grunt
Član
I lampica od diname zmirka kad motor radi na 1000 obrtaja dali je tako i kod vas?Sutra slikam ja bi rekao da je dinama al mozda se varam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Grunt tebi su otisle diode...mislim oko 2700 kostaju nove.A uuuuuuuuuuuuuuuu kod mene bez potrosaca stoji na polovini a kad je na leru stoji u zutom,a kad su popaljena sva svetla(potrosaci)i radi na leru padne skroz u crveno.Znaci kod tebe lalo nikako ne pada ispod zelenog?radio na leru bez ili sa potrosacima?
A uuuuuuuuuuuuuuuu kod mene bez potrosaca stoji na polovini a kad je na leru stoji u zutom,a kad su popaljena sva svetla(potrosaci)i radi na leru padne skroz u crveno.Znaci kod tebe lalo nikako ne pada ispod zelenog?radio na leru bez ili sa potrosacima?
ja sam na jednom promijenio i alternator i opet je ostalo isto kao i kod grunta. probali smo zamijeniti onaj sklop sto dijeli punjenje na jedan i na drugi akumulator ali ni to nije pomoglo, lijevi akumulator puni normalno bez obzira na opterecenje (on je u upotrebi samo kod paljenja traktora) dok desni na leru donekle ali kako se ukljucuju potrosaci tako punjenje pada na 12V (mjereno Flukeovim instrumentom) povecanjem broja okretaja na 1000 se normalizira , napravio sam i rošadu akumulatora i kad ni to nije pomoglo odustao sam od daljnje zahebancije jer vise nisam imao ideje sto bi jos moglo biti, u ovom slucaju radi se o 952.
Manja remenica za 20% resava problem.Također i ja problema s punjenjem na 82.1 isti problemi,čim smanjim gas svjetla mi odmah gube snage ,tj pada jačina svjetala
То је алтернатор.
najverovatnije viljuska za ubacivanje posto su 6ta i 9ta na istoj viljusci. skini poklopac i viljuske i probaj na ladno i pokazace seProblem sa 82.1.
Jedva sa ubacuje u 6-tu (brzina pored rikverca) a u 9-tu mogu ubaciti tek kad traktor skoro stane.
dal je u pitanju nešto na menjaču, ili je kvačilo stradalo od oranja?