MTZ Belarus

Da li neko zna koji se modeli Belorusa ovde sastavljaju kod nas u Srbiji?

Ja sam cuo nesto (price) ako slagali mene slagacu i ja vas... Kao da se kod nas sklapa samo 82.1... Neznam tacno...

Po jutrošnjem sipanju YTO oko 5,3l/ha ,a 82.1 oko 6l/ha.

E sad pitanje za majstore mtz-a:kada zakočim nešti lupi sa desne strane traktora.Kada treba da krenem posle toga kao da je taj točak blokiran.Malo cimam na kvačilo i opet nešto pukne(samo jače) i oslobodi tu stranu kočnice.O kakvom se problemu radi?

Po jutrošnjem sipanju YTO oko 5,3l/ha ,a 82.1 oko 6l/ha.

E sad pitanje za majstore mtz-a:kada zakočim nešti lupi sa desne strane traktora.Kada treba da krenem posle toga kao da je taj točak blokiran.Malo cimam na kvačilo i opet nešto pukne(samo jače) i oslobodi tu stranu kočnice.O kakvom se problemu radi?
bas strucno proucavas diklofen...bez ljutnje,ali nije ni cudo sto nam mtz ne valja.kako se neki odnose prema njima,ni nismo za bolje.blokira ti kocnica,cimni ga jos koji put tako,i u dferencijalu nesto puca garantovano...mali ili veliki zupcanik...sta pre popusti,ako ne i oba...a onda divote...zovi odmah Ap i nek izremontuju sve,i obavezno obilno sve podmazu.

168.jpg

ovo je moja makina juce u radu...doduse malo blatnjava

Belorusi sa euro 3 motorom se ne sastavljaju kod nas !!
1221.2 isto se ne sastavlja ovde, ovi manji da, al nemogu ovi nasi da sastave svu kolicinu koja se proda ovde, e sad kome sta zapadne!

@srdjan7, sta je sad covek kriv sto blokira kocnica, da bi to doslo gde treba mora da se potrosi 2 velika WD40 i da se vozi, jel ako bi cekao servis zbog toga, nebi ga vozio nikad.
to im je fabricki dodatak :haha:
samo kod mene nije nista lupalo, samo se dimilo i posle 150-200rh kao rukom odneseno!

bas strucno proucavas diklofen...bez ljutnje,ali nije ni cudo sto nam mtz ne valja.kako se neki odnose prema njima,ni nismo za bolje.blokira ti kocnica,cimni ga jos koji put tako,i u dferencijalu nesto puca garantovano...mali ili veliki zupcanik...sta pre popusti,ako ne i oba...a onda divote...zovi odmah Ap i nek izremontuju sve,i obavezno obilno sve podmazu.

Srdjan7@ Sto bih on rasturao traktor da vidi sta mu je? KAd moze da cimne kvacilom i da opet pukne malo jace pa da normalno krene. :osmeh: Lepo ti kazes nismo za bolje :haha:

- - - - - - - - - -

Srdjan7@ Sto bih on rasturao traktor da vidi sta mu je? KAd moze da cimne kvacilom i da opet pukne malo jace pa da normalno krene. :osmeh: Lepo ti kazes nismo za bolje :haha:

danas kad nesto puce reko sta je sad kad ono zastitna guma na menjacu, verovatno se zacepio odusak i kada se ulje zagrejalo bum.

Zovem ja njih danas pa nek oni vide šta će.Ja sam sa njim završio poslove za narednih deset dana tako da ću da ga operem i neka ih čeka.Treba oni da menjaju tu još što šta sa onog mog spiska.

Isti problem sam ja imao pre neki dan traktor je stojao celu zimu nije vozen,kad sam krenuo isti problem kao kod tebe.Uzeo sam mali spric sa iglom sipao benzina u njega i kroz zastitnu gumicu iglom probio i istisnuo benzin u kocnice,dole ispod dobosa ima odusak kad je tu procurilo ja par puta krenem stanem naglo zakocim i sad koci kao na autu bez blokiranja

Zovem ja njih danas pa nek oni vide šta će.Ja sam sa njim završio poslove za narednih deset dana tako da ću da ga operem i neka ih čeka.Treba oni da menjaju tu još što šta sa onog mog spiska.

Obavezno da budes prisutan prilikom servisa. Vrlo cesto (ne uvek) na sve primedbe hoce serviseri da kazu da to tako treba, ne boj se ti nista, a ustvari ih samo mrzi da se pokrenu i hoce da "nadvoje-natroje" odrade fuserski posao... samo ih pritegni malo, u sustinu su duzni da urade sve sto imas kao zamerku...
a taj problem koji ti imas, je cesta pojava kod belarusa, brzo ce oni resiti...

Zvao sam ih jutros i prijavio sve kvarove i ostale pritužbe.Vrlo ljubazno su rekli da se ne ljutim i da će sve u toku sledeće nedelje biti otklonjeno.

I prednje i zadnje su stavljene uske da bi mogao da seje.
---------------------------
Ako me dobro secanje sluzi zadnje su bile 13.6R38 a prednje 11.2R28 (prednja vuca je bila iskljucena zbog odnosa vucne sile)

Poslednja izmena:
Kod nas seju sa zadnjimm 18,4 i prednjim (neznam koje su na 1025 ravan most) bez problema i spartanje!
ljudi nemoj te zaliti, belarusi su sirova snaga i treba ga prezati maksimalno i bez sekiracije, a ne kupovati pored njega jos neki stari traktor da bi ga cuvali i vencati se sa njim!

Nazad
Vrh