MTZ Belarus

Nije isti razlikuje se samo glava motora.. Na 52 je glava sa pretkomorama i za svaki klip ima grejac a na 552 je glava ista kao na 82 sa direktnim ubrizgavanjem... :ppozdrav:

znaju rusi da iznenade, pre nego sto stisnes to dugme otvori siber, da nebude poteskoca pr izletanju :sjasi:

Nije isti razlikuje se samo glava motora.. Na 52 je glava sa pretkomorama i za svaki klip ima grejac a na 552 je glava ista kao na 82 sa direktnim ubrizgavanjem... :ppozdrav:

Postoje varijante 552 i sa motorom sa pretkomorama, ja sam gledao jedan takav (išao sam sa namerom da ga kupim). Onda sam mislio da je tu neko već menjao motor, pa mi je jedan majstor pokazao katalog delova gde se vidi da postoje 552 i sa D244 motorom, ali i sa D60 (nadam se da sam dobro potrefio ove brojeve motora, mada nije ni bitno toliko za ovu priču koja je oznaka motora, već da postoje i bez pretkomora u glavi, ali da postoje i sa pretkomorama u glavi).

Da li MTZ 552 nosi isti motor kao i cuvena 52 koja je radjena '70-ih godina?
Vladj imam 52 1971 god. motor nije isti kao 552 kao što su rekli razlika je u glavi motora ali i u bloku takodje znam kad mi je pukla glava na 52 hteo sam da stavim od 552 ali ne odgovara zato jer je različit blok

Pozdrav svima... Ja sam Zoranov mladji sin. Imam jedno pitanje u vezi uključivanja kardana kod Belarusa 82. Probali smo da ručicu koje se nalazi ispod sedišta pomerimo u levu stranu i kardan je radio preko točkova, a zatim kada smo probali u desnu, pomerili smo ručicu (malo) ali nam je problem predstavila cev koje ide od prednje hidrulike i od nje nismo mogli da pomerimo jos ručicu u desno. I još nešto što sam primetio da kada smo malo pomerili ručicu u desno i kada sam uljkučio kardan mogao sam rukom da ga okrećem. Tako da predpostavljam da samo jos malo ručica treba da se pomeri u desno, samo ne znam kako jer mi smeta ta cev od hidrulike. Ako neko zna nesto više o ovome kako bih mogao da rešim neka mi kaže. Hvala unapred! :)

Pozdrav ,ovako zanima me je li kod vas ima za uzet ruski anlaser s reduktorom za belarusa i koja cijena je ,kod nas u hrvatskoj ima al samo češki i taj mi je sad otišao ,pa ne bi njega ponovno ,u mađarskoj ima zvao sam trgovac veli neka nova serija da je pojačan i što se tiće kw 5,1 i konstrukcijski da je jaći,unaprijed zahvaljujem.

rastavio pumpu vodenu sad sranje nema kompleta za ovaj tip pumpe sranje posebno lezaji semering turbina na brusenje morala ici
pa kolko tipova punpi ima jebo ih otac ali bice sastavita
nova komplet oko 6500 dingosa

Imam Mtz-52,letos kupljen,a slabo se razumem u tu matematiku :) Da li je moguca ugradnja multipowera na njegov menjac obzirom da me strasno nervira odnos brzina izmedju 8 i 9 brzine,i jos jedno pitanje,negde sam cuo da je moguca ugradnja finog hidraulika kao sto je na imt 539 mada nisam nesto siguran u tu opciju.Veliki pozdrav za sve ljubitelje ruskih masina :)

Evo par slika blatobrana MTZ 1025 ravan most.Puko na više mesta i vlasnik plastiku od pola zamenuo gumom.Upre na više mesta na šasiju i na kompresor itd.

img3166.jpg

img3165.jpg

img3167.jpg

img3168.jpg

img3169.jpg

Moji su tako se raspali za godinu dana, nema sta im nisam radio, kad pocnu pucati gotovo je, sad sam ih skinuo, i batalio to. Ali tesko da blatobran dohvati gore do kompresora na rusu, ta rucica je odkinuta od silovanja, tj pola vlasnika rusa nezna kompresor upaliti.

Kad ne zna vlasnik da malo pogleda zasto kaci i podesi to malo...kod mene je kacilo od ns do kuce,i to samo u desno,kuci podeseno.ovo je samo nemarnost.

Nazad
Vrh