MTZ Belarus

A to je još i mačka u džaku jer ne znaš kakva je. Možda je sve ispravno a možda treba još toliko da uložiš da bi izremontovao

A to je još i mačka u džaku jer ne znaš kakva je. Možda je sve ispravno a možda treba još toliko da uložiš da bi izremontovao

I to sto kazes... U mom selu pre nekoliko dana kupljen MTZ 82 za 2000 evra (moj rodjak) i morao je odmah da zameni sve cetiri gume jer nisu mogle dalje,zamenio je jedan zupcanik u menjacu i kad je skinuo pumpu i dizne primetio je da je i blok naprso i sad nezna sta da radi... Dal da ga vari ili menja.... Debelo ce ga izaci to... Ali vidim sve vise MTZ 82 po oglasima za 2000 i kusur evra.... Ja mislim da nije jaka cena ako se lepo pregleda traktor i glavni delovi budu OK...

Pa nije toliko los na izgled on ga trenutno farba sad i verovatno ce da zavari blok... Malo mu smeta ta kabina treba malo da se dovede u red stara uska abina... Inace sve u svemu sad solidno izgleda ima nove gume ofarban samo steta sto puko blok...!!!!!

Cirko,a sto da proda 82 i kupi ponovo 82 i to jos uz doplatu...............:osmeh:

Ne nisam mislio na ovog sto je skoro kupio MTZ 82 vec na jednog drugog koj ima MTZ 80 bez prednje pa bolje da ga proda i da kupi 82 sa prednjom nego da se bakce sa ugradnjom prednje na svoj 80... Ovaj sto je skoro kupio MTZ 82 je do sad dosta ulozio u njega videcemo kakav ce biti... Jer stara 82-jka ima blokadu???? nesto se raspravljao sa njim on kaze da nema ali kod njega su sve skinuli pa zato i nema....

Imam problem na planetarnom sistemu ravan most.Planetarne zupčanike 3 kom sam kupio kai i osovinice i iglice, planetarni prsten a ležajevi danas stižu. Problem mije osovina sa glavčinom pokidao se navoj(45 x 1,5 mm) i predhodni vlasnik je navrtku vario i sada je oštećena, dali da navarim i narežem novi navoj.

Imam problem na planetarnom sistemu ravan most.Planetarne zupčanike 3 kom sam kupio kai i osovinice i iglice, planetarni prsten a ležajevi danas stižu. Problem mije osovina sa glavčinom pokidao se navoj(45 x 1,5 mm) i predhodni vlasnik je navrtku vario i sada je oštećena, dali da navarim i narežem novi navoj.
Mico,sta se desilo tom traktoru kad je i pre vec kidao to?mislim i sam videvsi kako je sve masivno odradjeno,koji je razlog defekta?jedino ako nije imao ulja i/ili raspad lezaja,jer zaista za to treba biti umetnik.

Srđane7 traktor sam skoro kupio tako da neznam šta je razlog, dal je do nekog ležaja ili možda i fabrički nije navrtka bila dobro stegnuta pa se vremenom otpustila i napravila problem na samoj osovini(navoju) i na planetarcu.

jel imao ko problem sa pogonskim zupčanicima od pumpe hidraulika,jel nekom tu nešto odlazilo

Mico mislim da je bolja varijanta novi navoj,ako za to ima mogucnosti var je zadnja i naj gora solucija.
Ipak sam se odlučio na zavarivanje i narezivanje novog navoja, majstor Boni je to odradio perfektno a navrtka i ona podloška su novi kao i svi ležaji i ostali delovi koje sam ranije napomenuo.

Da li se na Belarusa 820 menja ulje u pumpi visokog pritiska??? Pitao sam neke vlasnike po selu sto imaju 820 i svi mi kazu da pumpa uzima ulje iz motora,ali na njoj vidim dva srafa kao da su za sipanje i ispustanje ulja????? Hvala unapred....

Ja obavezno prilikom menjanja ulja u motoru zamenem i u pumpi visokog pritiska, a ponekad kad se setim i još jednom između menjanja ulja. Mislim da ti šrafovi što ih je član Ćira92 pomenuo ne stoje tamo onako radi estetike.

Nazad
Vrh