MTZ Belarus

ako misliš na prednji utovarivač on je bio 1300 eura univerzalni je i odgovara na puno traktora a najlakše se montira na traktore sa traverznom

jeste nikola polovan ali jako očuvan bilo je takvih i u pola ove cene ali su bili rastureni do kraja

Ovog ljepotana sam razgledao prije neki dan, stvarno je fantazija, košta sa subvencijom 35.000KM (17.500E), dakle ovakav kakav je, sa svom opremom.

16hnm3c.jpg

fazyb.jpg

2n007z6.jpg

Lepotan koji je jeftiniji jedno 5000 eura nego u srbiji moracemo kod vas da kupujemo traktore ovi nasi se alavo ograde u cenu

kad kupis traktor onda jednu skidas a drugu montiras,ovako stavljaju u fabrici da nebi u rukama nosio do kuce poteznicu :ppozdrav:

Pa ja imam 82.1 i nemam onu donju i kada vucem prikolicu stavim tu na poluge,ali skunem one produzetke...Jel tako ide ili moze kao i ovde na slici?

ovako moze kad perestraktor :osmeh: mala sala.kazem ti lepo da ovako stavljaju u fabrici da nebi nosio u rukama.ali ovako ne mozes vuci prikolicu.

jeste ali za traktore preko 50 ks maksimalna subvencija iznosi 15 000 km (oko 7500 e)
i ako si jos u sitemu pdv imas peavo na jos 17% na kompletnu cijenu

Jah, a sad pride i ne čekaš ništa, dakle ne plaćaš punu cijenu traktora (48.000KM=24.000E) već je cijena odmah umanjena za 36% (subvencija je 40% ako platiš punu cijenu pa čekaš par mjeseci, a 36% ako odmah plaćaš umanjenu cijenu). Ja sam tako nedavno kupio novu Agromehanika prskalicu od 330l (8m) za 800KM/400E a puna cijena je 1250KM/625E.

Traktor je totalna fantazija, ja ga se nisam mogao nagledati, ovaj ravni prednji most tako lijepo izgleda u odnosu na stari grbavi da nemam riječi, stvarno su ga belaruje udesile, svaka im čast.

Jah, a sad pride i ne čekaš ništa, dakle ne plaćaš punu cijenu traktora (48.000KM=24.000E) već je cijena odmah umanjena za 36% (subvencija je 40% ako platiš punu cijenu pa čekaš par mjeseci, a 36% ako odmah plaćaš umanjenu cijenu). Ja sam tako nedavno kupio novu Agromehanika prskalicu od 330l (8m) za 800KM/400E a puna cijena je 1250KM/625E.

Traktor je totalna fantazija, ja ga se nisam mogao nagledati, ovaj ravni prednji most tako lijepo izgleda u odnosu na stari grbavi da nemam riječi, stvarno su ga belaruje udesile, svaka im čast.

jeste , odbiju ti 36% i to tako lijepo sve zvuči , a šta se desi ako ti država odbije zahtjev za povrat :haha: znaš li šta ti potpisao u banci :haha:
nije to sve tako bajno kao što zvuči

jeste , odbiju ti 36% i to tako lijepo sve zvuči , a šta se desi ako ti država odbije zahtjev za povrat :haha: znaš li šta ti potpisao u banci :haha:
nije to sve tako bajno kao što zvuči

Znam, al meni nisu odbili pa je sve ispalo bajno. Imao sam pare da je kupim (prskalicu) i sa punom cijenom tako da sam isao na ono "ako prodje prodje", i srećom prošlo je. Sa traktorom je mnogo veći rizik jer su i pare mnogo velike, al to svakako necu nikad imati pa mi je svejedno.

Nazad
Vrh