MTZ Belarus

Nisam hteo da kvarim temu.Pitam jer na mom renaultu ima oko 500 kg prednjih tegova i baš troši gume.
Kada skidate prednje tegove,tj. u kojim operacijama se može bez njih?

Sve mozes da radis na sta ne koristis prednju vucu, ja na mom 82.1 nemam nijedan teg!

srdjan7 je napisao(la):
nsnidza je napisao(la):
Jel se nekom desilo da mu na euro-lux varijanti malo brzo pojede prednje gume, meni nijejako pojeo ali mi je mal brzo za starost od godinu i parmeseci, sutra slike.
to je zlo na novima...imaju ovde dva 892,svaka druga godina nove...nastarijim 82 kao nas to nije problem(toliko izrazen),mada kazu da je na novima drugi tip,i da nije isto kao na starima,a i ugao naleganja na put je manji,pa zato skida gumu. :nono:

desilo se na 820 napred ima 200kg i oko 700rs leva guma skoro ravna a desna nije ni do pola potrošena

ja mislim da to nije do tegova nego do kvaliteta guma

zombie_666 je napisao(la):
seca je napisao(la):
pozdrav svima...da li neko zna karakteristike rusa 552,koliko je konja,kakav je menjac....? :cao:

Pa 552 ti dodje gotovo kao MTZ 82, ali je motor nesto slabiji, mislim da ima 70KS (iako se radi o istom motoru, razlika je u pumpi i max. broju obrtaja, 552 ide do 1800ob/min a 82 ide do 2200ob/min i 552 nema tegove na radilici), mjenjač je u osnovi isti ali nema polovljenje brzina, pa ima samo 9 naprijed i 2 nazad.
hvala zombie...sta ti licno mislis o ovom traktoru,da li to vredi?kakva je kabina,jel bucan?

Jbg ako setvospremac nije tezak mogli bi se skinuti sve do tanjiranja/oranja jer mislim da u transportu nisu jako bitni (ili staviti 200kg)
Kod mene na 920 isto desna prednja otisla malo vise ali sa spolje strane tako da mislim da spur nije dobar ( leva ide pravo a desna verovatno malo u levo )

Momci imam jedno pitanje.... upusta nam po malo plug u transportu.... promenuli smo ventil ispod volana .... promenuli pojacivac pritiska ispod sedista ....menjali gumice na klipu .... i opet sad malo upusta.... MTZ80 stariji tip

Ovi 820 i 892 u selu sto imaju te siroke gume i velike tegove koliko znam ni jedan nije imao tih problema sa prednjim gumama. Evo za primer drugarov 820 ima nepunih 3000rh i gume jos imaju ripni i u funkciji su. Nikada nisu okretane kontra i traktor nikada nije vozen bez svih prednjih tegova...

Samo su dva srednja oni njegovi teski tegovi zbog poteznice, a pored ina jos sest sa starog rusa, prednju koristim samo u oranju i tanjiranju ali samo ponekad, u transportu mi ne bih smeo toliko da trosi gume zato sto vuce vagonku tandemku pa mu dize prednji kraj, ostalo je samo znaci kvalitet guma, na staroj 82-ci su mi sve gume iz 92-ge godine.

Nazad
Vrh