni potrošile ni do pola a popucale do neupotrebljivosti

Na mom Belarusu 820 su naravno prve gume i to imaju super saru posebno zadnje... Traktor je 2003 god ali nema jos 1000 radnih sati a kupljen je sa dosta manje.. Ali skoro da po atarskim putevima da i nije isao... Evo slike mada nisu u prvom planu gume ali se vide...

IMG1522.jpg

- - - - - - - - - -

Danas ga upalio samo na jedan akumulator od 96 ampera bez problema....

Belsina gume su dosta kvalitetne znam par ruseva sa ravnim mostom sve 4 gume fabricke imaju blizu 4000 sati i imaju saru za jos 1000 sigurno,tako da zadnje bi treporucio ove da stavis a posto vidim da ti nije sa ravnim mostom prednje mozes da stavis i druge jeftinije jer hoce dosta brzo da se trose bilo kog proizvodjaca!
Clan pankin je objasnio problem...popucaju,dzabe im dobra sara,nekada davno slicna pojava na rekord gumama.

Ako je Belsina losa guma onda ja stvarno neznam... Na mom 820 je Belsina i guma izgleda kao nova... Dobro traktor nema ni 1000 sati ali skoro sve sate je napravio na asfaltu... Ne bi se slozio sa tim da je to losa guma... :
proizvode i gume za automobile pa kad ti se toliko svidja mozes ih staviti i na automobil:osmeh:

Sto da ne stavio bi ih meni i tako gume na autu sluze da se potrose sto pre... :haha: Nisam znao da prave i gume za automobile... :sta:

Nisam rusa palio par meseci danas probam nece! akumulatori ok,ali na AC pumpi kad sam probao da nadrukam ide jako lako verovatno je otisao nepovratni ventil nece da sastavi nikako posle drukanja nekako upali.

Je l' uspeo neko da resi cuveni problem MTZ-a sa onim reglerom ispre hladnjaka. Poslednjih 4-5- godina mi redovno prazni levi akumulator na svakih mesec-dva!
Kupio sam prosle godine nov taj deo, i nikakvog boljitka nije bilo. Instalacija je pregledana, i ok je, ali problem i dalje potoji!

Je l' uspeo neko da resi cuveni problem MTZ-a sa onim reglerom ispre hladnjaka. Poslednjih 4-5- godina mi redovno prazni levi akumulator na svakih mesec-dva!
Kupio sam prosle godine nov taj deo, i nikakvog boljitka nije bilo. Instalacija je pregledana, i ok je, ali problem i dalje potoji!

Mi smo imali slican problem, ali nama je izvlacio alternator struju. Kad traktor stoji par dana on jednostavno nije hteo da upali, i onda smo poceli sklopku gasiti. Merili smo potrosnju kad se skine klema, iskljucivali jedno po jedno, i ustanovili da alternator trosi. Njegovom zamenom smo resili taj problem.

Nazad
Vrh