MTZ Belarus

Tačno da se Agropanonka boji da jh uveze, ali znam da su ljudi išli lično i uvozili poneke modele ! Ima i od 72 Ks koji bi mnoge kupce našao .
...sumnjam sa se boje da ih uvezu ...pre ce biti da im niko ne bi kupovao mahindre jer one im popunjavaju tu slabiju klasu traktora...a ako ide slabo prodaja mahindre verovatno bi izgubili zastupnistvo!!! a i pitanje cene...ako je 82-ka 18.500 onda bi taj od 60-70 trebao biti 15-16.000e a ..a mahindra je te cene|!

Taj točkić koliko se sećam služi za podešavanje smanenja trzaja hidrulika (plivajići) koji se javlja prilikom oranja kada topling prima udar od pluga koji teži da zaroni što dublje a ovaj ga stalno vraća na zadatu dubinu i prilikom toga stalno dolazi do trzanja poluga za dizanje verovatno zbog velikog protoka ulja pa se sa tim točkićem okretanjem prema nazad verovatno smanjuje protok ulja a samim tim i ima manje trzaja u radu. Mislim da će te razumeti šta sam hteo da kažem. Ako grešim ispravite me.

...sumnjam sa se boje da ih uvezu ...pre ce biti da im niko ne bi kupovao mahindre jer one im popunjavaju tu slabiju klasu traktora...a ako ide slabo prodaja mahindre verovatno bi izgubili zastupnistvo!!! a i pitanje cene...ako je 82-ka 18.500 onda bi taj od 60-70 trebao biti 15-16.000e a ..a mahindra je te cene|!
Kada sam pitao zadnji put u inostranstvu cena 820 je bila 134000 dolara , a cena MTZ 7345 4WD 9400 DOLARA . Spolja su isti kabina oprema hidraulika gume razljka u motoru samo snaga i tip ! Pa ti sad proceni dali bi bilo kupaca .Mahindri svaka čast - ali ako nemogu da se vozam u Mercedesu kupim Golfa pa se ipak krećem ...!!

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se cena 820 13400 umesto onog što napisah !

Taj točkić koliko se sećam služi za podešavanje smanenja trzaja hidrulika (plivajići) koji se javlja prilikom oranja kada topling prima udar od pluga koji teži da zaroni što dublje a ovaj ga stalno vraća na zadatu dubinu i prilikom toga stalno dolazi do trzanja poluga za dizanje verovatno zbog velikog protoka ulja pa se sa tim točkićem okretanjem prema nazad verovatno smanjuje protok ulja a samim tim i ima manje trzaja u radu. Mislim da će te razumeti šta sam hteo da kažem. Ako grešim ispravite me.
U suštini, služi da reguliše brzinu kojom će plivajući položaj reagovati.
Slika 59,nije točkić ali im je uloga ista.
http://www.belarus-agropanonka.com/parts/manual/Manual_820.pdf

Poslednja izmena:
Kiraj na to sam i mislio samo neznam na koji princip on reguliše plivajući položaj dal smanjenjem protoka ili nešto drugo a podešavao sam ga na tom točkiću da ne reaguje naglo( da netrza u oranju pošto radi na 2000 obr. motor a svi znamo kako reaguje hidraulika na tim obrtajima kod rusa).

Kolega danger jel ovaj predhodni post nešto na moj račun.

Sale,smanjenjem protoka ulja ,sporije reaguje .Kad je skroz otvoren oscilacije koje dobija sa toplinga su izraženije.

Kada sam pitao zadnji put u inostranstvu cena 820 je bila 134000 dolara , a cena MTZ 7345 4WD 9400 DOLARA . Spolja su isti kabina oprema hidraulika gume razljka u motoru samo snaga i tip ! Pa ti sad proceni dali bi bilo kupaca .Mahindri svaka čast - ali ako nemogu da se vozam u Mercedesu kupim Golfa pa se ipak krećem ...!!

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se cena 820 13400 umesto onog što napisah !
slazem se ja sa vama...cuo sam da su cene u fabrici tolike...ali agropanonka je ta koja "vlada" ovim trzistem....nazalost cena je ovde malo vise od te koju ste vi spomenuli.....

Nazad
Vrh