MTZ Belarus

ma znam ja to , ali izgleda da ''attila'' ne razumije , ovo je ručni alat za frezovanje , može i mašinski da se uradi
da na bude zabune , ventile su i ufrezovali i ušlajfali , a prije toga je zamijenjen jedan sic
Znam ja da ti to dobro znas.Pratim forum redovno i sviđaju mi se tvoji radovi.Kolegi Attili sam i htio da pojasnim.Imas super sliku na ovom drugom forumu sa dva čekiča.

ma garantovano je zamijenjen sic , vidi se , očito je
a i na ventilu su ostala sa čela oštećenja od sagorijevanja koja su i bila

U jednoj firmi za mašinsku obradu sam video da imaju razne ventile sa debljim pečurkama, tako da i ako je sedište malo upalo, i dalje bude u dozvoljenoj toleranciji. Ne mogu 100 % da tvrdim da ima i za rusa, zato pitam.

sto da bude prosto kad moze komplikovano,stavis novi sic i ventil i teraj,nego ne.....nas narod voli malo da se sigra,ostavicemo stari osteceni sic i ventil od.......ko zna cega.....,ja jos nisam cuo da ventil ima sa specijalom pecurke,kako to moze.....uzmes siri ventil i onda obradjujes pola sica i pola glave da bi dobio ispravan konus ili sediste ventila,al ajd mozda ja za to jos nisam cuo ni video,znam da ima ventila sa specijalom tela jer neke glave nemaju vodjicu ventila nego se razbusuje glava

Za Imt ima sigurno, ima nov da se kupi u prodavnici. Ista je debljina stabla, i ima isti konus pečurke, ali ima još jedan cilindrični deo od 1-2 mm na pečurci, ako me razumete. Lakše im je da stave takav ventil, nego da menjaju sedište.
Ima sad svašta da se kupi... Na primer ruske vodjice ventila su sirove, pa moraju da se razbuše da bi prolazio ventil, ali sad postoji i vodjica koja je već razbušena. To ranije nije bilo da se kupi.

kod rusa je mnogo sto sta sirovo...al ono sto me zanima je ko pravi tu gotovu vodjicu,made in .......,nije ni bitno,najvaznije je da savo sredi svoj traktor i da ide u sumu vise dok je neko drugi nije posekao,za par godina postace bosna obradiva komplet samo da savo to malo raskrci...

Da li je neko razmiljao ( i da li bi to bilo uopste moguce) o ugradnji reverzera na MTZ traktore??
E sad zbog ceg,znamo da menjac na rusima i nije bas extra lak naravno za par sati se to ne oseti ali kada ste u njemu 10 i vise sati uvece bar meni sve ruke se istegnu i ledja bole od silnog menjanja brzina tj rikverca itd(u oranju s obrtacem,u pripremi ako se radi jedan do drugoga,u setvi itd) naravno postoji resenje vece uvratine i razne preventive ali zasto ne reverzer za hod napred nazad.

pa ja na 892 imam ono obicno jedan menjac a na njemu sve i onaj izmedju nogu ali ide sve lako.....a na 12213. imam menjac za to.jedan glavni sa 4 brzine i ima jedan manji de biram dal cu brze spore ili rikverc :cao:

Evo jednog MTZ 952 koga sam vidjeo pored puta:
2pq6bzq.jpg

pa ja na 892 imam ono obicno jedan menjac a na njemu sve i onaj izmedju nogu ali ide sve lako.....a na 12213. imam menjac za to.jedan glavni sa 4 brzine i ima jedan manji de biram dal cu brze spore ili rikverc :cao:

tebi je ja mislim kao kod mene menjac na 1025 tici,brze spore 2 polja 4 brizine i rikverc,i sinhron 4brzine sa stalnim mestom.
I kad npr ja sad ocu rikverc prvo sinhron moram izbaciti pa onda rikverc pa opet napred pa sinhron pa ako ne izmanervrises iz jednog nego jos jednom treba ponovit pa da se ubijes.
Jos ajd kad su njive velike preko 10 jutara a dugacke ili ove drzavne od po 40-150hektara,ali kad ima i onih kratkih pa stalno se treba okrecat a ne znas kako je bolje popreko da je radis il udugacko pa smrt.Npr njiva od 6 jutara de je 7 redi kukuruza jutro je opustena stvar ali kad nisu sve takve....

E moj Vlado, tek kad budes poceo da radis sa 1221 malo ozbiljnije, videces da je menjac na njemu mnogo manje "user friendly" nego na 892.

tebi je ja mislim kao kod mene menjac na 1025 tici,brze spore 2 polja 4 brizine i rikverc,i sinhron 4brzine sa stalnim mestom.
I kad npr ja sad ocu rikverc prvo sinhron moram izbaciti pa onda rikverc pa opet napred pa sinhron pa ako ne izmanervrises iz jednog nego jos jednom treba ponovit pa da se ubijes.
Jos ajd kad su njive velike preko 10 jutara a dugacke ili ove drzavne od po 40-150hektara,ali kad ima i onih kratkih pa stalno se treba okrecat a ne znas kako je bolje popreko da je radis il udugacko pa smrt.Npr njiva od 6 jutara de je 7 redi kukuruza jutro je opustena stvar ali kad nisu sve takve....
Jedino ne kontam izraz"ako ne izmanevrises iz jednog puta"...pa nije to avion,nego traktor,i ide izuzetno lepo,bar kod mene...po meni dve mane tom menjacu su samo prva i rikverc brza,jer kada se radi u tom opsegu brzina(brze) npr rikverc mi dodje brz,pa se mora opreznije.inace odgovara mi menjac,cak menjam reduktor iz spore u brze i obrnuto da se ne cuje ni najmanji sum iz menjaca,sto su mnogi tvrdili da nije moguce.pozdrav

Nazad
Vrh