MTZ Belarus

evo konačno i mog stroja
16m3fpi.jpg

PITANJE? Da li neko ima obicnog rusa od 90 konja i trobrazni plug obrtac. Zanima me da li bi rus mogao da vuce takav plug. U pitanju je rus 952.
Obican rus nema monoblok, vec obicnu hidrauliku.

Poslednja izmena od urednika:
ja sa ovim gore na slici vučem 3 glave 14 coli na 30 cm dubine brzinom oko 7,5-8 kmh zavisi koliko je tvrdo nekad moram i na 6,5 da smanjim ali rijetko

i da ovo na slici je 820 belarus

u pravu si sve zavisi samo kakva je zemlja samo 20tak km od mene ljudi lome imt glave na plugovim dok kod mene nikad nisam ni čuo da je nekom puko plug

Da li 90ks moze da vuce 3 brazde je tema prezvakana vec 100 puta na forumu. Zavisi od zemlje, uslova oranja i svako zna za svoj atar da li to moze ili ne.
Kod mene u ataru 90ks je na granici za 3 brazde. Traktor od 100-110ks vuce 3 brazde jako lepo i za nas atar je ovakav traktor pogodan.

Vučeš dve brazde ali koliki je zahvat. Ja predpostavljam da je 2x35.
Ja sa rusom 820 vučem 3x30 ali prva nosi samo pola to ti je 75cm a tebi zahvat 70cm.

Ja sam jednom prodao 1 Rabe Werk on je bio 16cola
2cz8vpt.jpg

Ali njega nije mogao da vuce 577. Mislim da je bio prodat za Rusa , ali ne znam za koga. Inace 14cola je taman za 80konja

Posto sam primetio da curi ulje iz turbine na polovini koja usisava cist vazduh, hteo sam da pitam da li ima neki semering i da li bih ja to mogao sam da remontujem? Slike nemam ali sam primetio da ulje curi na donjem delu leve komore za cist vazduh. Unapred zahvalan.

Ja sam jednom prodao 1 Rabe Werk on je bio 16cola
2cz8vpt.jpg

Ali njega nije mogao da vuce 577. Mislim da je bio prodat za Rusa , ali ne znam za koga. Inace 14cola je taman za 80konja

Zbog nedostatka prednje vuce ili zbog hidraulika mu nije bas bilo po volji mozda da ga vuce.

@nsnidza

Najbolje je da skines turbo i odneses u servis na proveru. Ako ima ulja u usisnoj grani onda ti turbo pusta na kompresorskom kolu.

Na kompresorsko kolo sam i mislio, hteo sam da pitam sta tu dihtuje, ustvari zbog cega je pustila ulje. Da pitam samo da li je moguca ugradnja blow off ventila na rusa.

Poslednja izmena:
ja danas isao da doteran komxiji rusa iz novog sada tamo u agropanonci guzva kao da dele dzabe

Nidzo, taj ventil ti nije potreban. Nisam siguran tacno sta dihtuje ali sta god da je ne sme da propusta ulje. Nije cudna pojava da zvekne turbo i na 1000rh pogotovo ako je traktor cesto paljen i gasen, turiran hladan i gasen odmah posle turaze. Pretpostavljam da ti nisi radio nista od navedenog ali eto ipak se desava..

Turbina ima samo klizne čaure koje su od specijalnog materijala koji se ne širi i ne skuplja (tj jako malo) pri promeni temperature, jako su fino i precizno obradjene. Taj materijal je jako skup i teško se nadje, tako da je ipak najjeftinije da se odnese u turbo servis.

Nazad
Vrh