MTZ Belarus

Hteo bih svim kolegama da se zahvalim na savetima za kocnice, sve sto ste mi rekli sam primenuo i sad imam fantasticne kocnice, pored svega toga sto sam uradio sam imao jos napuknut dobos i napuknitu srednju plocu. Imao bih jos jednu stvar da pitam, sad se trenutno bavim sa 82-kom, hteo bih da stavin hidro volan ali ne mogu da nadjem plocu za klip, prodavac jedan mi kaze da ima 6 vrsta, a ja ispod prednjeg mosta imam 6 rupa gde su mi tako da objasnim, 4 rupe pomerene malo prema levom tocku, a dve su odvojene malo prema desnom, razmak izmedju 4 i 2 rupe je negde oko 2-3 cm, postoji li neka takva ploca i imali negde da se kupi, slikacu za koji dan posto mi je traktor kod majstora u drugom selu.

Polovna od 552 ili 820 moze da se nadje od 350 do 800 zavisi od stanja.Ona sto je SPisarov postavio slike(neznam sad tacno u kojoj temi)placena je 550e,ofarbali su je komplet,razvukli novu instalaciju,menjana stakla i mislim da je oko 800e izasla na kraju kolko mi on rekao.

I problem rešen.Ja mislim da i gornji deo kabine može da se produži a i može da se napravi nova kabina od blatobrana pa na gore.

pozdrav svima.Imam Belorusa ne tako dugo vreme,kupio sam ga u dobrom stanju,fale mu neke sitnice,jedna od sitnica mu je i grejac pri paljenju u zimskim uslovima,moze li neko da mi objasni i zbaci sliku kako izgleda grejac i sta dovodi gorivo do njega

I problem rešen.Ja mislim da i gornji deo kabine može da se produži a i može da se napravi nova kabina od blatobrana pa na gore.
Moze e sad je pitanje koliko je to potrebno,ja nikad nisam imao tih problema da glavom udarim u krov,niti sam cuo osim ovde na forumu a puno vremena provodim u tim traktorima.

Imam rusa 820 eurolux sa zadnjim gumama 16.9 pa me interesuje gde mogu da se nadju novi ili polovni tockovi 9.5 ili polovni 13.6 38? Trebaju mi za prskanje i spartanje.Pozz

pozdrav svima.Imam Belorusa ne tako dugo vreme,kupio sam ga u dobrom stanju,fale mu neke sitnice,jedna od sitnica mu je i grejac pri paljenju u zimskim uslovima,moze li neko da mi objasni i zbaci sliku kako izgleda grejac i sta dovodi gorivo do njega
Taj grejac ako nemas nemoj uopste da se sekiras. Jako nepouzdana stvar. Sad ima nesto novo, elektricni radijator koji se montira na motor i direktno greje vodu u sistemu. Montirao sam na moj traktor i mogu ti reci kad je prosle godine bilo -20 palio je ko u sred leta. Evo slika gde se montira i kako izgleda.
img3496.jpg

--------------------
nvabdf.jpg

Poslednja izmena:
Pa meni bas i ne deluje slabo... Mada pretpostavljam da ces vuci neki veliki berac pa onda nesmem ni da garantujem.. Ja imam orginal i nista nije deblja od ove sa slike sem naravno onih drzaca...

da,kao sto Pocerina kaze stara 82-ka,video sam ja taj novi grejac sto ide na blok motora,mada mene vise zanima onaj grejac gore na usisnoj grani vazduha.Na starom tipu ta usisna grana je mnogo duza,pravi jos jednu krivinu na kojoj ima klapnu kao kamionska frena,zatvori dovod vazduha u glavu motora ali se nalazi pre tog grejaca.Mene zanima samo dovod goriva do tog grejaca jer ne znam gde je bio i kako izgleda da bih ga kupio i kompletirao a inace,zimi pali dobro,sipam vrucu vodu u njega,zatvorim dovod vazduha u motor i verglam dok ne izbaci dim na auspuh i onda pustim vazduh i on grune kao mina,resio bih to pitanje grejaca da ne mucim mnogo alnaser da ne crkne jer je onaj brzi sa planetarcem

Taj grejac ima svoj rezervoar za gorivo... Ja mislim da u upustvu pise da se u tom rezervoaru sipa Petrolej ali sam na forumu procitao negde da sipaju i evro dizel u taj rezervoar.. :ppozdrav:

da,kao sto Pocerina kaze stara 82-ka,video sam ja taj novi grejac sto ide na blok motora,mada mene vise zanima onaj grejac gore na usisnoj grani vazduha.Na starom tipu ta usisna grana je mnogo duza,pravi jos jednu krivinu na kojoj ima klapnu kao kamionska frena,zatvori dovod vazduha u glavu motora ali se nalazi pre tog grejaca.Mene zanima samo dovod goriva do tog grejaca jer ne znam gde je bio i kako izgleda da bih ga kupio i kompletirao a inace,zimi pali dobro,sipam vrucu vodu u njega,zatvorim dovod vazduha u motor i verglam dok ne izbaci dim na auspuh i onda pustim vazduh i on grune kao mina,resio bih to pitanje grejaca da ne mucim mnogo alnaser da ne crkne jer je onaj brzi sa planetarcem
Zar ti vec nemas tu bocu sa petrolejom, samo je prazna ?

Tema je jako opsirana pa ne mogu da nadjem, zanima me dali belarus 820 sa ravnim mostom moze da udje izmedju redova kukurza,folije i ostalog tj dali se sa njim npr moze prskati,spartati i slicno...

Hvala na odgovoru. E sad jos jedno pitanje koje se verovatno ponavlja. Razlike izmedju 82.1 i 820 koliko vidim motori su isti??

Nazad
Vrh