MTZ Belarus

@frenky.I kod mene tu curi,ali mi se neispusta ulje pa ga stalno brisem,ili si ti resio nekako taj problem?
Ispustio sam 4 litre da mi nivo padne ispod nivoa kontrolnog prozora, onda sam sve rastavio ocistio, stavio novi silikon, pa cemo sad videti sta ce biti. Nije puno curelo samo mi smetalo ocima. To sto se neki zale da su im rusevi masni , neznam ovaj je stvarno suv. Valda sam na takvog potrefio.

Dal i neko zna zasto se ne uvoze Belarusi manje snage ,recimo od 30 pa do 60 KS sa duplom vučom ? Mislim da bih se prodavali masovno,naročito u RS ,zbog posticaja. a i cijene povoljnije.Ja prenosim to sto poljoprivrednici pricaju a to znaju trgovci mehanizacije.
Postoje neke vrste traktora ali nije to-to ipak ove marke imaju tradiciju,majstore,dijelove,cijenu itd.
Dileri sta čekate zar ne osluškujete poljoprivrednike jer uz velike traktore moramo imati i manje traktore.
š t a j e PROBLEM ? molim odgovor ?

hmm a gde se nalazi onaj sraf sto se okrene za pola kruga ili krug kao sto ima na 820 kad se skine levi bocni tapacirung
Meni za utovarivac treba.
A cekaj ako vadim podlosku tamo i izvrcem sraf moram ispustati ulje ili ne? mislis na onaj papirni filter kod rezervara ulja ili?
p.s.posto sam vec pisao bez odgovora nisam napomenuo opet da se radi o hidraulici,da ne bi bilo zabune.

hmm a gde se nalazi onaj sraf sto se okrene za pola kruga ili krug kao sto ima na 820 kad se skine levi bocni tapacirung
Meni za utovarivac treba.
A cekaj ako vadim podlosku tamo i izvrcem sraf moram ispustati ulje ili ne? mislis na onaj papirni filter kod rezervara ulja ili?
p.s.posto sam vec pisao bez odgovora nisam napomenuo opet da se radi o hidraulici,da ne bi bilo zabune.
Covek se malkice zaneo,jelte...zavisi koji razvodnik imas Igore...postoji nekoliko vrsta,napisi koji je tip,imas li tri polozaja-dizanje spustanje i neutral ili bez neutrala?al verovatno nemas neutral,inace je identicno kao na 820...vidi,pa javi...nacemo odg.

Nije kao na 820 drugacije je,sem ako ga okrenu drugacije? mislim da ima neutral,dizes supstas,i sredina je neutral ne? a skroz napred je plivajuci polozaj ako ja dobro znam.
Jer na 820 sam stelovao dok je bio utovarivac na njemu,i stvarno je posle toga super radilo.
clan robert mi prosli put stavio sliku koja mi je pomogla i ovaj ventil sam stelovao.
348o70p.jpg

Poslednja izmena:
to je verovatno onda ukrajinski...ima li plocicu? novi tip moze biti sa i bez plivajuceg...ali moze biti da je ispod glavne velike kape razvodnika...ako mozes slikaj i pronacemo.preporucujem da kupis novi(ventil),jel obicno cim pocne da gubi snagu,gubi ulje na kuglici koja bi trebala da bude u kvalitetu(a nije) zbog cestog cimanja,nastaju risevi i ne radi valjano...

Ajde skinucu opet tapacirung pa cu slikati,ima plivajuci jer mogu utovarivac pustiti da kopira teren,ma traktor nije ni radio sa hidraulikom uopste,dok onaj 820 je imao 3600rc i dosta je radio sa hidrulikom pa je stelovanje pomoglo,pa mislim da nema potrebe,no prvo bi sad probo nastelovati pa ako ne,da onda menjam ako moram nesto.
p.s.uglavnom nisam teo da poskidam sve tapacirunge okolo razvodnika,jer nisam imo vremena i bio mi zao da skidam ako ne moram,al mozda cu ipak morati.

Nazad
Vrh