MTZ Belarus

nsnidza je napisao(la):
sve zavisi moze a i nemora, jel ti vce u jednu stranu kad si na ravnom.

Nije taj moj, već kontam da ga kupim, al prednje gume mu pohebane, nema ništa od njih, imaju ripne malo sa unutrašnje strane a sa vanjske nema ništa. Vlasnik tvrdi da su to na njemu originalne gume, a on je 1999. godište i vlasnik takodje tvrdi da ima 1290 sati - jel to realno? Moze li se na rusinama inače vraćati sat? Radi se o 82.1.

zombie_666 je napisao(la):
nsnidza je napisao(la):
sve zavisi moze a i nemora, jel ti vce u jednu stranu kad si na ravnom.

Nije taj moj, već kontam da ga kupim, al prednje gume mu pohebane, nema ništa od njih, imaju ripne malo sa unutrašnje strane a sa vanjske nema ništa. Vlasnik tvrdi da su to na njemu originalne gume, a on je 1999. godište i vlasnik takodje tvrdi da ima 1290 sati - jel to realno? Moze li se na rusinama inače vraćati sat? Radi se o 82.1.
Moj je 1999 iman 1900 sati i isto su mu prednje gume gotove slizane sa spoljne strane,na prolece dobija nove

Jeli neko ovih dana doterao traktor iz Agropanonke, interesuje me kakva je procedura oko probne tablice. Mi sutra idemo po jedan 952, a covek iz Agropanonke kaze da cemo morati ici u SUP po probne tablice. Da li je to negde u blizini, jesu li guzve. Kad sam ja sebi kupio traktor 2002. god. tada sam probne tablice dobio u Agropanonci. Kako je sad.

Supje nekih 2 do 3 km odatle, nalazi se na bulevaru kraja petra, a najlakse ti je da dodjes do njega ovako: krenes od zeleznicke stanice pravo ka mostu slobode i na prvom semaforu levo, pa posle sledeceg semafora sa desne strane ti je sup ne mos promasiti.

danas sam sreo covjek vozi mtz 820 ali su na njemu nekakve vece gume nego standardno znali ko koji je to promjer guma i prvih i zadnjih :sta:

mladenmaso je napisao(la):
danas sam sreo covjek vozi mtz 820 ali su na njemu nekakve vece gume nego standardno znali ko koji je to promjer guma i prvih i zadnjih :sta:
imas eurolux,on nosi 13,6-20 16,9 r38...i imas sa ravnim mostom:360/70-24 18,4 r34......

@mladenmaso

Mladene, ja na mojem traktoru MTZ-82 imam veće gume od standardnih koje se montiraju na Beloruse.
Ja imam namontirane "gudijerke" dimenzije 18/4-38 na zadnjim točkovima i time sam dobio još veću transportnu brzinu inače brzog traktora, veću širinu gazećeg sloja čime smanjujem pritisak na zemljište, a samim tim i smanjeno prokljizavanje, jedina mana je što se u toj kombinaciji zadnjih guma (koje su 2 do 4 x skuplje od standardnih) mora podići kabina oko 7 santimetara da bi takva guma stala ispod blatobrana, ali to ima prednost jer se umetanjem gumenih distancera smanjuju vibracije i buka i Belorus postaje neverovatno udobniji traktor.

Još jedna anomalija te dimenzije zadnjih guma je da se prilikom korišćenja prednje vuče moraju koristiti prednje gume dimenzije 12,4-24 sa odgovarajućim felnama koje je teško naći, bar ja nisam još uspeo.
Moje iskustvo sa tim gumama je pozitivno i po mojem mišljenju taj traktor je u prednosti sa tim gumama, a imao sam Belorusa sa standardnom dimenzijom guma i to što govorim je odmereno i sigurno.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

@ Branko

Tu sam, samo sam malo umoran od današnjeg susreta, ali nisam mogao odoleti da članu @mladenmaso ne odgovorim na pitanje o gumama jer sam oduševljen sa tom kombinacijom i da se ne poveruje koliko se menjaju perfomanse traktora sa zamenom guma.

Sutra ćemo ozbiljnije sažimati utiske, a za danas je i to dovoljno.

Zeka je napisao(la):
zorancile je napisao(la):
Nije dobro naštelovan razvodnik ispod sedišta.
na koji razvodnik mislis :sta:

Kažeš da ste stavili nov razvodnik, onaj koji je povezan sa ručicom sa desne strane u kabini sa kojom dižeš i ima jednu šipku koja je povezana nazad sa gornjom osovinom poluga hidraulika.

@ seca

Nisi pogrešio, te su dimenzije, samo nisi napisao "R" da su u pitanju radijalni pneumatici, ako nisam u pravu, Lala će me ispraviti. :sta:

@okrim

Nisi probao da nadjes felnu od pokretnog sistema za navodnjavanje tzv. 'Rendzera' ili eventualno od 577 ili 5106 pa da prepravis srce? Svi oni nose felne na koje mogu da se namontiraju (577) i na koje se montiraju standardno gume 12.4x24;

Bubu je napisao(la):
@okrim

Nisi probao da nadjes felnu od pokretnog sistema za navodnjavanje tzv. 'Rendzera' ili eventualno od 577 ili 5106 pa da prepravis srce? Svi oni nose felne na koje mogu da se namontiraju (577) i na koje se montiraju standardno gume 12.4x24;

Prije neki dan sam na otpadu u Bijeljini vidio felge sa gumama (sa vrlo dobrom ripnom, ali su ispucale jako na bokovima) 12.4-24", mogle su se jako jeftino uzeti.

Nazad
Vrh