MTZ Belarus

pomoc.gde se na staroj 82 nalazi blokada zadnjih tocova (diferenciala) :sta:

jan je napisao(la):
Blokada je sa leve strane traktora ispod kabine i izgleda ovako.

A ukljucuje se na stubu volana preko komande iz kabine i ima tri polozaja, iskljuceno, automatski(blokada radi kad prednji tockovi stoje pravo, kad se smotaju blokada se iskljucuje) i prinudno(uvek je ukljucena bez obzira na polozaj prednjih tockova), naravno ovo vazi ako je sve ispravno i pravilno podeseno.

josif92 je napisao(la):
Dobar ruja :D ...kako vuce taj trobrazdni plug,nije mu tesko?koju dubinu ores?koliko ide km/h?...sad meni treba da stize 820 ali ravan most.... :cao: :cao:

ide lepo i lako naravno u dobrim uslovima. dubina oko 30 cm a podesen je na 35 zahvata. Repiste i za repu orem sa dve brazde

grunt je napisao(la):
Primetio sam da mi curi ulje na 820,ispod volana odnosno kod hidraulicne pumpe,sve sam oprao i ne sliva se sa razvidnika nego mi se cini da je sa volana al ne vidim odakle tacno,dali je gore neko kuciste volana il tako nesto?

Jel si skidao desni tapacirug? Vidi da ne curi neko crevo koje ide od orbotrola, to ima je boljka.
Često se dešava da procuri i prelivno crevo koje se nalazi skroz gore na hidrauliku, i ide do filtera hidraulika. Najčešće je dovoljno da se stegne šelna.

meshter je napisao(la):
jan je napisao(la):
Blokada je sa leve strane traktora ispod kabine i izgleda ovako.

A ukljucuje se na stubu volana preko komande iz kabine i ima tri polozaja, iskljuceno, automatski(blokada radi kad prednji tockovi stoje pravo, kad se smotaju blokada se iskljucuje) i prinudno(uvek je ukljucena bez obzira na polozaj prednjih tockova), naravno ovo vazi ako je sve ispravno i pravilno podeseno.

nisam, bas siguran da postoji ovaj treci polozaj samo iskljuceno i ukljuceno a i kad je ukljuceno kad prednji tockovi skrecu lijevo ili desno neznam bas tacno koliko stepeni cini mi se 13 ona se automatski iskljucuje, znaci nema prinudnog polozaja :cao:

Dragan18 je napisao(la):
moze biti i da ti je otisao davac pritiska ulja na volanu. Jel se pali crveni volan na konzoli ponekad?
Nije se palio nikad taj davac samo se sliva od gore ja bi rakao da je oko volana malo da otopli pa cu skinuti tapacirunge hvala na savetima da znam gde da gledam,i odakle da pocnem :cao:

gm je napisao(la):
213n5m9.jpg

nista posebno ali radi radnju!
Pre sezone mu se menjaju filteri,ulje,klinasti, prekontrolisu ventili i to je to vec evo 9 godina. Ja zadovoljan :cao:
zasto si prodao 952,nije ti se svidjao?

@mladenmaso
postoji varijanta kako je meshter napisao,medjutim to je stari tip sistema na traktoru koji ima stub volana,noviji rusi imaju papucicu dole izmedju kvacila i kocnica,e na njima imas samo dve fele,kad stisnes radi prinudno i kad pustis neradi :cao:

Ima još jedna varijanta ,koja je najlošije rešenje.Sistem rada je isti kao kod ove što je Danger objasnio ali se komanda nalazi na nezgodnom mestu i drži se rukom.Komanda za uključenje je pored onog točkića što diše i spušta zavesicu na hladnjak.Jedne godine sam morao često da koristim blokadu i nije nimalo prijatno sedeti na kraj sedišta i rukom držati polugicu koja je duga 5 cm.

zorancile je napisao(la):
Dragan18 je napisao(la):
moze biti i da ti je otisao davac pritiska ulja na volanu.
Može i to, dešava se da procuri kroz plastiku.
na mom rusu je to curilo , ja promenim a ono opet ..svaki put ga probije, i ja popizdim i kupim neki davac od tojote ili honde ,navoj isti ko kod rusa, i namontiram i evo vec godinu i po dana drzi bez kapi ulja.

@kiraj
to je ta stara stub varijanta o kojoj pricas i o kojoj smo pricali,polugica se nalazi iznad kvacila a tu je i tockic za namotavanje zavesice,imas polozaj u sredini automatski i u tom polozaju moze da se rucka zakrene i nemoras drzati,dok polozaj prinudni do kraja moras stalno da drzis i cim pustis rucka se vrati,mada i to moze da se napravi da stoji samo treba paziti da se covek nezaboravi,mada sam ja to odaaavno pocupao i godinama koristim na vazduh,
@savoris
koliko znam i na 52 moras da drzis al nogom ::namigivanje::

Kolega je na svom MTZ-892 mehaničku blokadu kao na MTZ-50-52, a ukopčava ju sa onom ručicom koja inače služi za blokiranje i deblokiranje donje kuke za jednoosovinske (ili tandemke) prikolice. Kad ju ukopča ona ostane u svom položaju tako da nemora držat rukom dok je diferencijal blokiran. Godinama to tako radi bez kvarova.

Nazad
Vrh