Rale 83
Prijatelj Foruma
Cekic stemaljs , spic i udri
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
OK poslali smo post u isto vreme pa sam zbog toga prokomentarisao...
Kad je već reč o novim modelima MTZ traktora zanima me mišljenje i zapažanje vas koji imate i malo starije traktore 7-8 gogina. Moj 952 ima skoro 2 god a primetio sam da je dosta bučniji u kabini od istih modela ali starijih. Jesuli i braća RUSI počeli da štede na "zvučnoj" izolaciji ?
Imam pitanje u vezi grijanje motora. Mislim da su neki upoznati sa onim grijačem za motor koji se ukopča u struju 220V.
E sada, ima tri šarafa i čep na bloku.
Dali se taj čep na bloku skida ili ne ? Ako se skida, kako ga skinit ?
Cekic stemaljs , spic i udri
lako se skida,to je tankozidni cep,ako imas parce cevi od pocola zapikujes cev za cep i dok budes pikovo ili vario odpasce to i samo.........
znaš prijatelju ne rade to rusi namjerno oni načnu bunker pa kažu oooooooooooooo vidi menjač od 820 pa uzmu onda njega pa rade , na šta nalete u bunkeru to ugrađujuSale tosam i ja primetio fabrika je u pocetku stavljala delove poznatih proizvodjaca jel imam 892 iz 2004 g orbitol od volana je danfus dok kod1221.3 iz 2011 je neka beloruska firma pa je dosta tvrd na volanu isto sa sedistem sto sam ja za sada primetio.
To se zove "ZARULjA" ukoliko je grejac ispravan ona se usija . Imas posudicu za petrojel ispod haube , za efikasan rad grejaca moras imati tecnosti u posudici. U grejacu ima jedna dizna ???Kad smo vec kod grijaca, koliko je potrebno da se grije grijac prije paljenja kod mene ima ono staklo na instrument tabli sa tankom niti, i dali moze grijac da slabo grije ili ne
Ide petrolej i to mu mnogo znaci kod mene se cuje phhhhhh kad se uzari lampica ,zatim pustam grejac i verglam moraju biti perfektni akumulatori i savrsen alnaser.
Skini cev sa posudice i produvaj malo ka grejacu , u posudicu se stavlja petrolej , dal moze dizel ja neznam .
Valjda cese javiti neko od iskusnijih . Jel povlacis rucicu za gasenje prilikom verglanja?
Po pravilu ide grejac uvek, i na -30, i na +30...e, sad to sto ga mi ne koristimo, ne znaci da je pravilno..danger
pa zastoce grijac ako temperatura nije ispod 0