MTZ Belarus

Skroz dole na dnu, ima filter sa 30-ak sita, slikacu ti danas na 1221.
P.S.: Jesi li procitao uputstvo za upotrebu traktora?

Reduktor za spore brzine Mtz 82

Zahvaljujući Savorisu uz njegovu pomoć nadjem reduktor sporih brzina koji mi je potreban za lanac za kopanje kanala . Da li ima neko ko je postavljao na 82 -ku ,reduktor.Pošto imam malu dilemu.
Otvorili smo dekl sa desne strane traktora i jedino mesto gde bi se uzubili zupcanici na samom traktoru (označen strelicom ).Medjutim taj zup.se nepomera levo desno kao i ovaj veliki do njega , pa je dilema šta viljuška na samom reduktoru pomera tj. kako uključuje ,isključuje reduktor .
Ja mogu da ga montiram ,zub na zub i bez viljuske da li tada gubim i šta na nekim brzinama .
još me brine što mali zup.na samom traktoru ima malo pomeranje na samoj osovini levo desno od 2-3 milimetra ne više ,dok ovaj na reduktoru nema .

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

ubacis ga u rikverc i tako ce ti ici u "super sporom " brzinom, bar kod mene, ... tako sam cuo od onih koji su kopali sa rovokopacem

Sa otvorenim kućištem prebacivanjem u rikverc konkretno taj zup.se ne pomera .
Jedina varijanta mi preostaje da montiram zub na zub i probam u kojoj brzini će ići sporo .

šta pomijera ovaj zupčanik koji je u crvenom kvadratu sa prve slike ?

zar nebi on trebao da dodje do ovoga sa druge slike u crvenom kvadratu ?

nekako mi se čini logičnim da se sastaju zupčanici po bojama kako sam označio , e sad šta ih uključuje i kako? neznam

aaasjx.jpg

aasfb.jpg

eee evo nešto lupam glavu pa mi pade na pamet

sa prve slike koju sam stavio zupčanik u crvenom kvadratu , znači moraš vidjeti šta njega pokreće (reduktor ili neka odredjena brzina)
takodje pogledaj šta je sa druge strane tog lančanika , znači ima li utor u koji bi mogla da se uklopi ova viljušška koja je na reduktoru ?

Zupčanik u crvenom kvadratu ( prva tvoja slika ) se pokrece kada ubacis u 2 brzinu ( i on je jedini koji se pokrece kada ubaciš u bilo koju brzinu ) medjutim raspored na samom reduktoru je takav da nema mnogo pomeranja nego samo na strelicu koju sam prvobitno obelezio moze da se uzubi . Na taj crveni zupcanik mi moglo samo kada bi ceo reduktor zarotirao za 180 stepeni tj. okrenuo a naopako ali onda se rupe ne gadjaju .
Na drugoj slici( koju si ti postavio ) samo se crveni moze sa nekim upariti dok je plavi uvucen ali slika vara kao da je u stoj ravni sa crvenim .

kazem momci , monirajte reduktor na traktoru, ubacis u rikvec .... i gle traktor ide napred ali jakoooo sporo.....

Iza tog zupčanika postoji seger koji treba pomeriti unazad da bi oslobodio zupčanik da može da šeta napred nazad,jer seger ne trba vraćati jer kad se namesti reduktor drži ga viljuška.Trebalo bi da kad ubaciš u prvu ide unazad.Ako se teže uključuje i isključuje najbolje je to radit pri gašenju motora,tako da jednom rukom gasiš motor na polugi gasa na pumpi a drugom isklj uklju reduktor.

Iza tog zupčanika postoji seger koji treba pomeriti unazad da bi oslobodio zupčanik da može da šeta napred nazad,jer seger ne trba vraćati jer kad se namesti reduktor drži ga viljuška.Trebalo bi da kad ubaciš u prvu ide unazad.Ako se teže uključuje i isključuje najbolje je to radit pri gašenju motora,tako da jednom rukom gasiš motor na polugi gasa na pumpi a drugom isklj uklju reduktor.

Druze , ne mogu nikoga naci ko ima bilo kog iskustva u vezi ovog reduktora . A iskreno ne stavlja mi se da probam , bojim se da nešto ne zaj..u menjaču . Ja sam u Petrovčicu , Dobrinci mi nisu daleko .Imam dosta pitanja u vezi ovog reduktora , pošalji mi tvoj broj na pp naravno ako možeš da pomogneš .

Da li neko ima sliku iz kataloga donje fiksne poteznice za rusa 82.1? Gledao na sajtu agropanonke, ima samo neka grublja slika iz rada, a ne iz kataloga...

UKRARENA su dva belarusa 1221 godinu dana star i 1025 nov sa uskim gumama. U Stanisicu u noci 7-8. jul . Za korisnu informaciju tel 0642398832

daj otidji kod čovjeka i pokaži mu kako se to radi , dobar čovjek a nema neko iskustvo sa gvožđurijom

Nazad
Vrh