Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na akumulatorima , dok traktor radi , ako imas elektroniku za punjenje onda koliko me sjecanje sluzi desni (ako gledas odzada naprijed) ti je na instalaciji od 12 V , lijevi tisluzi samo za startanje motora i njega puni elektronika, mjeris svaki akumulator posebno.De se meri napon punjenja na rusu koji pali na 24v?
I danas stavio na onaj mali ispravljac iz Lidla i brzo je upalio, reko mozda i nije akumulator otisao,samo neki regler.
Ugradi grejac na struju i palices ga sa jednim akumulatorom od 97 AKako ste resili paljenje kod rusa? Kada sam ga kupio, taj je pre mene cackao i umesto dva imam jedan od 140ah, to tako sporo vergla da je to strasno i onda jedva nekako zakaci...tako radio 2,3 god kod mene, kad je hladno stalno punim bateriju, reko ona je problem....medjutim ovih dana da probam, ma kakvi, samo 'mjau mjau' i ni makac...odem po nov, neki bzv ocigledno, spojio jedva na zuto dosao na tabli isto ni makac....na kraju ga preko kablova upalim sa dva akumulatora i to na zub....citao sam ovde za brze anlasere, medjutim kaze mi prijatelj da isto ima problem takav, stavio je neki jos jaci od 180ah valjda i brz anlaser i isto cim bude malo mraz ni makac....da l je resenje da se vrati na fabricka dva?
Sa bap sklopkom su oba akumlatora vezana paralelno i samo tokom paljenja se prebacuju u redno...Na akumulatorima , dok traktor radi , ako imas elektroniku za punjenje onda koliko me sjecanje sluzi desni (ako gledas odzada naprijed) ti je na instalaciji od 12 V , lijevi tisluzi samo za startanje motora i njega puni elektronika, mjeris svaki akumulator posebno.
Inace svi kazu elektronsko punjenje drugog aku ne valja , prosle godine sam promijenio jedan akumulator na mtzu poslije 8 godina , onaj za 12V a onaj za start mi je puno manji , ne sjecam se koliko je star.
Sa BAP sklopkom to vise nevazi.
Pa ne znam gde, posto je sve ostalo ispravno...tj bilo je, videcu sa majstorom svakako....ali malo mi je bas bzv da sa par strana cujem da i sa vecim akumulatorom cim je hladnije malo nece ili jako tesko paliАкумулатор од 140 - 180 А има да возиш трактор на њега без да упали. Тражи проблем на другом месту.
Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Zato što ti je za paljenje bitna udarna struja, a ne Ah.Pa ne znam gde, posto je sve ostalo ispravno...tj bilo je, videcu sa majstorom svakako....ali malo mi je bas bzv da sa par strana cujem da i sa vecim akumulatorom cim je hladnije malo nece ili jako tesko pali
Mora da ima brzi alanser kad tako paliОвде три акумулатора од по 180 ампера пале мотор од ~1500 коњских снага.![]()
Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока