MTZ Belarus

juce je mladen rekao da kome se ne svidja rus da ne treba ni da ga kudi niti da ulazi u temu. Mladene... kada je drugar kupio rusa 1025ravan most ja sam imao cast da ga dovezem kod njega kuci. tih 3-4 sata dok sam ga vozio imao sam vremena da ga dobro osmotrim i uvidim da je takav traktor naj pristupacniji i mozda nekako najbolji za gazdinstva kakvo je nase. hteo sam kad dodjem kuci da polako 'kuvam' caleta da i mi uzmemo takvog rusa. ustvari i jesam polako sam poceo pricu tipa;brz,tisi od naseg starog imt-a,veliki izbor brzina,jak,jednostavan za popraviti ma sve 5! da ne kazem skoro sam se zaljubio u rusa! mnogi vodjeni takvim razmisljanjem iz naseg sela kupili su ruse. nekih 17-18 novih ili eventualno malo starijih rusa raznih modela je doslo kod nas. one stare 52,82,552 njih sad ne racunam... ono sto zelim da kazem je da sam se razocarao u te traktore kao i neki vlasnici a razlog je sto su jaako lose uradjeni! nekvalitetno do bola! lomljenje radilice na 400rh,ispala vodjica ventila na 280rh,rastavljanje motora na 500rh zbog potrosnje ulja,pumpa za vodu procurila,pumpa volana 2puta na jednom te istom traktoru crkla.... i da ne nabrajam dalje. i neka niko ne kaze da su vlasnici tih traktora bili nemarni prema njima pa su tako i prosli.NE! odgovorno mogu tvrditi da je svakom od tih traktora na vreme uradjen servis i to od strane agropanonke i ni u jednom momentu nisu bili preforsirani da bi mogli reci-e to je razlog! sve ih licno znam i ne samo ja zna ih citavo selo ko su i kako se ophode prema traktorima. i isto tako znam da i dan danas nemaju cime da ih preforsiraju! jednostavno,neko ce priznati a neko nece pa i ne mora,traktori su lose izrade! i naprotiv,ovakav forum i teme MORAJU postojati da bi se ljudi na vreme upozorili sta moze da im se desi! ne vidim nista lose u razmeni iskustava.

što bi značilo da će uskoro biti jeftinih traktora (rusa) novije generacije pa bih i ja mogao omastiti brkove pa neka on nevalja :D

Ja imam dva Belarusa 820 2002 i 920 2004g i prezadovolan sam sa njima. Vuku plugove imt757 tri brazde, dtlaču sa rotorima od 7m, setvospremač 3,8m ,tešku tanjiraču consum 28 i po najvećem blatu dve Zmajevke. Ostale lake poslove radim sa torpedovim traktorima. Posle nove godine planiram da kupim još jednog Belarusa ili 1221/3 ili1523. Ovo vam pišem da ko nema iskustva sa Belarusima se nebi plašio da kupi Belarusa, jer mislim da je ubedlivo najpovolniji traktor na tržišt (pogotovo 820). Ja znam da Belarus nije najboli traktor Ali je svakako najači traktor. Ni jedan drugi u istoj konjaži nemože sa njim dase uporedi sa njim. A ako se slučajno pokvari delovei su veoma jeftini, dok ako se pokvari neki zapadni skup traktor može da upropasti čoveka.Zato je moje mišlenje da su Belarusi zakon. A za ove manje sam siguran a za veće planiram da se uverim iduće godine.

Bas po tom pitanju-ko je jaci-proletos su se prevlacili berarus 820 i Torpedo 90!rus je imao zadnje gume 15.5 i bio je bez prednjih tegova,a torpedo 18.4x30i imao je sve tegove i napred i nazad!prevlacili su se na slep stangu.i to u 3puta.i svaki put je belorus razvlacio 90ku!(na oba traktora je radila prednja vuca).90ka samo skakutala a rus maltene nije ni zaslajfovao!ovo se sve odigralo na betonu.a postoji i video snimak ali ja ne mogu da ga okacim.potrudicu se da to uradim ovih dana.i neznam zasto uporedjujet rusa i kejsa?to isto kao da uporedjujete golfa i tamo neku mecku E klase.a zna se zasto ljudi teraju golfa.tako isto i rusa!

Ajme, ovo navlačenje s štangom, pusti to...
Uhvati se papira, pa piši, novi košta? u 3000rč održavanje toliko, popravci toliko, potroši toliko ulja i goriva, uradi toliko. Zdravlje ne računam, jer ni jedan balkanac to ne računa..
E pa kad se to bude znalo, onako u tenane, onda reci koji je bolji..

A ovo na štangu, igra i ništa više.

Rus tu ima startnu prednost jer je jeftin u startu, ali prije ili poslje vjerovatno se sigurnim korakom približava ''zapadnjacima''.

Naš je problem što je za nas 10-20 000 europskih novaca jako velika razlika, i stim novcem se može još uzet i mehanizacije, točit i krpat par godina rusa.

Uvjek je bilo, ko voli nek izvoli, moj otac nikad nebi uzeo rusa, dok meni nije problem s vremena na vrijeme nespavat po noći i šarafat.

sinisa1979 je napisao(la):
juce je mladen rekao da kome se ne svidja rus da ne treba ni da ga kudi niti da ulazi u temu. Mladene... kada je drugar kupio rusa 1025ravan most ja sam imao cast da ga dovezem kod njega kuci. tih 3-4 sata dok sam ga vozio imao sam vremena da ga dobro osmotrim i uvidim da je takav traktor naj pristupacniji i mozda nekako najbolji za gazdinstva kakvo je nase. hteo sam kad dodjem kuci da polako 'kuvam' caleta da i mi uzmemo takvog rusa. ustvari i jesam polako sam poceo pricu tipa;brz,tisi od naseg starog imt-a,veliki izbor brzina,jak,jednostavan za popraviti ma sve 5! da ne kazem skoro sam se zaljubio u rusa! mnogi vodjeni takvim razmisljanjem iz naseg sela kupili su ruse. nekih 17-18 novih ili eventualno malo starijih rusa raznih modela je doslo kod nas. one stare 52,82,552 njih sad ne racunam... ono sto zelim da kazem je da sam se razocarao u te traktore kao i neki vlasnici a razlog je sto su jaako lose uradjeni! nekvalitetno do bola! lomljenje radilice na 400rh,ispala vodjica ventila na 280rh,rastavljanje motora na 500rh zbog potrosnje ulja,pumpa za vodu procurila,pumpa volana 2puta na jednom te istom traktoru crkla.... i da ne nabrajam dalje. i neka niko ne kaze da su vlasnici tih traktora bili nemarni prema njima pa su tako i prosli.NE! odgovorno mogu tvrditi da je svakom od tih traktora na vreme uradjen servis i to od strane agropanonke i ni u jednom momentu nisu bili preforsirani da bi mogli reci-e to je razlog! sve ih licno znam i ne samo ja zna ih citavo selo ko su i kako se ophode prema traktorima. i isto tako znam da i dan danas nemaju cime da ih preforsiraju! jednostavno,neko ce priznati a neko nece pa i ne mora,traktori su lose izrade! i naprotiv,ovakav forum i teme MORAJU postojati da bi se ljudi na vreme upozorili sta moze da im se desi! ne vidim nista lose u razmeni iskustava.
Druze upravu sto se tice tih lomova radilice i kvarova.Kod nas u zadruzi ima 1025 i jedan privatnik 892.Ovaj 1025 se stalno kvari u zadruzi a problem je izgleda nabijena snaga na turbini.Polomila mu se radilica i lamela svaku jesen menjana a covek sa 892 je 2 puta lomio radilicu i radjen generalno motor posle 5-6 godina kada je drugu put slomio radilicu skinili su mu majstori turbo i nikakvih problema nije imao.Ima kod nas 820 ravan most i 920 nikada takvih problema nisu imali sa motorom do sada.Ja mislim da se bolje pokazao rus bez turba 820 i 920 i 1221 provereno su izdrzljiviji i u kombinatima i u privatnim rukama za ove ostale tipove traktora samo cujem da se kvare.
Jel ima nekog na forumu da vozi 1523 kako se pokazao u radu

U mom kraju ima dosta rusa od 52-ki do130-ki.ali nisam cuo da su um pucale radilice.dok i sam vozim tu paklenu masinu. :ppozdrav:

Neznam sta ljudi rade vozim i ja rusa od 12 godine ali takve havarije nisam dozivljavao jako me privlaci 1025 ali se plasim da ga uzmem posle citanja tekstova

zorancile je napisao(la):
Ima tu još nešto na čega treba obratiti pažnju: Novog rusa može da kupi onaj ko ima puno zemlje, a on pravi puno radnih sati, i kad ima puno zemlje ne može da stigne da uradi sve na vreme dok se lako radi, nego mora da radi i kad su nepovoljni uslovi. Zbog puno zemlje mora i da žuri i da ga forsira maksimalno. Neki ljudi plaćaju traktoriste na procenat od učinka, tek je to nepovoljno za traktor...
Ako za godinu dana napraviš 1000 radnih sati, bar 200 je napravljeno u nepovoljnim uslovima.
tako je i jos naletis na neku budalu kome je samo bitno da ga vide i ode traktor u pic.... materinu
Post je spojen: [time]1291989360[/time]
Nebih se slozio da su zapadni traktori nerentabilni.Imam rusa i steyr-a.Jeste da su delovi skuplji za steyr-a ali ja od kad sam sa njim poceo tanjirati udvostrucio sam uslugu tanjiranja nema kvarove kao rus.A ako naletis na neki izrigani zapadni traktor e onda se drzi za glavu.
Jos me interesuje sta vi ljudi radite sa tim traktorima kad se tako prze lamele?Imali smo staru 82 i prodali je jednom coveku za pola godine mu je ocla lamela a kod nas je 4 godine orao tanjirao i nikakvih problema nije bilo.
koliko si napravio sati za te cetiri god.

