MTZ Belarus

Pitao sam i receno mi je da je to normalno za rusa i predlozio da napravim zljeb za rucicu.

tako sam i mislio,tamo su sve moroni od servisera,koji god kvar da prijavis odgovor je"to tako mora" pa cak i ako pukne radilica u garantnom roku,mrzi ih da rade,ustvari pola i neznaju.....kad pitas jednog koje ulje ide u volan u 1221 kaze 46,drugi kaze motorno,treci i nezna....pitas koje ulje ide u menjac,jedan kaze motorno 15w40,drugi kaze mono 50,treci ht80,u tabeli pise nesto trece.......nije mi jasno kao da su ih na ulici povatali umesto da su ih poslali malo na obuku,nije ni cudo sto ovi rusi sto se kod nas sklapaju zvone i zvece...

- - - - - - - - - -

@mucobieno
Jel' ovo od monoblok hidraulike? Kod mene je isto ovako,samo nemam tu drugu rucicu.

samo.......

Navikao sam ja na to drzanje rucice,jer nemoze drugacije.A ako se napravi neki zljeb,kad dodje hidraulik u krajnji gornji polozaj mora da se pazi,jer ce pumpa ostati pod opterecenjem pa ce da napravi neko drugo cudo posle nekog vremena

@danger Totalno si upravu za te strucnjake.Kad sam pitao za kvar na plovku isto su mi rekli,"tako je to kod njh".Procurela mi gumuca na blokadi,on kaze "ako te tri tocka nespasu u nekoj frci,nece nece ni taj cetvrti" na moj komentar da ce da mi zamasti kocnice,sto se i desilo kasnije on mi kaze"izvadi "crevo za dovod ulja i zapusi ga" .I kod jednog drugara su isto odvaljivali neke bisere.Jedino mogu da pohvalim AP da kad su mi radili prvi servis 2007. naplatili su mi samo materijal(ulje i filter ulja),ni dolazak i ruke nisu.Ali zato kod zetora na 1. sevis.I dolazak(to mogu i nekako da prihvatim ) 6000 i ruke(20 min) kao ceo radni sat od 4000 dinara,naravno i materijal koji nije bio skup u odnoso na ove predodne operacije.Neznam kako je kod ostalih proizvodjaca,ali verovatno je isto,jer ko nam je kriv kad hocemo da vozimo skupe traktore.E zato je ruja car.:bravo:

Poslednja izmena:
ma boli njh za kvar pod garancijom ja kad sam kupovo traktor imo sam ponudu 1000.€ jevtinije bez garancije a sta da radim uzmem sa garancijom da ne razmisljam a ono nista imo ili ne isto vazi. kada dodjes da pazaris traktor lijepo ti prica sve obecava samo da proda a posle te i nezna

A pa imam ja našta da se žalim i da tražim da odrade.Na 20sati će da se narade kod mene a kamoli šta će sve biti kad dođu na 50sati.:haha:

A pa imam ja našta da se žalim i da tražim da odrade.Na 20sati će da se narade kod mene a kamoli šta će sve biti kad dođu na 50sati.:haha:
Imam predlog koji neznam kako ce uroditi lodom, ali valja probati, sve kvarove prijaviti telefonom, pre izlaska ekipe, i zatim reci da i doslo je vreme da se ulje menja, pa kad dodju imace se na papiru sta treba: Ako dodju samo ulje da zamene, pokupice se i nestati s izgovorima da to tako mora.

Slazem se sa mucobieno, treba probati tako ih navuci da srede sve to. Na kraju krajeva nemoj im palcati ulje dok ne srede sve kvarove koje si prijavio.

Meni se na novom 820 traktoru u garantnom roku palila žuta sijalica na kontrolnoj tabli - prijavio sam telefonom došli su kad je isteko garantni rok ( 6 mes. ) hteo sam da platim otvorili su tablu iskopčali sijalicu i rekli da sam dosadan evo ne pali se više sijalica ! Nisu mi naplatili ništa !

Ljudi,znali smo za izreku"koliko para toliko muzike".Da se naponavljam,al ajd malo.Bilo koji zapadni nov traktor oko 105 ks je minimum 16 000 e skuplji mislim da ove stvari sto se nama desavaju u prvih par godina,dok nase ruje ne doteramo kako treba nekostaju toliko.Meni je rekao menadzer iz AP "svi krecu u posao sa rusima,jer su najjeftiniji,pa posle nastave sa skupljim traktorima".Mislim da je covek upravu.

ko sad krece u poljoprivredu taj se nece leba najesti:off_topic:
mada i ja koristim rusa samo starog ko prica o malom jozi koji ni gace nije imao i vise sam u njima negi kuci pa opet ne mogu ni polovnog kupiti a kamoli novog a mislim bolje starog i srediti nego novog pa zvati servis da te zajebavaju i onda lupas cvrge iz miliste pa budes vaki naki

Nazad
Vrh