Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Hauba, blatobrani i krov i sve to tri puta tako majstor zahteva.Danas je odrađena priprema a sutra je farbanje na redu pa me zato interesuje koliko je potrebno crvene boje.
Tri puta crvenom a slike će biti čim postavim limene delove.Traktor ima spoljnu hidrauliku(monoblok) i nemam iskustva sa istim, kako se pokazala u radu.
Nikola a kod koga cupka, ja sam čuo da se taj hidraulik dobro pokazao u eksploataciji.Što se tiče crvene boje 3kg bi trebalo da budu dovoljna za tri prelaza.A što se tiče torpeda cupka hidraulik samo kod onog ko nezna da ga reši na pravi način ili ima zmiju u đzepovima.
Prvo pitanje je cim zelis da farbas. Da li je to najkvalitetnije pa ces raditi bazom, ili ces se odluciti za nesto jeftiniju varijantu ali i dalje kvalitetnu pa ces raditi sa akrilom, ili ces se odluciti za sintetiku, ili mozda za neki gotovi emajl lak sa kojim ja ne bi ni poljski wc ofarbao.
Sve se radi onako kako se rade auta a boja se pravi ili miksuje kako to majstor kaže. Ako se nevaram i viste skoro farbali mtz 820 i koliko je potrošeno boje dali imate taj podatak.Nabavio sam u Nedelju na najlonu nalepnicu Belarus ali nije imao 1025 da li znate gde bi je mogao nabaviti.
Auta mogu svakakao da se rade. Ja mog jos farbam i skoro je pri kraju. Nalepnice cu pokusati da nabavim u agropanonci, bar su mi obecali tako.
Uglavnom ako se odlucis da farbas u akrilu za blatobrane i haubu ce ti trebati cc pola set, a mozda ni toliko. Farba se nanosi u veoma tankim slojevima merenim mikrometrima i deblje se nemoze naneti osim cetkom a to je onda nesto drugo. Najvise farbe ces potrositi ako farbas neke uzane delove jer tu ima najvise rastura, dok su hauba i blatobrani veoma pogodni za farbanje jer su po prilicno ravne povrsine i velikih dimenzija i tu ne dolazi do velikog gubitka farbe pri samom farbanju. Najcesce se farba u 2 sloja, a po potrebi i u 3 ali to je redji slucaj. Debljinom farbe neces gotovo nista postici osim ako ne zelis da ga poliras svake godine . Dva sloja su sasvim dovoljna i za onog ko zna da ofarba. Bitnije od zavrsnog sloja je sama podloga i kako je ona odradjena i tu je sva umetnost o dugovecnosti farbe. Sto kvalitetniji prajmer to je i kvalitetnije zavrsno lakiranje.
Ima, unutra se nalaze dva dugmica, tu se steluje koliku brzinu da pokazuje na satu, tj kas se stave nizi ili vislji tockovi to se presteluje, ali ako zejebes nesto pokazivace ti da traktor ide i 80 km/h
bilo je jednoistavnije da si mu rekao da NISTA nedira od tih dugmica,to su tasteri za katapult,zar se nikad nisi zapitao cemu gore toliki siber na krovu
Nije to nista naspricano takav je bio posle sezone preko zime je tu palo jos dosta lickanja i ciscenja.. (duga dosadna zima) Pa sam se zanimao malo sa svim i svacim,a naj vise sa traktorima..