nsnidza
Član
Cesto sam se, pitao jel oni to na obican motor od 82-ke nadogradjuju turbinu ili preradjuju ceo motor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
gde se moze naci delova za ravodnik hidraulike od rusa 1025 ? jel 1025 ima isti razvodnik kao 82ka
trbaju mi one polugice na razvodniku sto budu prousile se,i trbaju mi ona tri semeringa mala i gumece sto budu na tim ventilima dole.kad sam vec skinuo ceo razvodnik da promenim i to.i fali mi jos onaj poklopcic jedan na vrhu razvodnika sto bude u njemu opruga i neka caura da vraca ventil neznam kako se to strucno zove pa moram ovako da objasnjavamna oko deluje isto al ima razlike,sta te muci tvoj.....
pa i normalno je i ne,obrati paznju na sledece,koji termostat,70 ili 86 stepeni,zatim jedan od problema bude sto mnogi neznaju da iza termostata ide gumuca koja dihtuje izmedju pomenutog i kucista,ako se nestavi ta gumica onda je isto kao i da termostata nema,i sledeci problem je kuciste,vremenom se aluminijum potrosi i termostat nema dobro naleganje i onda dzaba i gumice i termostata kad se voda(antifriz) provuce i zato nemoze da digne temp....koristi zavesicu,podigni je na pola,za savet oko termostata gumice i kucista vazi za malo starije modele mtz gde je termostat izmedju glave i kucistaDrustvo,stavio sam termostat na Belorusa 820 i pri transportu i oranju temperatura predje malo preko 40 stepeni i tu stane.Jel to normalno po ovoj ladnoci ili...?
Proveri da nema prljavstine u koritu motora tacnije na mrezici od pumpe ulja. Dodavanjem gasa pumpa ostaje bez kolicine ulja pa gubi pritisak. Moje misljenje i predlog.Ceo dan proveo pored jednog mtz-a 82.1(nije moj)problem je sledeci,pritisak ulja na leru 3 bara na pola gasa 2.5 na punom gasu 2 bara ili prostije receno kako dodajes gas pritisak pada,provereno sledece:merac pritiska sa drugog traktoracev,cev i crevo od centrifuge od mereca,promenjeno ulje nasuto novo,centrifuga oprana detaljno,skidana sa bloka vadjeni ventili,rotor izduvano sve,odkacivan hladnjak ulja,stanje nepromenjeno,dok je bila skinuta centrifuga moto na kratko zaverglan iz bloka dolazi pritisa da skoro prstom nemogu da zatvorim rupu.Nisa siguran dali me muci centrifuga(rotor,ventili)ili je nesto drugo.Dajte neku ideju da se ne smrzava i sutra ceo dan.