MTZ Belarus

Pa najbolje ti je tako da kupis neki sttrani nego bilo koji plug sa nasih prostora,ovde u selu svi polako prodaju plugove koji su se proizvodili u bivsoj Jugi i kupuju od jednog sto radi u CH strane plugove:Vogel,Huard.... A Rus ima da ga vuce kao nista,ipak je Rus masina i po!!!! Kolike prikolice vozis sa 1221.3 jel kamionke ili neke traktorske i jel on 130 PS?

CIM KUPIS,GARNITURA KLJUCEVA I ZATEZI...A SKORO SVI PUSTAJU ULJE NA DAVACIMA...ups velika slova,izvinite...npr volan kod rusa,taj davac je uzrok curenja ulja kod vecine,zamenis,ono opet i tako...meni kada crkne(daleko bilo pu,pu),sraf tu i kraj.a i na ursusu off topic malo-isto crkne davac,zamenimo(500 din)sad opet pusta!!!lepo tu stavim manometar i u PM...
a zato fino kupis davac od japanskih vozila , isti navoj isto sve, samo sto je mnogo kvalitetniji , ja zamenio i evo da kucnem u drvo vec 600 radnih sati nista....

Pa zakacis sve prikolice za njega i ima da ih vozi hehhehehhe salim se ipak ih je tedko vozit po blatu!!! MA samo ti mogu rec da je odlican i meni su bolji MTZ traktori nego bilo koji KInezi,IMT,TORPEDO ili RAkovicaaaaaa!!!!!!!

nema sata , samo se usrafi na mesto i zakaci zica koja vodi do lampice , ima pritiska ne svetli, nema pritiska svetli ....

edit: samo se treba naci sa odgovarajucim navojem, i gledati dal je konusni navoj il nije

Dragan 18-jel od japanaca zbog navoja ili? postoji neki model tacno ili?ja mislim da je navoj kod rusa i ursusa isti-ako neko zna,ako nisam u pravu,neka me ispravi.

16216cn.jpg
pocetak rastavljanja belorusa 1025 sa nekih ~1000rh. kvar je bio tri otkinuta zuba na zupcaniku poluosovine tocka i mala suplja osovina koja pokrece pomenut zupc. zao mi je sto sam zaboravio da slikam zamenjene delove a covek ih odneo kuci... ako nekog zanima mogu otici kod njega da slikam da vidite kvalitet izrade danasnjih mtz-a.

to mora da je domacinski terano,ili radnik...a kako radnici uglavnom svi teraju,nie ni cudo...kad mu spusti reduktor direkt u radu bez kvacila-i kaze samo se culo PUC.a ako se koristi pravilno,dok je traktora trajace.a na slici se vidi samo zamenjen klin klipa hidraulika :haha:

@srdjan7 gresis ovaj gresis siiilno! a posto sam umoran od objasnjavanja i dokazivanja suprotnog od tvoje tvrdnje,recicu ti samo da covek koji ga vozi nije radnik nego vlasnik! slika zupcanika ce sve reci. I da nisi u pravu ni za klin klipa to je ORIGINAL klin. evo ti i slika sa druge strane.
2ywu4at.jpg

Eee videcete sta ce biti kad Srpska raja pocne to da sklapa...slavicemo stare ruse.bice tu svasta.

Nazad
Vrh