ljudi ima li ko resenje za moj problem,jos malo ce nov dan a ja nemam sta da radi
Ja bih na tvom mestu probao sledeće (potrebna dvojica),skinuo sondu napravio neki čep koji bi stavio na mesto gde ide sonda da ne curi antifriz,zatim upalio traktor i radio sa njim neki posao da se zagreje ,da termostat propusti vodu, videćeš po crevu,još malo radio da dobro izmeša vodu,ugasio traktor odvrnuo veliki čep na hladnjaku da izgubi pritisak,skinuo čep sa mesta gde ide sonda,ispustio jedno pola litre antifriza (ne na slavinu nego na mestu gde ide sonda),pošto si rekao da imaš dva ispravna sata onaj demontirani,bi potopio u taj antifriz,a drugi koji je montiran navrnuo i čekao rezultat,na jednom od ta dva skazaljka mora da ide preko 40,ako ne ide onda imamo posla sa zonom sumraka.
odradjen cep (lakoje kad imas strug kuci
),ispusten antifriz,tempertura 70-ak stepeni,odvrnut cep,namesten drugi sat,bog ga ubije na 40 stepeni i ne mrda,stavljen drugi sat sto je pokazivao 70 iz antifriza ,namesten u glavi motora,isto podize se do 40 i tu ga ubije.koristio sam i akumulator od motora,jer je drugi sat na struju odnosno radi sa termo-davacem.bice da je zona sumraka ili?
e a za to sto kazes da gledam na crevo,ne razumem se u to,sta treba spaziti na crevu kad termostat pusti vodu?
i termo davac i sonda pokazuju 40 stepeni dok su na traktoru,u vodi sasvim drugacije van traktora.....citaj daljeispod....
@ Eclipse
Dakle, meraci su ispravni, i temperatura vode je ok, Sto znaci da je i termostat ok. A aki kazes da nema ni kamenca, i to je odbaceno kao mogucnost. Po meni, jedino sto moze biti problem je kontakt izmedju sonde, i antifriza. Kazes da si sam pravio reducir.Da li je isti kao fabricki, i da li tu uopste ide neki reducir. Probaj da izbacis reducir, ili da stavis fabricki...
meraci ispravni to jest sad je samo ispravan elektricni,sta se desilo,nakon markokurjegovog testa,izvukoh sondu iz traktora,stavih samo vrh sonde u vodu tj,nekih 5 mm je bila zaronjena u vodu (mislio sam da ipak ne bude da mozda voda ne stize do njega,sto je apsolutno nemoguce,jer kazem siklja antifriz na sve strane da otvara reducir)
i sacekao sam nekih 2 minuta,temperatura se nije dizala za tih 2 minuta i samo samo odjednom cuo neki zvuk poput gume kad se izbusi,sistanje,i neki smrad.....sonda probila
,zasto,nemam pojma.
narucio sam drugi,neznam sta je pametnije da uzmem opet sa sondom ili elektricni?
reducir sam sam napravio,da li je isti kao i fabricki zajsta neznam,pravio sam stotine i stotine reducira i za traktore,kamione,klime,solare....sta god pozelele musterije
,ali smatram da je trebao biti potpuno funkcionalan jer je imao kanal oko sonde gde bi antifriz dodatno usao.
reducir naravno da ide jer se termodavac srafi U glavi motora dok sonda srafi NA glavi motora ili reduciru.
napisao sam vec da i fabricki i ovaj DOkupljeni daju istu temperaturu od 40c.
zaboravio sam da napomenem,da sam ugurao srafciger u rupu gde jereducir ili termodavac i sve je cisto be prepreka.