Ja nemam nesto puno godina ali sam naucio posle jednog dana radeci sa rusom 892 9 brzina ima i one se dele i uopste nije tesko..menjac mu sa strane i lakse je da se salta sa tim menjacem nego ko na stare 82 ,znam posto imam 2x 82 i 892.82 i 892 imaju iste brzine sve se is to saltaju samo sto je 892 ubrzan...i u radu i u prevozu je dobar zbog dobre redukcije..
---------- Poruka napisana u 18:31 ---------- Prethodna poruka je at 18:30 ----------
---------- Poruka napisana u 18:34 ---------- Prethodna poruka je at 18:31 ----------
---------- Poruka napisana u 18:31 ---------- Prethodna poruka je at 18:30 ----------
Netreba uopste dosta prakse da se nauci jako se lako nauce brzine ...Nikad ih nisam vozio, ali sam čuo od dosta ljudi da treba dosta parkse da bi ušao u štos Rusovom menjaču.
Bubiša, jel' vi to imate svoje naftne bušotine na njivama?
---------- Poruka napisana u 18:34 ---------- Prethodna poruka je at 18:31 ----------
. Blago tebi kada mozes i bez prednje vuce da ores i to sa trobraznim plugom,u Pancevu 82 vuce dvobrazni plug ,neki sa 892 vuku dvobrazni jako je teska zemlja...Kojom ga teras u oranje?u ataru mog sela na njivam je lakse zamljiste i ja orem sa trobraznim plugom sa zahvatom 3x35cm(ove godine) na dubini od 25 do 30 cm dubine, prosle godine mi je plug bio pobesen na 3x40cm. bez problema.
Kod mene u selu su pokusavali da oru sa imt-577 i trobraznim plugom ali nisu uspeli jer 577 ipak ima 70ks a rus 820 81ks. i to mu doste znaci
ja kod mene sada u jesenjem oranju na 50 jutara nisam primetio potrosnju vecu od 10 mozda 12 L/kj
i retko kad orem sa prednjom vucom jedino kad je malo vlaznije
i sto se tice ucinka 577 i 820 nisam bas siguran jer moj ujak i njegov sin oru bas sa ta dva traktora i kaze mi da ga sin sa rusom obidje svaki drugi krug kada oru (obojca sa imt 757.20 plugovima) potrosnju mi nije spominjao i neverujem da rezlika velika. POZDRAV