MTZ Belarus

Mora li setvospremač kojeg će vući 82.1 imati na sebi točkove ili ne?Ako ne mora na kojem principu se određuje dubina?

Pa ja mislim da dubinu odredjujes pomocu valjaka... Bar sam ja tako radio kad sam spremac vukao sa Rakovicom Nastelujem valak i samo spustim do kraja... Naravno i topling nastelujem...

Ja sam točkove podigao skroz gore a dubinu štelujem kao što je rekao ćira 92 pomomoću rotora pozadi i normalno toplinga. U pitanju je spremač 2,9 m sa daskom.

Mora li setvospremač kojeg će vući 82.1 imati na sebi točkove ili ne?Ako ne mora na kojem principu se određuje dubina?
imas ispod sedista ispod kabine jednu klapnu koju u oranje gurnes u smeru prema desnim vratima a u setvospremiranje je vratis u zazor,kod klipa se nalazi,to je plivajuci i fino podesavanje...ne trebaju ti tockovi jer imas pozicioni hidraulik.

Imam 892.2 2004 godiste i kada kipam prikolicu kipam ruckom skroz desno tj prvom do vrata i kada je povucem ka sebi tj dole dize prikolicu a kada hocu da je spustim gurnem rucicu ka staklu ona propada tj nema nikakvog otpora a ni nespusta prikolicu dole pa me interesuje sta to moze biti?:sta:

Promeni gumice na razvodniku koštaju jedno 100 dinara nove ja s njim ne kipujem prikolicu od kad ga imam i niti nijedan traktor ne kipuje prikolicu (sem fergusona koji mi kipuje kikinde ostalo loznice i zmajevke imaju sopstveni mehanizam za kipovanje) po godištu kojem si mi ti reko ako si s njim vuko teške tanjirače i još radio sa razvodnicima onda menjaj te gumice i radiće bolje

- - - - - - - - - -

Ja sa 892 radim bez točkova i još kolko ljudi u selu isto samo nasloniš setvospremač malo na rotore i lepo ti održava dubinu .Drugo nema ništa šta da se radi s točkovima samo da se bace u staro gvožđe

Može da se radi bez točkova ali tada trpe nosači rotora pogotovo ako je kruta veza a ne sa oprugama ka neki IMT . Izračunaj šta ti je jeftinije , gume ili varenje i poneki nosač..

Traktor je u Kukujevcima, a ne Bačincima. U tom selu i ja zivim, mogli ste na pivo svratiti. Taj traktor je inace jednom prevrnut, pogurala ga kamionka, i na oko nije nesto extra lep, dosta lose je odrzavan, ali nije puno radio.

Vrlo moguće, jer sam samo proleteo i vidim usput traktor. Nisam imao vremena nigde da svraćam jer sam žurio juče sam u cugu 300km presao za vrlo kratko vreme al drugi put :ppozdrav::osmeh:

Jeste kod mene u selu posle nekoliko hektara svi skinuli tockove kad se nakupi blato na njih svi ih skinu... Ja ko zna koliko godina naslonim na rotor i na topling i nista nije puklo niti ce..

Ja sam danas radio sa točkovima na spremaču.Ovo mi je ujedno prvi put da sa novim 82.1 radim setvospremiranje.Mogu reći da me je rus pozitivno iznenadio.

Setvospremač je 3,4m a rotori na 3,6m.Celo jutro sam spremirao i tek onda primetim da nisam upalio prednju vuču da non-stop radi:haha:

Evo danas je radnik vukao 4m Satex sa YTO904 a ja sa rusom 3,4m.Taj satex je kud i kamo ozbiljniji spremač od ovog proširenog imt koji sam ja sa rusom vukao.Ja sam radio od 10-11km/h ,a on sa YTO nije prelazio 10km/h.Moram priznati da gde je on prolazio bolje je ispeglano jer ipak ima one velike duple rotore.Po mojoj računici uradili smo potpuno iste površine.Oba traktora su jutros bila puna do čepa.Ujutru ću ih puniti i videti koji je potrošio više.Ne mogu meriti tačno jer nemam brojčanik na pumpi ali mogu meriti vremenski pa videti grubu razliku.

Evo danas je radnik vukao 4m Satex sa YTO904 a ja sa rusom 3,4m.Taj satex je kud i kamo ozbiljniji spremač od ovog proširenog imt koji sam ja sa rusom vukao.Ja sam radio od 10-11km/h ,a on sa YTO nije prelazio 10km/h.Moram priznati da gde je on prolazio bolje je ispeglano jer ipak ima one velike duple rotore.Po mojoj računici uradili smo potpuno iste površine.Oba traktora su jutros bila puna do čepa.Ujutru ću ih puniti i videti koji je potrošio više.Ne mogu meriti tačno jer nemam brojčanik na pumpi ali mogu meriti vremenski pa videti grubu razliku.
Sracunaj prema jacini masine i sirini spremaca...90ks-4 metra,81 ks-3.4 metra...npr kod mene 105 ks vuce 4 metra,i po brzini parira traktoru 160 ks sa 6.6 metara.inace prvi prohod ide do 9 km po oranom i do 11 km po podrivanom.

Nazad
Vrh