MTZ Belarus

Postoje dve varijante pritiska, negde stoji na 4 ili 5 bara non stop, a nekom opada sa oduzimanjem gasa, mislim da ispod 1,5 i vise od 5 ne bih smeo da bude.

Moj 820 drzi oko 4,5 na ler gasu. Desilo se jesenas kada sam ga drzao oko 30 minuta na ler gasu dok sam zatezao plug, da je pustio ulje na izduvnu granu. Kada radi na normalnom gasu to se nije desilo.

Moj 820 drzi oko 4,5 na ler gasu. Desilo se jesenas kada sam ga drzao oko 30 minuta na ler gasu dok sam zatezao plug, da je pustio ulje na izduvnu granu. Kada radi na normalnom gasu to se nije desilo.
Иста прича и код мог 820 има 460 радни сати,зашто баца уље на издувну грану кад ради на леру мало дуже.?!

Da sad ne idem u :off_topic: i meni se to desavalo na IMT 539 i na Zmaj 132. Na 539 kad je kupljen nov (rekli mi moji) a na Zmaj posle generalke.. U oba slucaja je prestalo samo od sebe.. I samo na ler gasu su bacali ulje na auspuh.. (ako mislimo na isto)... :ppozdrav:

Imam 82.1 star 9 meseci (120 rh) i pritisak ulja na leru je oko 3 bara a na punom gasu do max. 4 bara . Radni pritisak ne bi smeo prelaziti 5 bara a bacanje ulja na izduvu je posledica duzeg rada na malom broju obrtaja na ler gasu,trebalo bi biti oko 1000 obrtaja i to se nece dogadjati (preporuka Agropanonka servisa).

Moja 82.1 radi jako lepo i tiho na 800 obrtaja ali pitanje je koliki je normalni gas kod novijih 82-ki, jer bio slucaj u selu da je covek novog 820 drzao na leru od 800-850 obrtaja i oko cetvrtog meseca koristenja mu zalepila jedna dizna i poceo bacati gorivo na izduv. Kada su dosli serviseri Agropanonke, rekli mu da ga ne mazi na tako malim obrtajima na leru i da ih poveca. Od tada i ja mog drzim na najmanje 900 obrtaja i nemam problema.

Mogu reci da sam i ja smajio malo broj obrtaja na oko 800 i to se desilo, a bio je malo vise kad je stigao kod mene (oko 900). Inace stigao je kod mene polovan, od jednog jednog servisera-trgovca. Izgleda moram vratiti na 900 obrtaja.

Ja mislim da kod mene nije 800 obrtaja mozda malikice vise.. Ali traktor mi nikad ne radi dugo na ler gasu samo malo kad ga upalim da se ugreje i to je to... Hvala.. :ppozdrav:

Много лепше се мењају брзине када је лер на 800 него на 1000 обртаја.А кад га остављам мало дуже да ради у месту повећам лер на 1000 об. на ручном гасу.
Оно у предходној поруци за бацање уља на издувну грану на леру од 800 обртаја при само 460 радни сати јели то нормално или је неки квар.?!

Evo meni je posle 25 sati prestao da baca ulje na izduvnu granu.Ler je podešen na nekih 750-800 obrataja i tu baš lepo i mirno radi.

Kad sam kupio YTO nije nigde bacao ulje ali je bio bučan do zla Boga.Lupao je kao da ima četri Aran motora u sebi.Posle 30 sati se polako utišao i smirio.Isto sam primetio i sa MTZ da sad tiše radi i daleko je mirniji u vibracijama.

da li je normalno da rus 892 purnja na ler gasu? u poslednje vreme poceo da purnja ,dali je to znak da treba dizne promeniti ili pumpu?

1000obrtaja je zakon nema veze sto on ne prede da komsije cuju kako radi treba da radi na 1000obrtaja na leru i zbog pritiska ulja i zbog diname,moj radi na 1000 vec godinama pr ulja na leru oko 3 pod turazom 4.

Nazad
Vrh