MTZ Belarus

kakvi ceo dan, jedva 8 sati u oranju izdrzi, kad je rezervoar od 135 litara.... ludi rusi...
@ Danger, odlican projekat koji cu verovatno prekopirati (ako smem), samo ce malo biti gadno da se podmaze druk lezaj koliko vidim, zaklanja ga sad rezervoar.. al odlicno sve u svemu!

pa kako kad. Meni hoce da se desi da bas nisam siguran da li cu zavrsiti neku trecu po redu njivu tog dana, pa bi vise voleo da imam 170-200 litara, da ne mislim na gorivo... to je kad sam onako ambiciozan pa bih radio ceo dan, a ne moze :D
e sad, ne zelim da pokrecem lavinu novih komentara o potrosnji, ali 10 litara je moguce ostvariti tek u izuzetnim uslovima sto je bar kod mene redja pojava... dobro ce doci ovaj dodatak, zna covek sto ga je stavio :)

a koliko tek trosi 1221 ? ugl za rusica treba imati adekvatan prikljucak jer ako 820 ore sa dvobrazdnim puno trosi

kakvi ceo dan, jedva 8 sati u oranju izdrzi, kad je rezervoar od 135 litara.... ludi rusi...
@ Danger, odlican projekat koji cu verovatno prekopirati (ako smem), samo ce malo biti gadno da se podmaze druk lezaj koliko vidim, zaklanja ga sad rezervoar.. al odlicno sve u svemu!

Pa kako onda 1025 ima od 156lit rezervar jel moguće da na veći traktorr da stave manji rezervar.

Poslednja izmena:
Ima i 1221 sa 165 l ali sve zavisi kako stignu i moj je sa 135 l i hvala rusima bar me nateraju u oranju da dođem kući na ručak pa nastavim.
Naravno šala užasno mi ide na živce i koliko sam čuo momak je u selu ugrađivao na ruju dodatni rezervoar od 80 litara ali na stepenice sa leve desne strane.
Nisam vide ali ću skoknuti do dečka ovih dana da vidim.

fabricki rezervar je 135litara,i nijedan 1221 sa MB nema veci,samo prve serije koje nemajuMB imaju veci jer imaju po dva rezervara koji su duzi i vislji pa zato vise stane bilo da je 1025 ili 1221,sto se tice potrosnje vec je pisano vise puta tako da o tome netreba raspravljati nanovo,dodatni rezervar je stavljen iz razloga sto je moje radno vreme kad je sezona od 6-23h(a ne zbog potrosnje),pa vi zakljucite jel mali rezervar,jel puno trosi ili je kratak(dugacak) dan,ko radi od 12-16h njemu je i fabricki prevelik,opet ko hoce svoj nek skracuje,ja sam radio onako kako meni odgovara a kome smeta neka negleda,patent nije zasticen i zato sam okacio slike ako nekom moze da pomogne posto znam za problem,druk lezaj moze da se podmaze kao i da se posteluje kvacilo,rezervar sam prekrojio od zmaja 142,majstor ga bas nije uradio kako sam zapovedio pa su varovi malo vidljivi i mozda ruzni al..........bitno da radi,ako mi bude smetalo kupicu materijal pa cu napraviti novi po zelji......

- - - - - - - - - -

Moj 1523.3 ima rezervar od 270 litara potrošim na dan od 180 litara do 220 litara

da,al imas dva rezevara.......

Posle zimskog sna danas prvi put u ovoj godini upalio i isterao 820... Zamenio sam ulje,antifriz i stavio nove akumulatore pa rekoh i da malo operem masinu od prasine koja se skupila preko zime... Evo nekoliko slika... :bravo:

kqHYB.jpg

97b3s.jpg

OUX4t.jpg

Uzgred koliko stane u rezervoarima na 820???? Nikad nisam merio.... :sta:

@danger,
prasak mu ruski, poteznica koliko hoces.
1 donja, 2 gornje, 1 za poluge.

nego nisam znao da i 1221 ima da se maze druk lezaja, mislio sam samo da to imaju ovi manji.
na koliko sati se to maze i koliko kolicinski, naravno i gde se nalazi?:osmeh:
jel ovo jos jedna prednost rusa naspram zapadnih traktora :haha:

a koliko tek trosi 1221 ? ugl za rusica treba imati adekvatan prikljucak jer ako 820 ore sa dvobrazdnim puno trosi
Gledam sta covek pise,i ne verujem...onda procitam da ste iz Temerina i sve mi jasno!kod nas jedva 105 konja vuce tri brazde,pa sracunajte onda koliko moze 82-a da ne trosi puno...
Danger koja je svrha tog tanka,ako ne vuce iz njega...kako pretociti u veliki fabricki?

Gledam sta covek pise,i ne verujem...onda procitam da ste iz Temerina i sve mi jasno!kod nas jedva 105 konja vuce tri brazde,pa sracunajte onda koliko moze 82-a da ne trosi puno...
Danger koja je svrha tog tanka,ako ne vuce iz njega...kako pretociti u veliki fabricki?

Kod nas 820 vuce 3 brazde ladno ali 3x30cm... A veci traktori vuku 4 brazde...

@danger,

nego nisam znao da i 1221 ima da se maze druk lezaja, mislio sam samo da to imaju ovi manji.
Meni su serviseri rekli na svaki 50 sati po 3 stiska sa obicnom mazalicom.nisam siguran gde je kod tebe meni na 952 je ispod kabine tu negde gde su stepenice sa desne strane ,mislim da je kljuc 22.

@danger,

a pa ti si onda sretni dobitnik ako si dobio donju poteznicu na poluge,mislim da je takvih malo.........
sto se tice podmazivanja druka ne preterivati,na 50 sati po tri puta je previse..........ja to radim dva puta godisnje na svim traktorima,pred prolecnu pripremu i pred jesenje oranje,sasvim dovoljno......

Nazad
Vrh