MTZ Belarus

Cesto sam se, pitao jel oni to na obican motor od 82-ke nadogradjuju turbinu ili preradjuju ceo motor.

Drustvo,stavio sam termostat na Belorusa 820 i pri transportu i oranju temperatura predje malo preko 40 stepeni i tu stane.Jel to normalno po ovoj ladnoci ili...?

Mozda ti neradi sat,tj ne pokazuje tacno,termostat bi trebao da pusti vodu na 80 stepeni kolko ja znam,ali ima tu strucnijih :)

na oko deluje isto al ima razlike,sta te muci tvoj.....
trbaju mi one polugice na razvodniku sto budu prousile se,i trbaju mi ona tri semeringa mala i gumece sto budu na tim ventilima dole.kad sam vec skinuo ceo razvodnik da promenim i to.i fali mi jos onaj poklopcic jedan na vrhu razvodnika sto bude u njemu opruga i neka caura da vraca ventil neznam kako se to strucno zove pa moram ovako da objasnjavam

Drustvo,stavio sam termostat na Belorusa 820 i pri transportu i oranju temperatura predje malo preko 40 stepeni i tu stane.Jel to normalno po ovoj ladnoci ili...?
pa i normalno je i ne,obrati paznju na sledece,koji termostat,70 ili 86 stepeni,zatim jedan od problema bude sto mnogi neznaju da iza termostata ide gumuca koja dihtuje izmedju pomenutog i kucista,ako se nestavi ta gumica onda je isto kao i da termostata nema,i sledeci problem je kuciste,vremenom se aluminijum potrosi i termostat nema dobro naleganje i onda dzaba i gumice i termostata kad se voda(antifriz) provuce i zato nemoze da digne temp....koristi zavesicu,podigni je na pola,za savet oko termostata gumice i kucista vazi za malo starije modele mtz gde je termostat izmedju glave i kucista

Da to je problem i kod mene u pitanju je 820 sad u oranju sam stavio karton na trecinu hladnjaka i drzi temp na oko 70,a leti je oko 40 sta znam nista nisam dirao godinama vozim tako i sve je ok,sta mislite dali je to ok?

Ceo dan proveo pored jednog mtz-a 82.1(nije moj)problem je sledeci,pritisak ulja na leru 3 bara na pola gasa 2.5 na punom gasu 2 bara ili prostije receno kako dodajes gas pritisak pada,provereno sledece:merac pritiska sa drugog traktoracev,cev i crevo od centrifuge od mereca,promenjeno ulje nasuto novo,centrifuga oprana detaljno,skidana sa bloka vadjeni ventili,rotor izduvano sve,odkacivan hladnjak ulja,stanje nepromenjeno,dok je bila skinuta centrifuga moto na kratko zaverglan iz bloka dolazi pritisa da skoro prstom nemogu da zatvorim rupu.Nisa siguran dali me muci centrifuga(rotor,ventili)ili je nesto drugo.Dajte neku ideju da se ne smrzava i sutra ceo dan.

Ceo dan proveo pored jednog mtz-a 82.1(nije moj)problem je sledeci,pritisak ulja na leru 3 bara na pola gasa 2.5 na punom gasu 2 bara ili prostije receno kako dodajes gas pritisak pada,provereno sledece:merac pritiska sa drugog traktoracev,cev i crevo od centrifuge od mereca,promenjeno ulje nasuto novo,centrifuga oprana detaljno,skidana sa bloka vadjeni ventili,rotor izduvano sve,odkacivan hladnjak ulja,stanje nepromenjeno,dok je bila skinuta centrifuga moto na kratko zaverglan iz bloka dolazi pritisa da skoro prstom nemogu da zatvorim rupu.Nisa siguran dali me muci centrifuga(rotor,ventili)ili je nesto drugo.Dajte neku ideju da se ne smrzava i sutra ceo dan.
Proveri da nema prljavstine u koritu motora tacnije na mrezici od pumpe ulja. Dodavanjem gasa pumpa ostaje bez kolicine ulja pa gubi pritisak. Moje misljenje i predlog.

Razmisljam da ujutro skine centrifugu sa mog traktora(ispravna) da stavim na taj,karter sam skidao na tom traktoru pre dve godine zbog zamene dihtunga nije bilo krsa sto nemora da znaci da nema sada.Ako sa vlasnik slozi skinucu karter da proverim sito i cevi.
Hvala na savetima u svakom slucaju:ppozdrav:

prover i zupcanik na pumpi da se slucajno ne okrece oko osovinice. i nemoj skidati centrifugu sa svog kada vratis nece raditi:haha:

Hvala na dopuni! I to bi moglo biti! A proveri i unutrasnjost pumpe tj unutrasnje zupcanike. Mozda i tamo dolazi do proklizavanja.... Sta ima da se ne slaze vlasnik? Jel on tebi dotero traktor da ga pravis ili sta? Jedino ako ima neke van prirodne moci pa vidi rendgenskim ocima da nije tamo kvar. Skidaj karter ili nek ga on pravi!

Vlasnik je moj blizi rodjak,a ja nisa profesionalni mehanicar da nedodje do zabune.
Mozda glupo zvuci,radi mehaniku jer me to privlaci(volim),nisam nastran zene su mi u prvom planu:haha:

Poslednja izmena:
Uf.... Rodbina..... To nikad ne zavrsi dobro.... Znas kako kazu: Sa svojima jedi,pij al ne trguj! Profesionalni mehanicar? A sta je to tj ko je to? Oni sto rade u servisima? To su monteri. Oni nisu prinudjeni da razmisljaju (cast izuzecima ali malo ih znam) o budzevinama nego stave nov deo ako ga ima a ako nema,ne zeli da razmislja uopste od kog drugog auta-traktora bi mozda stimalo.... Pusti to profi,ne profi.... O tom bi se dalo raspravljati Raditi nesto sto volis,pa nema nista lepse od toga! Lepo ti rodju uposli nek se malo i on zamasti pa kad vidi kako se tesko operu ruke da vidis kako nema vise pametovanja !

Hmmm, dva ljepotana. Ali ipak draži DF ali bi rađe rusa,predpostavimo po novčaniku...
Cijena DF je ako sam dobro zapamtio 42 000 eura s pdv-eom. A za rusa neznam, i da oznaka na tom rusu je 820.4 gledao sam koja je razlika i nema uopce razlike što bi mi upalo u oči, vjerovatno su rusi bili namazani dok su ga sastavljai pa su pomiješali malo oznake traktora.. :haha:

Nazad
Vrh