MTZ Belarus

Eh ta zemlja oko Sombora...ima li je u Evropi takve?
Ima kod nas jedan stariji covek,recimo deda koji je svoj zivot proveo po celoj Srbiji...kada se vratio u selo,i poceo da prica za njihovu zemlju,opisao je ovim recima"to je takva zemlja,da bije malo bolji k.... mogao uzorati"izvinite na off-u,ali covek je sve opisao u jednoj recenici.Pre neki dan kod prijatelja stigao 1021.3,plasticni...zvao me je na cast,pa cemo videti masinu,posto sa ovim modelom nisam imao dodira.

Dal i neko zna zasto se ne uvoze Belarusi manje snage ,recimo od 40 pa do 60 KS sa duplom vučom ? Mislim da bih se prodavali masovno,naročito u RS .
Postoje neke vrste traktora ali nije to-to ipak ove marke imaju tradiciju,majstore,dijelove itd.Dileri sta čekate zar ne osluškujete poljoprivrednike jer uz velike traktore moramo imati i manje traktore.
š t a j e PROBLEM ? molim odgovor ?

DANAS SAM SE UVJERIO DA SU MTZ TRAKTORI JEDNI OD NAJBOLJIH.prije 8-9 mjeseci zatvorila se trgovina dijelovima za mtz u osijeku danas sam naišao kroz vukovar vidim i oni tamo zatvorili pa sam došao do zaključka da se rusi uopšte ne kvare i da su zato ti trgovci propali

Dal i neko zna zasto se ne uvoze Belarusi manje snage ,recimo od 40 pa do 60 KS sa duplom vučom ? Mislim da bih se prodavali masovno,naročito u RS .
Postoje neke vrste traktora ali nije to-to ipak ove marke imaju tradiciju,majstore,dijelove itd.Dileri sta čekate zar ne osluškujete poljoprivrednike jer uz velike traktore moramo imati i manje traktore.
š t a j e PROBLEM ? molim odgovor ?

neko je već spomenuo u ranijim postovima,mahindra je tu u konkurenciji od 60-80ks,ne kažem da je mahindra od 60ks bolji traktor od belorusa od 60ks nego jednostavno podeljena su tržišta i generalna zastupništva,agropanonka je čist primer..

- - - - - - - - - -

Ili možda propala zbog previše narudžbi za dijelove. :osmeh:
pre bi bilo ono drugo,samo neka ima delova i neka su jeftini a za kvarove ćemo lako,šta će reći ljudi sa univerzalima,fiatima,kinezima,izrabljenim strancima u tobože exstra stanju,ma nesmeju i da spomenu kada im se nešto pokvari,a za rusa huka-buka i na kraju ništa,teraj dalje..

ja sam pito za rusa manje snage u prodavnici gdje sam uzeo rusa i rekli su mi odma eto ti mahindra biraj posle nekoliko mjeseci kada sam radijo servis pitam servisera za mahindru kakva je samo je reko da od 30 prodani ni jedna reklamacije nije bila a na rusina malo malo pa nesto fali curi itd mada su one tek neko vrijeme na nasem trzistu nemoze se sudit o kvalitetu za jednu godinu ili dvije vrijeme ce pokazat kakva je

Mislim da onaj ko ima Rusa ne moze se lako prevariti da lako predje na neku drugu marku iz prostog razloga sto ima trdiciju dalje stvar je cijene masina,i ovako se nezna kako napraviti ekonomiju da se vrati ulozeni novac.Ovo je zabrinjavajuce kako da obican seljak sad kupi traktor i sve ostalo sto treba za rad u poljoprivredi a narocito mladi poljoprivrednici.A danas se baviti raznim vidovima poljoprivrede zahtijeva puno znanja a mi izgubismo i ono sto su znali nasi roditelji.Trend u poljoprivredi je poguban,toliko je to zgadjeno da nevidjena sramota da sad dijete u skoli spomene da se bavi tim poslom.A ljudi bozi to je proizvodnja hrane,zar ima sta svetije i bitnije za zivot ,pa ako nista da to bude hobi a ne ni to samo se utrkuju da to sto vise zgade...ra<ne propagande ubise obicnog covjeka.Patnja ziva objasniti djeci da je to samo kod nas a da civilizovan svijet to ne radi tako i nije sve u profitu.Rasturicemo nasu genetiku koja je stvarana hiljdama godina za koju mislim da nam je najvece bogastvo.Izvinjavam se ali puce srce da kazem sto mi je na dusi,ne smeta mi ni los komentar.Koliko samo djece casne odlazi sa sela i zavrsava velike skole ali na svakom koraku cujes djecu kako uzivaju da koriste kao pogrdan pojam seljacina to je sad naj vece ruglo a a cujem informaciju jedno malo mjesto blizu Ugljevika Koraj od 5000 stanovnika deset doktora nauka je dalo.A kada djeca po zavrsavaju skolovanje pogube se neznaju sta da rade,nemogu da zasnuju porodicu a nesto su zavrsili od cega nemaju bas neku korist.Znaci treba nesto od tradicije vratiti i cijeniti.Pozdrav cuvarima tradicije .

To je to,to su ti traktori koji nama trebaju, i siguran sam da bih se mnogo kupovali,naravno do cijene je sve.

Pa i nisu losi na izgled ti mali Belarusi ali meni nekako vise vuku na komunalne masine... Nekako su male zadnje gume i neznam kako bi se oni pokazali u poljoprivredi???

Pa to i ja sad razmisljam tesko da bi oni nasli primenu u poljoprivredi... Sem ovog od 65 konja mozda...

U kombinaciji sa 820,ima tih sitnih poslica koji nisu bas zanemarljivi u kuci ,da se pritom ne pokrecu ovi veliki traktori i jos seljacka banka,moze se uvjek prodati brzo...

Neznam bas dal ovaj naj manji Belarus od 36ks moze recimo da zameni Vladimirca u njegovim poslovima???

Male belarujkane bi bile savršene za mala imanja u BiH, proizvodnju povrća, koševinu, lakši transport a o voćarstvu da i ne govorim. Posebno bi bila široka primjena na veliki farmama goveda gdje stalno treba utovarati hranu, čistiti staje, prenositi koješta a oni maleni i okretni sa prednjim utovarivačem. Čak i ovaj mali od 36KS bi bio bolji izbor od smećastog Dong Fenga ( svaka čast YTO!) koji se ovdje prodavao u tom rangu snaga.

Nazad
Vrh