MTZ Belarus

Lepa cifrica... Na koliko radnih sati se menja ulje u menjacu??? Ja sam proveravao sva ulje u i kao nova su nema uopste znaova da su promenila boju ili slicno.. A koliko ulja u hidraulik????

ulje u filteru 1,5
kućište međuoslonca0,15
prednji pogonski most1,6
gornji kuglasti par0,3
kućište reduktora točka1,8
rezervar hidraulika i volana 25

- - - - - - - - - -

koliko imaš radni sati i koje godište je traktor

E vala puno na tim podacima... :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Traktor je 2003-2004 godiste neznam tacno nikako da pogledam tacno.. A ima oko 800 radnih sati...

jesu li ti satovi od temperature goriva i ulja zajedno na jednom ili su svaki za sebe

Sve je zajedno ima dva sata samo.. Za obrtomere i jedan za sve ostalo.. Noviji model nije onaj stariji...

Ciro, 2003-2004 a samo 800m/c, teraj ti to covece jer ce da ti zardja. :haha:

Pa sta da radim kad je kod mene dosao sa 740 radnih sati prosli vlasnik ga je kupio da vidi selo da ima ::novac:: inace mu nije bio potreban jer je covek u inostranstvu.. Po nekad ispraznio septicku jamu... Od kad je kod mene napravio je 80 radnh sati... :osmeh: A od toga pola u vozikanju po selu... :haha:

evo moje makine 892 u danjašnjoj akciji u transportu
photo0138j.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Imam 892.2 2004 godiste i kada kipam prikolicu kipam ruckom skroz desno tj prvom do vrata i kada je povucem ka sebi tj dole dize prikolicu a kada hocu da je spustim gurnem rucicu ka staklu ona propada tj nema nikakvog otpora a ni nespusta prikolicu dole pa me interesuje sta to moze biti?:sta:

ok
ja sam ulje umjenjaču promjenio na 2000 a priručnik kaže na 1000

Moj ima 6.000 sati i jos nisam menjao ulje ni u menjacu ni u diferencijalu. U hidraulici se menja redovno dosipanjem jer curi, i u motoru se naravno menja redovno. U diferencijalu je kod mene neko jako gusto ulje. Kada je hladno sa meraca ne moze da kapne toliko je gusto. Za ovih 14 godina koliko je star u diferencijal je dosuto desetak litara devedesetke.

Moj ima 6.000 sati i jos nisam menjao ulje ni u menjacu ni u diferencijalu. U hidraulici se menja redovno dosipanjem jer curi, i u motoru se naravno menja redovno. U diferencijalu je kod mene neko jako gusto ulje. Kada je hladno sa meraca ne moze da kapne toliko je gusto. Za ovih 14 godina koliko je star u diferencijal je dosuto desetak litara devedesetke.
A prijatelj kada je doterivao iz Ns rusa,sasvim slucajno dok je cekao uzme na traktoru da ispregleda nivoe ulja...u menjac mu dosuli 7 litara ulja,u motor 2,u cizme 2...da nije pregledao,tako bi ga terao kuci-a u menjacu neko izuzetno retko ulje,redje od 30.za tih 14 godina,da li je radjen menjac ikada Cici?

Pre 5-6 godina je menjana "neka viljuska" jer nisam mogao da ubacim u brzi hod. Kada smo izvadili tu viljusku i uporedili sa drugom polovnom viljuskom koju smo ubacili nije bilo nikakve razlike ali od tada sve funkcionise kako treba. Ni majstoru nije bilo jasno o cemu se radilo i zasto nije primao brzi hod.

Prolazio sam danas kroz Bačince na putu za Šid i vidim na prodaju 892 sa ravnim mostom ako nekog zanima, stoji na ulici sa metlom zabodenom u tegove

Traktor je u Kukujevcima, a ne Bačincima. U tom selu i ja zivim, mogli ste na pivo svratiti. Taj traktor je inace jednom prevrnut, pogurala ga kamionka, i na oko nije nesto extra lep, dosta lose je odrzavan, ali nije puno radio.

Nazad
Vrh