MTZ Belarus

kod nas ljudi popreradivali te prednje cizme, stavili mazalice i povremeno par puta nadrukaju tovatnu mast i ne misle.bez ulja.

A sta mislite da se umesto SAE 90 sipa 140??? jer to pametno??? Kod mene je ulje kao novo danas sam proveravao i neznam na koliko radnih sati se menja???

Kod mene nece cureti 1000% jer i ako dodje do toga odmah ide zamena tog dela koji je prouzrokovao curenje... Vidis li na nekom mom traktoru da negde nesto curi??? :sta:

- - - - - - - - - -

kod mene ne samo ulje da je novo nego je i nov traktor pa sam ipak stavio mast za svaki slucaj,bolje da mi predje u naviku na vreme...

Koliko radnih sati imas sa njim??? Koliko godisnje napravi radnih sati??? Moj 820 jako malo posto radi samo oranje i spremanje za setvu... Po neki transport...

Pa nemogu sve sa njim da radim imam cetiri traktora a uveliko trazimo i peti tako da je posao ravnomerno rasporedjen i nikad problema ili nekih velikih defekta a sve stizemo na vreme da odradimo sa toliko traktora... :osmeh: Ja nemogu zamisliti rad sa jednim traktorem to je za mene nemoguce...

I to je sto kazes ali ja ipak mislim da je malo jedan traktor na 40-50 hektara ma koji bio taj traktor... Pogotovo kad su razbacane pracele od 1 do 5 hektara...

U tom delu gde se sipa ulje a vi stavite mast budite ubedjeni da nikad nece imati podmazivanje kao da je ulje tu.Mani te me filozofiranja mast napravi jednostavno svoj put oko zubcanika i ne moze da ga podmaze kao ulje.Ako vas mrzi da zamenite semering koji kosta 200din onda jebes posao.....

Imam Mtz-52,letos kupljen,a slabo se razumem u tu matematiku :) Da li je moguca ugradnja multipowera na njegov menjac obzirom da me strasno nervira odnos brzina izmedju 8 i 9 brzine,i jos jedno pitanje,negde sam cuo da je moguca ugradnja finog hidraulika kao sto je na imt 539 mada nisam nesto siguran u tu opciju.Veliki pozdrav za sve ljubitelje ruskih masina :)
Hvala svima na pomoci :)

grunt neradi se o tome dal nekog mrzi ili ne menjati semering ali o tome da taj semering je znao crci u polju pa je ljudima znao napraviti problem a kad su to resili na nacin sa mazalicom i tovatnom masti teraju i nestaju.pisem ovo o ljudima koji obraduju malo vise zemlje.

Pa i ako procuri u polju doteras do kuce pa zamena semeringa ne vidim tu neki neresiv problem.. A za mast se potpuno slazem da ona napravi krug i vise ne pada na zupcanike...

I ja sam planirao kad budem imao sa mojim 820 1000 radnih sati da svuda zamenim ulje i da umesto SAE 90 sipam SAE 140... Jer nece biti problema ako i u menjac sipam 140???? :sta:

Znaci kad budem menjao u 820 mogu da uzmem svud gde je bilo SAE 90 da sipam 140??? Ma mislim da je bolje da bude gusce ulje.. I za menjac je bolje???

kolega ćira 92 ja sam na mom 820 prije mjesec dana mjenjao ulje u mjenjaču i sipao sam 85-140 više gradacijsko ulje i mislim da je bolje rješenje nego sipati mono 140(agropanonka sipa u mjenječe mabanol 85-140)ja sam sipao famovo i ulje izgleda jako dobro.a osjeti se razlika i na samom traktoru dok je hladno ulje kad u vožnji stisneš kvačilo osjeti se di ga ulje usporava kao da je blago povučena ručna dok sa tvorničkim uljem to nisam osjetio

Nazad
Vrh