MTZ Belarus

srdjan7-ako si radio kocnice na 1025 da li ti se desilo nekad da ta medjuploca izmedju kocionih lamela moze da bude deblja par milimetara i da to bude problem,kod mene je to bio problem i morao sam da zamenim da kupim par milimetara tanju plocu,mada ni sad ne koci bas najbolje...

srdjan7-ako si radio kocnice na 1025 da li ti se desilo nekad da ta medjuploca izmedju kocionih lamela moze da bude deblja par milimetara i da to bude problem,kod mene je to bio problem i morao sam da zamenim da kupim par milimetara tanju plocu,mada ni sad ne koci bas najbolje...
Nisam radio kocnice na njemu,samo sam podmazao kuglice u celjustima...ne bi smelo da je ima deblja i tanja,nego postoji mogusnost da se celjusti ne vrate u najtanji polozaj-da li ste otvarali celjusti?moguce je da nisu kanali za kuglice dobro uradjeni,pa da ogranicava povratni hod,mada u najvecem broju slucaja sama medjuploca pravi problem.

Nisam radio kocnice na njemu,samo sam podmazao kuglice u celjustima...ne bi smelo da je ima deblja i tanja,nego postoji mogusnost da se celjusti ne vrate u najtanji polozaj-da li ste otvarali celjusti?moguce je da nisu kanali za kuglice dobro uradjeni,pa da ogranicava povratni hod,mada u najvecem broju slucaja sama medjuploca pravi problem.
Vidis druze za tvoju informaciju ja sam radio kocnice na 2 traktora i glavni problem su opruge koje nisu dobre i ostaje medjuploca otvorena i upale se lamele tako da vrlo dobro znam sta pricam i nikad nebih pisao napamet tako da nisam siguran ko je neupucen ovde.

Vidis druze za tvoju informaciju ja sam radio kocnice na 2 traktora i glavni problem su opruge koje nisu dobre i ostaje medjuploca otvorena i upale se lamele tako da vrlo dobro znam sta pricam i nikad nebih pisao napamet tako da nisam siguran ko je neupucen ovde.
Da ste radili 2 puta znali bi ste kako izgleda medjuploca i da ona ne moze biti "otvorena" ili zatvorena-posto je to parce okrugle plocevine sa izbocinom debljine svega nekoliko mm i ona je fiksna,tj ne rotira! jedino sto se u tom celom sklopu "otvara" su celjusti sa kuglicama.i ne unosite pometnju vise,clan Nidza je dobio odgovor,te nema potrebe za daljom raspravom...

Kolege nema uopste potrebe za takvim razgovorom, obojici se puno zahvaljujem I oba odgovora cu da primenim na problem, smatram da je bolje vise odgovora na jedan problem nego obrnuto.

alo momci.......opusteno malo.......
ima dosta istine,mnogi novi traktori imaju problem sa grejanjem kocnica,pricao sam sa majstorom iz AP(Milan) i on radi sledece,cim neko prijavi u garantnom roku problem(a ima ih dosta) on ponese nove obloge koje prethodno na strugu malo skine i poravna,desava se da su nove obloge malo krive i predebele i prave problem,vec ima dosta obloga koje su vracene i njih prestruze pa stavlja na sledeci itd.....zatim malo masti na kuglice itd.....sve u svemu nije velika stavka,tako je rekao majstor Milan i Miroslav na rezervnim delovima,zatim kao sto je spomenuto pogledati opruge i plocu i eto ga......rus je to.....

Treba mi savet koje ulje da sipam sad u moj 820??? Neko kvalitetnije... Do sad sam koristio Glax sae30.. Ali sam ovde na forumu procitao da koristite dosta kvalitetnija ulja pa bi i ja mom Rusu to da priustim... :osmeh:

Ali sta se naj bolje pokazalo u 820 mislim koje ulje??? Ne bi da sipam nesto lose.. Ja u sve ostale masine sipam Galax sae40.. Ali rekoh mozda na valja i u Belarusa da sipam Galax sae30????

Dugo vremena sam koristio OMV 15w40 Truck M+ , ali sam prešao na Comma zato što ima pakovanje od 25 litara , a to mi odgovara jer imam dva menjanja. Izdrži oko 250 sati....

Pa ja kad sam preuzeo iz AP 82.1 došao od NS do Aradca i vidim svi mi nešto sviraju što me zaobilaze.Kad ono upalile se kočnice u jednom dobošu.Ja stao i zvao ih.Došao neki lik i otpustio kontru i neki šraf i kaže sad teraj slobodno.Ja mu kažem alo batice pa to ne ide tako.Ja sam ovaj traktor platio i nisam ga dobio od vas za džabe.Prijavi kaže kad zoveš za prvi servis pa će oni to otvoriti i pogledati šta se treba zameniti.
Još sam daleko od prvog servisa i za sada sve to samo ređam na spisak što visi na kalendaru u sobi.

Pa ja kad sam preuzeo iz AP 82.1 došao od NS do Aradca i vidim svi mi nešto sviraju što me zaobilaze.Kad ono upalile se kočnice u jednom dobošu.Ja stao i zvao ih.Došao neki lik i otpustio kontru i neki šraf i kaže sad teraj slobodno.Ja mu kažem alo batice pa to ne ide tako.Ja sam ovaj traktor platio i nisam ga dobio od vas za džabe.Prijavi kaže kad zoveš za prvi servis pa će oni to otvoriti i pogledati šta se treba zameniti.
Još sam daleko od prvog servisa i za sada sve to samo ređam na spisak što visi na kalendaru u sobi.
I koliko si vec meseci popunio? :haha: Sala mala ali stvarno je zalosno od kakvog se materijala prave i koliko se vodi racuna o njihovom sklapanju :udri: . Mi cemo uskoro nase servisirati pa cete videti jos malo slika...

pisano je dosta o tome kako su ne obzirni serviseri djaba od spiska nihov je odgovor to tako mora ili pa to je rus samo da ne rade a i slabo im je znanje barem kod mene sto su dolazili

Po preporuci uvazenog clana ja sipao Optima Maxima turbo 15/40.
ulje.jpg
[/IMG] Koristicu ga i sledeceg puta.

Ako ništa drugo bar ti nije dosadno, možda ćeš jednog dana i da se zaljubiš u svoj 82.1

Nazad
Vrh