stevo nisi me shvatio... ti kvarovi sto sam nabrojao to nije jedan traktor napravio,nego nekih 5-6modela traktora. znaci od 82.1 pa do 1025 svi modeli koji postoje,svi do jednog kod nas u selu ali svi do jednog su rastavljani! ne kazem za neke starije modele,to su mrcine! ali ovi novi...pogotovo ispod 1025. ljudi ako ne verujete dodjite i uverite se! ja ne znam kako drugacije da vam objasnim,ali TRAKTORI NISU FORSIRANI A KVARE SE!!!ako neko zeli da me nazove na pp dajem broj mob.

sinisa1979 je napisao(la):
druze ja imam 26 god. od 13 god. vozim novog rusa prvo je bio 920 a sad imam 952 i sad razmisljam da uzmem 1021 slazem se da su losije proizvodnje ali ljudi i moj dede ima televizor star 30 god a ja sam promenio 3 ali kod njega nema ,STROKANJA,svaki cas nema teleteksa dva ekrana u jednom iostalo tako je i sa traktorima
Post je spojen: [time]1291990417[/time]
Ja imam dva Belarusa 820 2002 i 920 2004g i prezadovolan sam sa njima. Vuku plugove imt757 tri brazde, dtlaču sa rotorima od 7m, setvospremač 3,8m ,tešku tanjiraču consum 28 i po najvećem blatu dve Zmajevke. Ostale lake poslove radim sa torpedovim traktorima. Posle nove godine planiram da kupim još jednog Belarusa ili 1221/3 ili1523. Ovo vam pišem da ko nema iskustva sa Belarusima se nebi plašio da kupi Belarusa, jer mislim da je ubedlivo najpovolniji traktor na tržišt (pogotovo 820). Ja znam da Belarus nije najboli traktor Ali je svakako najači traktor. Ni jedan drugi u istoj konjaži nemože sa njim dase uporedi sa njim. A ako se slučajno pokvari delovei su veoma jeftini, dok ako se pokvari neki zapadni skup traktor može da upropasti čoveka.Zato je moje mišlenje da su Belarusi zakon. A za ove manje sam siguran a za veće planiram da se uverim iduće godine.
tako je a za jednog kejsa od 120ks mozes kupiti dva rusa od 90ks i onda stavite na papir jeftiniji delovi i LJUDI DVA SU DVA

zoran kjlajicevo je napisao(la):
zorancile je napisao(la):
Ima tu još nešto na čega treba obratiti pažnju: Novog rusa može da kupi onaj ko ima puno zemlje, a on pravi puno radnih sati, i kad ima puno zemlje ne može da stigne da uradi sve na vreme dok se lako radi, nego mora da radi i kad su nepovoljni uslovi. Zbog puno zemlje mora i da žuri i da ga forsira maksimalno. Neki ljudi plaćaju traktoriste na procenat od učinka, tek je to nepovoljno za traktor...
Ako za godinu dana napraviš 1000 radnih sati, bar 200 je napravljeno u nepovoljnim uslovima.
tako je i jos naletis na neku budalu kome je samo bitno da ga vide i ode traktor u pic.... materinu
Post je spojen: [time]1291964160[/time]
Nebih se slozio da su zapadni traktori nerentabilni.Imam rusa i steyr-a.Jeste da su delovi skuplji za steyr-a ali ja od kad sam sa njim poceo tanjirati udvostrucio sam uslugu tanjiranja nema kvarove kao rus.A ako naletis na neki izrigani zapadni traktor e onda se drzi za glavu.
Jos me interesuje sta vi ljudi radite sa tim traktorima kad se tako prze lamele?Imali smo staru 82 i prodali je jednom coveku za pola godine mu je ocla lamela a kod nas je 4 godine orao tanjirao i nikakvih problema nije bilo.
koliko si napravio sati za te cetiri god.
2vbjwbo.jpg
1z6rs07.jpg
2lwsp6o.jpg
2hn3zlz.jpg

Evo ruja sa njim neznam koliko je sati napravio brat ali je samo tako teran sa konsum tanjiracom **greška mu je pomerao ceo dan pod punim gasom godisnje je usluzno tanjirao oko 300 jutara a kultiviranje i orenje nisam ni racunao eno ga sad u mosorinu samo taj gazda cujem da ore sa pola gasa i tesko uci brzine morao sam da mu crtam jer je samo dosad imt 539 vozio pa mislim da je zbog toga snjakao lamelu.Kaze da se plasi da ga stisne otice u troskove.
2lcbq7b.jpg
2ajdumt.jpg

A sad ovog vozimo.Dok se neskupi love pa 820 ravan most

steva 1984 je napisao(la):
Neznam sta ljudi rade vozim i ja rusa od 12 godine ali takve havarije nisam dozivljavao jako me privlaci 1025 ali se plasim da ga uzmem posle citanja tekstova
Sta reci ,vtrovi samo duvaju , Kupio bi 1025 al ..... Ovaj ce voziti dok neskupi za 820 .......

Nazad
Vrh