MTZ Belarus

danger je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
skal je napisao(la):
pa normalno da sam uzeo 82.1 za 4100 97god u solidnom stanju
ima jedan naš član staru 82-ku kaže vredi 4000e ali neće da je proda,
malo mu :haha:

kad je magarac,ja bi odmah moj dao za te pare
ali neće niko da ti ponudi
pošto si dobar čovek daću ti ja 2500 e :ppozdrav:

panonstib je napisao(la):
Gospodine @Kacanin
Ja u svom životu nisam video polu dizel.Jedna od podela motora SUS je prema gorivu koje koriste na benzinske,dizel ... A podela na polu dizel i pun dizel još nigde nisam sreo ni u praksi ni u literaturi pa bih Vas molio ako imate takvu literaturu da mi je dostavite kako bih se na vreme ekukovao.Unapred zahvalan! :cao:
brate ja nisam to nisam procitao wec kad samo radili generalnu majstor koji stim radi vec 40god mi je sve objasnio ::namigivanje::

North ARMY je napisao(la):
Kacanin je napisao(la):
Ne netrosi wise wec da po cilindru koliko je nafte potrebno i netrosi vise i bolje sagoreva!!!
A ovo ste razumeli bas dobro ili samo u kontekstu ? :sta:
Braso razlika je u glavama pun dizel ima ravnu glavu i ima na celu klipa udubljenje di je kompresioni prostor i nafta direkt ubrizgava naftu na celu klip, a polu dizel ima komore u glavi i nafta ubrizgava u njih odnosno u komore i glava nije ravna i nema udubljenje na klipu!!! od kad sam to uradio 560 je puno zivlji i ide puno bolje u oranju!!! :D

Gospodine @Kacanin
Prvo da Vas upozorim da umesto W pišete V.
Drugo taj majstor može da radi i 150 godina kada nepoznaje terminologiju, a vi učite pogrešno i to onda dalje širite misleći da ste nešto od njega naučili.
I jednom za svagda da zapamtite da takva podela NE postoji.

pa ako ta glava nije ravna poravnaj je kod cubija i eto pun dizel,mislim da smo malo vise otisli van teme,predlazem da se otvori nova tema "pun i polu dizel" pa cemo tamo dalje :cao:

i ja sam imao poludizela , samo neću da vam kvarim raspravu ::namigivanje::

neznate vi ........ ::lose::

napravite novu temu pa ću sve da vam objasnim :cao:

Savo je pametan ko pčelica Maja! :D

Ja sam čuo za direktno ubrizgavanje i za sistem sagorevanja sa pretkomorom.... E sad ako je polu- dizel, šta mu je druga polovina?

nema polu dizel motora a da ti je traktor življi to ti može biti da su pumpu i dizne podešavali na veći pritisak jer time možeš da izvučeš još koji ks iz motora

Na kojim obrtajima je optimalno orati sa 82.1, sa nekim prosječnim plugom, npr 2x12" ili 2x14", u prosječno teškoj zemlji, pa 30cm dubine?

prednje gume 11.2*20 su oko 16000 zadnje 15.5 oko37000 ja juče zvao kazu ićiće još gore toje ludilo pola traktora koštaju nove gume,taj nevredi toliko para ako dobije za tog našminkanog 3000 samo nek :bravo:

skal je napisao(la):
prednje gume 11.2*20 su oko 16000 zadnje 15.5 oko37000 ja juče zvao kazu ićiće još gore toje ludilo pola traktora koštaju nove gume,taj nevredi toliko para ako dobije za tog našminkanog 3000 samo nek :bravo:
u zrenjaninu prednje gume 11.2-20 11000 din,zadnje 15.5 26000 din.ja kupovao negde u april-maj.

Nazad
Vrh