MTZ Belarus

Momci sad vise nista ne kapiram... Isto tako i kod mene u komsiluku,niko ne sipa a vi kazete sad da se sipa... Koliko se sipa i koje ulje??? Jer isto motorno????

Ako uspeš i malo više, višak će izbaciti na onu cevčicu ispod pumpe, tako ako se to desi nemoj da te ta pojava buni.

Imao sam sva tri modela mtz 82, i na sva tri modela je PVP imala onu cevčicu ispod same pumpe za preliv tako da je tu neophodno menjanje ulja. Ko neveruje prilikom zamene ulja u motoru uveriće se i sam tako što će ispustiti ulje sa desne strane PVP odole i videćete da je ispuštena tečnos retka i boje goriva a ne crno kao boja zamenjenog ulja.. Na novijim modelima ima PVP gde to nije potrebno raditi odnosno na onim pumpama gde nema cevčice od dole, podvazivanje je direktno iz motora.

samo mtz 52 i prve serije82(stare 82 s malom kabinom) imaju tu cevcicu sa unutrasne strane(do bloka) bos pumpe i spusta se do dole ispod bos pumpe,vec od kraja 80-ih to vise nema jer pumpe imaju podmazivanje od motora,cira je lepo pitao za njegov traktor koji je mladji.a kakve si ti pumpe imao na svojim rusima to je nesto drugo

Može eventualno da se desi ako poseduje tkz.rusku rotacionu pvp-e u nju se sipa ulje 2dl.Ali to su bile male serije tih traktora i slabo ih kod nas ima,ja sam ga nekad imao pa znam:ppozdrav:
I u starije modele linijskih pumpi kao što reče @danger

samo mtz 52 i prve serije82(stare 82 s malom kabinom) imaju tu cevcicu sa unutrasne strane(do bloka) bos pumpe i spusta se do dole ispod bos pumpe,vec od kraja 80-ih to vise nema jer pumpe imaju podmazivanje od motora,cira je lepo pitao za njegov traktor koji je mladji.a kakve si ti pumpe imao na svojim rusima to je nesto drugo
Ovde gresis Danger-u selu ima par starijih mtz sa crvenom velikom kabinom koje imaju originalnu pumpu vp i imaju tu cevcicu i cep za sipanje ulja.ja sipam oko 2dcl. i ako se i pretera,odma se javi gore navedena cevcica u vidu curenja.

ja nisam radio u fabrici mtz pa da mogu reci 100% da nema na novijem tipu naradzastih rusa sa velikom kabinom oko 90-te godine PVP sa cevcicom,al to je 1 naprama 100 a mozda i vise.........moguce neke zalihe starih pumpi na lageru pri sastavljanju traktora u fabrici da je zalutalo,al svi ovi noviji rusi pocev i od 82.1 i 820 koji su u kombinaciji crveno crne boje nemaju takvu pumpu,clan cira je pitao za svoj traktor i kod njega to nema sigurno,vi koji tvrdite da ima i na prvim serijama velike kabine dali ste sigurni u to da ste prvi vlasnik tog rusa i da pumpa nije mozda zamenjena nekada,kod mene u kraju ima takvih rusa dosta sto u plavoj boji sto u narandzastoj pa i u braon boji ima pa ni jedan nema stari tip pumpe nego sa podmazivanjem motora,evo i prve slike sa cevcicom odole traktor je 80-to godiste,druga slika je traktor iz 89 godine i na trecoj slici se vidi po boji ulja da je crno i motorno a ne kako kazu da bude zuto i sa naftom pomesano....
10ndj4z.jpg

4jl5wh.jpg

15dnqjc.jpg

- - - - - - - - - -

na svakoj pumpi ima gore cep sto neznaci da se i sipa ulje......

jel zna neko, na koji nacin ulje dodje u pvp, kod tih sto se ne sipa ulje u njih (starih modela)

Te pumpe visokog pritiska u koje se nesipa ulje nemaju semering sa prednje strane na bregastoj osovini i ulje dobijaju iz razvodne kutije motora, na koji nacin neznam tacno tako mi je objasnjavo bosista.

Te pumpe visokog pritiska u koje se nesipa ulje nemaju semering sa prednje strane na bregastoj osovini i ulje dobijaju iz razvodne kutije motora, na koji nacin neznam tacno tako mi je objasnjavo bosista.

tako je,u donjem delu gde se zavrce bos pumpa ima rupica,to je magistrala pritiska ulja motora,to ulje ulazi u PVP i komplet je podmazuje a povrat ulja se vraca nazad kroz pumpu na flansnu na kojoj se okrece zupcanik koji pogoni bos pumpu i kompresor preko razvoda motora,taj zupcanik ima unutar bronzanu cauru i ulje koje se vraca podmazuje cauru i sliva se u karter.......

Nazad
Vrh