MTZ Belarus

Ja samo jednom ukljucio kardan na 820 od kad sam ga kupio... ::sramota:: Netreba mi....
A za čega tebi služi taj traktor? Ideš sa njim na pijacu ili nešto drugo... :haha:
@Paore,od dole gledano na menjacu,imas jedan sraf i osigurac koji treba da popustis i zaokrenes da bi prebacio broj obrtaja kardana.

Ja bih bas voleo da vidim na sta lici takva setva kad se motor vrti na 1100 obrtaja.I dokle ce taj motor trajati.

Nisam u toku sa tim menjacem,kod mene ima mnooogo vise brzina,a da li ce mu biti tesko videces.Nema sanse da ide 8-9 km/h po spremljenoj njivi tako malim gasom i velikom brzinom.

To i pitam. Ja sam do sad sa 542 morao da sejem 1. brzinom sto je nekih 6 km/h jer 2. mu je bilo tesko. E sad ako bi breznjev sejao nekih 7-8 km/h na nekih 1600 o-min to bi bila 2. ili 3. brzaina, mozda redukovana, i tad bi to odradjivao bez po muke, ali nisam siguran koliko bi imao obrtaja na kardanu. Mislim da bi to bilo negde oko 400 o/min sto bi po meni bilo dosta za vakum.
Ovo sve pitam cisto zbog nekog optimelmnog agregatiranja breznjeva da ne ispade da mi trosi gorivo uzalud.

To i pitam. Ja sam do sad sa 542 morao da sejem 1. brzinom sto je nekih 6 km/h jer 2. mu je bilo tesko. E sad ako bi breznjev sejao nekih 7-8 km/h na nekih 1600 o-min to bi bila 2. ili 3. brzaina, mozda redukovana, i tad bi to odradjivao bez po muke, ali nisam siguran koliko bi imao obrtaja na kardanu. Mislim da bi to bilo negde oko 400 o/min sto bi po meni bilo dosta za vakum.
Ovo sve pitam cisto zbog nekog optimelmnog agregatiranja breznjeva da ne ispade da mi trosi gorivo uzalud.

nista te nekosta da probas na 1000 pa da vidis dal mozel da uskladis brzinu i obrtaje

Nazad
Vrh