MTZ Belarus

Da li se zna hoce li ove godine biti sajamskog popusta na Belorus traktore?

@boris M, a sto nebi bilo? kao i svake godine.

ovaj kao moj, za godinu ipo dana ode 1600e , mnogo brale!
e o tome sam ja pricao, neko nece da kupi traktor na kredit, nego ceka recimo tri godine i kupi ga za kes, cena traktoru skoci za te 3 god. taman toliko da ima kamatu da otplati i da malo ranije dodje do novog traktora.
al neko se boji kredita taman za kes i gore prosao, al i to je legitimno svacije pravo.

@boris M, a sto nebi bilo? kao i svake godine.

ovaj kao moj, za godinu ipo dana ode 1600e , mnogo brale!
e o tome sam ja pricao, neko nece da kupi traktor na kredit, nego ceka recimo tri godine i kupi ga za kes, cena traktoru skoci za te 3 god. taman toliko da ima kamatu da otplati i da malo ranije dodje do novog traktora.
al neko se boji kredita taman za kes i gore prosao, al i to je legitimno svacije pravo.

Ne znam zašto ali se ljudi boje kredila i lizinga. Ja sam u decembru izašao iz lizinga za "820", za 7 godina sam ukupno uplatio nešto malo više od 21000 eura, dobio sam od agropanonke trobrazdni plug gratis. po ovim cenama nisam preplatio traktor ni jednog eura nego sam u dobiti, za plug, a taj keš neću nikada skupiti a sve i da sam skupio zar nije bolje imati taj keš u šteku, za ne daj Bože, a rate polako plaćati, ili ti što kupiju za keš imaju mnogo više para pa im 20tak hiljada ni nije neka lova....

Dali neko zna kako da nastelujem kocioni ventil na MTZ 82? Ventil je stavljen nov ima jedno 2 god. Sada mi gubi vazduh dole na sipki koja ga spaja sa kocionom papucom ispod one zastitne gume. Skinuo sam ga dole rastavio i nevidim neku gresku-ko nov je. Kada ga stezem dole na onoj kontra matici onda prestane da pusta vazduh ali i kada pritisnem kocnicu ne preseca vazduh a nemam ni pritisak na izlazu za prikolicu.Cim ga malo popustim dobijem pritisak nazad na priklucku za prikolicu ali odma pocne i da gubi vazduh.Kada pritisnem kocnicu zakoci prikolicu ine gubi vazduh sve dok drzim kocnicu, cim pustim kocnicu pocne da gubi vazduh na ventilu.

Bio naručio blatobrane prednje da dodju sutra pošto kamion tovari traktore u Agropanonci. Sad me zove čovek i javlja da je jedan kom. 62e.Tako da sam odustao ,pogotovo što je član mica 967@kupio od Rusa na Najlonu oba za te pare.Skupa plastika ko i gvoždje.

Jednog mog prijatelja interesuje dal na stari Belarus 80 moze naknadno da ugradi prednju vucu...??? Znam da je moguce ali neznam jer ima sve ostavljeno u menjacu za izlaz kardana ili mora i menjac da se rastura i ubacuje nesto???? I sta bi sve trebao promeniti???? Hvala...

treba da ima sve,treba skinuti bocni dekli s desne strane i proveriti dal ima mali zupcanik koji pogoni prednju vucu(prenos sa donjeg snopa na bocni reduktor za ukljucivanje),ako to ima treba bocni reduktor dva kardana medjuoslonac kardana i prednji most kao i rucka za ukljucenje

Ispadne dobra investicija ma koliko povoljno kupio MTZ 80... Nakupi se to treba pronaci negde ceo prednji most....

imam problem sa hidraulikom probao sam da na prednjem utovarivaču dignem 1100 kg tereta i nije mogao skinuo sam na 1000 i to diže zanima me koliko vaši traktori mogu da podignu tereta ( u pitanju je 820) pumpa od hidraulike mi ima čudan zvuk onako kvrči ili zuji pa me interesuje da li je neko imao sličan problem i da li je neko stavljao jaču pumpu umjesto klasične

izvinjavam se sto upadam u temu pankin ali i kod mog imt539 se to desavalo,a ralog je biostou hidrauliku nisam sipao dovoljne kolicine uljanego seuvek drzao na maximalnom minimumu,tj sipao sam sam samo 10 litra, a moze da stane 30, izvinjavam se jos jednom..

Kompletna prednja vuca za MTZ 82 moze da se nadje. Ja znam gde ima ispravna prednja vuca samo fale neke sitnice. Mozda ce se naci i centralni oslonac kardana ali naispravan.

Ja sam nesto diskutovao sa prijateljem dal da ugradjuje ili proda MTZ 82 i doplati malo za MTZ 82 i da se ne petlja oko toga.... Hvala svima... :ppozdrav:

Nazad
Vrh