MTZ Belarus

da tako nesto. pa sipam ono BISON ulje... nesipam neke jeftina bas ulja a ne i neka preskupa.
dobro probacu i ja sa silikonom.. hvala

pa pored srafova. nisam danas slikao zaboravio sam ali sutra cu slikati.. da li je moguce da mi je otisao turbo? pa da prpousta ulje. jer gore na izduvu nema
Šrafovi koji drže izduvnu granu moraju biti originalni, tj određene dužine, kada se greškom stavi malo duži šraf, on probije glavu do uljanih kanala i odatle curi ulje....

a....vidis...ali ja mislim da su meni to orginalni. pa ja to nisam dirao. ali ako je tako kao sto ti kazes. sta bi onda trebao da uradim ?

Ne znam,kraći šraf i neku od ovih masti i silikona za šrafove... znam samo da u ovom slučaju koji sam ja opisao procuri na šrafovima prvog cilindra do kabine.

Šrafovi koji drže izduvnu granu moraju biti originalni, tj određene dužine, kada se greškom stavi malo duži šraf, on probije glavu do uljanih kanala i odatle curi ulje....

glava je vec fabricki probijena(izgubila nevinost):haha:

ja sam to resavao bez ikakvih mazanja al sam pravio na strugu druge brezone,problem je sto navoj u glavi prolazi u uljni deo glave gde se ulje iz glave sliva u karter i onda prolazi pored navoja i curi niz granu,kad se stave novi zaptivaci bude jedno kratko vreme suvo i opet......slikacu taj brezon odnedelje,da je turbo upitanju ili motor bilo bi ti masno i na naglavku auspuha gde se spaja sa turbinom na medju cauri(spojki)

Moze li neko da mi pojasni neke stvari oko hidraulike na 1025, gledao sam nesto njegove kataloge i ne mogu da skontam ona podesavanja ispod kabine i ucinilo mi se po klipu da on moze da ima dvosmernu hidrauliku.

Moze li neko da mi pojasni neke stvari oko hidraulike na 1025, gledao sam nesto njegove kataloge i ne mogu da skontam ona podesavanja ispod kabine i ucinilo mi se po klipu da on moze da ima dvosmernu hidrauliku.
Nisi pitao sta te zanima,ima dvosmernu,znaci mozes kao na starim rusima da izdizes ceo traktor sa tockovima,dok na monobloku ne moze.

u mene nije mono blok i nemoze da izdigne zadnji kraj kao kod starija ruja samo malo onako pritisne prema dole

ma nesto malo mi ima pritisak na dole nebi reko da ima i toliko mada mi to i nije potrebno nikad nisam ni koristijo samo probo da vidim kako funkcijonise

Bas u tome je kolega i problem, tri puta sam citao sve i ne mogu da shvatim, meni su majstori iz agropanonke rekli da onaj krug iza rucice sluzi za plug bez tocka, sa tockom i povrsinske radove, i nista vise, ja kad gurnem rucicu do kraja dole ne desava se nista kada je krug na bilo kom broju, gde da podesim, kako da podesavam i za sta ta podesavanja sluze, to mene interesuje.

Nemam starije Ruse sem Vladimirca i znam da on zadnje tockove digne kako volis.. Na 820 pravo da vam kazem nisam nikad toliko ni drzao rucku na dole da ne bi slomio plug (koji je i tako slab) pa neznam dal moze da podigne komplet tockove,znam da pritiska uglavnom.. Ali neznam dal moze da odvoji tockove od zemlje,simnjam..:sta:

Pa i moj dobro pritisne nisam ni smeo duze da drzim rucku ali ni ja ne verujem da bi potigao tockove...

Nazad
Vrh