MTZ Belarus

I sta predlazes Diklofen,kupiti novog belarusa ili ne?
Ako možeš skupiti za išta drugo ,a novo,ne kupuj tako ti majke što te rodila.To ti drugarski kažem i od sve dobre namere.

Odradiće oni meni sve što im kažem bez pogovora.Završio sam ja mnogo veće "škole" nego oni.

Ako možeš skupiti za išta drugo ,a novo,ne kupuj tako ti majke što te rodila.To ti drugarski kažem i od sve dobre namere.

Odradiće oni meni sve što im kažem bez pogovora.Završio sam ja mnogo veće "škole" nego oni.

I ja se slazem sa ovom konstatacijom.Ima sada izbor iz inostranstva polovnih masina na pretek.Drugarev rus 1025 je iz 2011. katasrofa.Hiper produkcija je odradila svoje.Ovi stariji i boze pomozi.moj je 2007. i nemam toliko zamerke.Zavisi i koiko radi,kakav je sofer,ima i toga.Mnogi su navikli to je rus,teraj samo u 9 i gas,ali nazalost vise nije tako.

Diklofen stasi se tolko razocaro ,manime te masine kad ja nesmem nista da cackam u slobodno vreme.drugaru na jd otkino ventilator kajs sreca kuci standaarni kajs a on nesme da zameni danebi skino farbu sasrafa propade garancija a to kod mtz moze bilo ko da cacka i dase uci do mile volje,ti sto dodju iz agropanonke neznam dal je portir obuko kombinizon ili serviser saiskustvom.

tacno tako tu na imanju case veliki nece da upali ili vec neka zajebancija zove se servis prvo uvidjaj i procena onda uplati 200000 i tek onda pocne rad komp ukljucise zatrazili posto im nestalo papucice stegli kljestima na zicu spojili pali idi radi dovidjenja prijatno zovite nas opet
kad su stigli jd mehanicar nesto pitao odgovor ne treba nista da znas i ne pipaj nista kad rikne
To je tako kad oces na joistik

Imam predlog koji neznam kako ce uroditi lodom, ali valja probati, sve kvarove prijaviti telefonom, pre izlaska ekipe, i zatim reci da i doslo je vreme da se ulje menja, pa kad dodju imace se na papiru sta treba: Ako dodju samo ulje da zamene, pokupice se i nestati s izgovorima da to tako mora.

i kad se telefonom kaze problem i kad serviseri dodju opet glasi odgovor"to tako mora",nije problem u tome sto to tako mora vec sto oni neznaju da to rese i lakse im je da kazu to tako mora i otkace te nego da ti cepaju traktor na pola da bi postelovali korpu kvacila(jednostavno ih mrzi i nece im se)

danger pa ako tako urade zar se ne moze pozvati njihov sef i prijaviti to...da vidis kako je bolje kad im pripretis malo...ja sam imao takva iskustva samo sam imt serviserima..

Moze im se da budu takvi, zbog dugog prisustva na trzistu i povoljne cene novih traktora(povoljne u odnosu na druge, da ne bude zabune).

Nego da pitam, da li ima razlike izmedju modela 1221 (2001 god) i 1221 (2011)? Pre svega mislim na opseg brzina u menjacu?

kome brate da se zalis,evo samo jedan primer,kad sam uzeo traktor curilo mi ulje na mnogo mesta al sve budalastine(nedotegnuta creva,holenderi...itd)i to sam sam resio,izmedju ostalog curi na prednjem mostu gde se zavrce kardan(i to pored dva semeringa) i nisam hteo namerno da diram dok nedodju na prvi servis 50mtc,kad je dosao(a telefonom sam sve prijavio) promenuo je samo ulje i jedva je pristao uz pritiskanje da dotegne glavu i presteluje ventile(kaze nema potrebe),i to je uradio ofrlje jer za pravo dotezanje glave moraju da se skinu komplet klackalice da se mogu dotegnuti sarafi ispod klavijature,ali on je dotegao samo par sarafa na koje je mogao da stavi kljuc,zbog nekih sarafa bi se trebalo i i cevi visokog pritiska skidati da bi se dotegli,znaci dotegao je oko 8 sarafa i prestelovao ventile(preko ku....a),nije poneo ni gornje zaptivace pa sam to posle morao da menjam sam jer je posle pocelo malo da masti,nabrzaka je to sve zbrljo i poceo da pakuje alat,reku derane a kuda si kreno.....ko ce ocistiti centrifuge motora i menjaca,filter ulja za turbo.......ko ce promenuti semeringe na prednjem mostu,izvadio mi je dva semeringa i dao i rekao, to mozes i sam jer jako zurim....tako da sam posle morao sam da cistim centirfuge.......posle kad sam naisao u AP i rekao to Stevi i Miroslavu reku koji ti je bre onaj majstor,ma kaze on je pod nekom zastitom direktora(neka familija) i moze mu se kako oce,i kome sad da se zalim,direktoru koji je i postavio takav sljam

Na mtz tosu neki kvarovi sitni a bodu oci ko opiljak od brusilice.Namom rusu procureo na orbitrol podmetac nije dobar bio kvar nikakav a da ga zamene treba daraskupusas pola kabine i onda im najlakse ili zure jos negde il izgovor to mora kod mtz, ionda ja uzmem razbucam kupim bakarni podmetac od 10 dinara i stegnem i necuri vise neg ih mrze da rade pa da ih castis nece .

ma pustio sam ga,jedva sam cekao da ode kad sam video kako mu se radi,posle sam sve ponovio iza njega,poskidao sve i zategao kako to treba da bude

u neku ruku je lako tebi posto si automehanicar...jeste zalosno sto su takvi al mozes sam sebi napraviti ljudski...sta cu ja koji se ne razumem toliko,a dao velike pare za njega...uzeo bi mu kljuceve od auta i tek kad zavrsi sve ljudski moze kuci..ako se buni moze samo gedoru u celo da popije...sa takvima drugi jezik ne vredi..

Sve je to ne zainteresovano zarad ,Ovi modeli sto se sklapaju kod nas pa jel nemoze servis da uticu na fabriku da ti potrosni delovi nasih proizvodjaca nevaljaju trazi druge koji rade kvalitetnije delove mislim ovde u srbiju jel svi imamo tu boljku curenja na spojeve, to strasno utice na kupca kad je uflekan beton ispod traktora a traktor teg naguro 20 sati i cekas serviz. date sramota od ljudi koje si zvao na cas radi kupovine traktora.

Nazad
Vrh