MTZ Belarus

Samo polako i dobro gledaj. Kad ne zuris mozes lepu stvar da nadjes i to povoljno, samo treba vremena i da znas sta trazis
Sve to što si naveo je manje bitno nego imati sreće pri kupovini.Zapamti ove moje reči jer ćeš uskoro kupiti polovnjaka.

Evo kod nas se na jednom 82.1 od prosle godine koji je samo prskao razleteo kardan sve novo promenjeno. Pa jeb.. ti da uzmes nov traktor i da ti zivce kidaju ti kvarovi i serviseri

- - - - - - - - - -

Sve to što si naveo je manje bitno nego imati sreće pri kupovini.Zapamti ove moje reči jer ćeš uskoro kupiti polovnjaka.

To si u pravu 100% i to znam pa tako ni sam nisam pametan sta da gledam i trazim :sta:

Najvaznija stvar kod kupovine polovnog rusa je da je traktor ispod 2000 god. I da ima dobre gume, sve ostalo kad ga doterate kuci proba da se ustanovi sta valja I komplet remont svega sto ne valja.

Sad bas citam vase komentare o serviserima i setih se i ja jedne price.. U mom selu je jedan kupio 82.1 i nesto mu se zeznulo oko remenice na radilici (dal navoj ili nesto drugo neznam) ali sve u svemu covek je dobio NOV motor i to nije cekao ni nekoliko dana... Znam licno coveka i znam da ne laze jer sam ga posle pitao zasto ti je na motoru novija farba nego na ostatku traktora?? A on mi je rekao da je dobio nov motor i da mu sve sredili sto se tice brojeva u saobracajnoj i toga..

evo jednog lepotana
fc34vq.jpg
fc34vq.jpg

Pa tada se nije primetila ali sad se primecuje (neznam zasto).. I na moj IMT 539 kabina bledja od haube mada je kupljen sa kabinom... A motor mu promenili u garantnom roku neznam tacno posle koliko vremena...

jedna prica u vezi servisa agropanonke.nazove covek letos agropanonku i kaze: radim 35 god mehaniku na traktorima najvecim delom belaruse bio sam tri puta u fabrici po 3 meseca na obuci hteo bih da radim kao vas serviser.odgovor sledi:imamo dosta mladjih servisera obucenih u srbiji ako budemo zainteresovani kontaktiracemo vas.

Ova prica odnosno tema se non stop vrti u krug i opet dolazimo na ono rusi cure kvare se dal nov ili polovan,moj je onakav moj je onakav!Prelistaj te par postova unazad pa cete se uveriti.Ja sam npr pitao dali ima da se kupi nova stublina za hidraulicni cilindar niko mi nista nije ne odg,nije ni bitno nazvacu pa cu pitati prodavnicu.Ali stvarno prica ista strasno.Ko hoce da kupi rusa nek procita ovu temu i ako ne moze da se odluci neka ga i ne kupuje neka kupi nesto drugo.Eto...........

Imam jedno pitanje.. Danas skinuh one poklopce pored motora na moj 820 (da vidim da nije neki pacov ili mis poceo da radi :haha: ) I primetim nekoliko kapljica antifriza na onoj slavini (ili sta vec) sto gasi i ukljucuje grejanje u kabini.. Tacno pored onog dela gde izlazi ona poluga sa sajlom... Sad me zanima da li to moze da se rasturi pa da se tu nesto izmenja ili mora nova??? Nije to neka kolicina iscurela kazem 2-3 kaplice se vide da su kapnule ali mozda prilikom voznje pocne vise da pusta ba bi voleo to da sredim sad kad nije sezona... :osmeh:

Imam jedno pitanje.. Danas skinuh one poklopce pored motora na moj 820 (da vidim da nije neki pacov ili mis poceo da radi :haha: ) I primetim nekoliko kapljica antifriza na onoj slavini (ili sta vec) sto gasi i ukljucuje grejanje u kabini.. Tacno pored onog dela gde izlazi ona poluga sa sajlom... Sad me zanima da li to moze da se rasturi pa da se tu nesto izmenja ili mora nova??? Nije to neka kolicina iscurela kazem 2-3 kaplice se vide da su kapnule ali mozda prilikom voznje pocne vise da pusta ba bi voleo to da sredim sad kad nije sezona... :osmeh:

dotegni malo maticu oko osovinice slavine, i trebalo bi da je resena stvar.

dotegni malo maticu oko osovinice slavine, i trebalo bi da je resena stvar.

Hvala pokusacu a ako ne gine joj nova!! I jos jedno pitanje koje sam unazad dosta postavio,da li ima orginal cep za rezervoar sto se zakljucava???? I ako nema moza moze da pase od nekog auta... (kod nas u selu hoce da prave takve smicalice i davno mom dedi su na Vladimirca napunili rezervoar peska!!!) Pa ne bi da prodjem ist kao on ako slucajno ostavim traktor negde.. :zli:

Ma neplasim se ja druze da ce mi ukrasti naftu (nek je uzmu i nek idu bestraga) ali se vise bojim secera ili sta vec... Jer moze da se desi da je berem kukuruz a traktor na kraju njive i neko samo nesto navrne u rezervoar...

Imao sam problem kao ti resio sam ga na sledeci nacin.Na odpadu kupio cev sa cepom od nekih kola i skratio nasao crevo koje moze da se navuce na rezervoar i na to parce cevi stegao selnama i resio problem.Ili seci cev pa vari.

Danas, komšija prodao MTZ 892 ,ravan most,2005 godište za 12150 e.
Zanimljivo ,dao ga je u oglas oko 14 časova a prodat je oko 17.

Pa nase selo je je toliko zavidno da to nemogu da objasnim!!! Kad sam kupio 820 posle toga 2 naj bolje komsije do tad,vise ne razgovaraju samnom... Kod nas vlada ljubomora velika i svi se nesto nadmecu i nemoras ni sam kim da se zameras.. Meni istanjirali zito prosle godine (ne celo) a sa svima sam ok i svima pomazem koliko god mogu.. Ali necu dalje u :off_topic: ... To su budale...

Nazad
Vrh