MTZ Belarus

Ja u 1221 koristim Mabanolovo i sad bi ga trebao zameniti, probacu Mobilovo ne zato sto Mabanol ne valja, nego radi poredjenja.

dali si trazio u Agropanonci?
rodjak kupio negde u Zr-u Mabanol i nije zadovoljan radnim pritiskom u Mahindri, a predhodno ulje iz Agropanonke sve uredu!
ja sam sa sajma imao neki popus kod njih i uzeo sam 2x20l Mabanola po 6200din 20l. i menjao sam ga na 170-180rh
sad bi mu nasuo Mobil Delvak MX 15-40 250rh optimalno...

Poslednja izmena:
Ma nisam nesto posebno trazio.Stiglo ulje da se menja ,ja otisao u prodavnicu u susedno selo da kupim fulter za gorivo i ulje,i pitam da li imaju Mabanol jer se kod mene dobro pokazalo,on kaze da nema i ja kupih drugo

danas rijesen problem sa prednjom vucom
aVZkj.gif

hmKaI.gif
zablokiro lezaj na prvoj slici pod brojem 10 a razlog toga otiso semering na drugoj slici br. 12 i ostao bez ulja

Moj komsija na ta curkanja u sali kaze: Pa sta kad curi? To znaci da ima ulja. Ja se zabrinem kad prestane da curi :haha:

Pa zar je tesko zameniti taj semering (a nije ni skup) i otkloniti curenje i naravno spreciti karambol??? Hvala bogu na mog sam pretresao ulja u prednjem diferencijalu i kao novo je ulje a semerinzi ni jedan ne pusta ni kap ulja!!! Ima skoro 1000 radnih sati i da li neko mozda zna kad se menja ulje u prednjem diferencijalu??? Ja sam samo proverio sva ulja (sem u motoru koje sam zamenio) kad je dosao kod mene...

nemoj odma kritikovati
nije tesko zamijeniti da sam znao da je otiso cak nisam ni primijetio da je ulje curilo da sam primijetio pa nisam lud valjda bi zamijenio

Kako je otisao tako od jednom nacisto??? :sta: Ne kritikujem ja ali ipak treba da se vodi racuna jer nekad mozes lakse i jeftinije proci ako uocis na vreme i otklonis to.. :ppozdrav:

Ne ne treba doteci po neki sraf a sto se tice prednjeg mosta sta reci a ne prekontrolisati ulje eto ja imam rusa 10 god nikad ni jedan semering na prednjem mostu nisam zamenio,oranje, setvospremiranje,vuca je stalno ukljucena.Svako prolece se prekontrolise ulje pa po potrebi i zameni novim ako ima potreba za tim(viskozitet ulja)Na kombajnu JD zapalio se lezaj i izgoro kombajn,eto desava se.Velika ne odgovornost videti da je semering popustio a ne zamenuti isti ipak je to prednji tocak ulje curi pa se vidi,ili je ipak ono ko ga je..e dok ne stane......

Kako je otisao tako od jednom nacisto??? :sta: Ne kritikujem ja ali ipak treba da se vodi racuna jer nekad mozes lakse i jeftinije proci ako uocis na vreme i otklonis to.. :ppozdrav:

pa da je otiso odjednom vidilo bi se curenje , ulje provjereno prije odprilike godinu po mom je uzrok ka sam radio ljetos sa rolo presom namotavalo mi je par puta sijeno na kardan prednje vuce i vjerovatno tada se sijeno podvuklo i malo ostetilo semering i tako po malo izlazilo

Ma majku mu i meni se jednom u oranju tu namotala neka trava!!! Jedva sam je izvukao ali semering je dobar ne pusta... Mada ako se namota nesto jace tipa neki konac zeznuce ga sigurno...

Tačno da se Agropanonka boji da jh uveze, ali znam da su ljudi išli lično i uvozili poneke modele ! Ima i od 72 Ks koji bi mnoge kupce našao .

Potrebna mi je pomoc za 1025, imam problem oko kocnica, rucna radi perfektno, nozna koci samo u jednoj tacki pri dnu gde u momentu zablokira tockove, ali pre toga uopste nema opterecenja na papucicama, to se desava kad nista nije zakaceno, kad nesto nosi ili vuce radi samo rucna, nozne onda nemaju nikakvu funkciju. Probali smo da pritegnemo kocnice onda se greju, zna li neko u cemu je problem.
Malo sam se kasno ukljucio u temu kocnica,jer sam bio odsutan.I ja sam imao problema na 1025 sa kocnicama.Kuglice sam podmazivao sa WD-om po preporuci servisera ,i kao bilo je dobro ali imao sam iste simptome kao ti.Kada smo rasturili,nasli smo da je propustila gumica od blokade i zamastila diskove.Prvo sam zamenio gumicu,pa odmastio diskove.I sada radi.mozda si vec resio,ali eto da ja da pomognem ako mogu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh