MTZ Belarus

Menjao sam tu gumicu pre jedno 5 godina.ubacio neku malo "jaču"-jedva je nabio...eno suvo okolo.
Kad kažeš "jaču" misliš deblju ili? Ja sam nešto probao da menjam, ali opet curi. Ove sve što imam su sve tanke, iste ko ta što je na njemu.
Ne znam da probam dve da ubacim?

Koliko precizno mora da se uzupči taj konus na kome je gumica. rus izgleda da govori o tome. Ja sam zeznu. rotirao am ga za 180° pa sad ručica ne funkcioniše. Tako da pored gumice moram i zbog toga da ga otvorim opet.

Lako al ne pipas nista bez servisera da se ne bi pravili pametni oko garancije ako dodje ne daj boze do nekog problema.
Da se razumemo nije ovaj pritisak previše mali i da mu nesto škodi i da sa njim ne moze da radi,daleko od toga al jednostavno taj motor je nov i ima prilično gusto ulje u sebi i trebao bi da ima veći pritisak.

Lako al ne pipas nista bez servisera da se ne bi pravili pametni oko garancije ako dodje ne daj boze do nekog problema.
Da se razumemo nije ovaj pritisak previše mali i da mu nesto škodi i da sa njim ne moze da radi,daleko od toga al jednostavno taj motor je nov i ima prilično gusto ulje u sebi i trebao bi da ima veći pritisak.
Hvala Nebojsa
Videcu sa serviserima kad dodju

Kako ste resili paljenje kod rusa? Kada sam ga kupio, taj je pre mene cackao i umesto dva imam jedan od 140ah, to tako sporo vergla da je to strasno i onda jedva nekako zakaci...tako radio 2,3 god kod mene, kad je hladno stalno punim bateriju, reko ona je problem....medjutim ovih dana da probam, ma kakvi, samo 'mjau mjau' i ni makac...odem po nov, neki bzv ocigledno, spojio jedva na zuto dosao na tabli isto ni makac....na kraju ga preko kablova upalim sa dva akumulatora i to na zub....citao sam ovde za brze anlasere, medjutim kaze mi prijatelj da isto ima problem takav, stavio je neki jos jaci od 180ah valjda i brz anlaser i isto cim bude malo mraz ni makac....da l je resenje da se vrati na fabricka dva?

Prvo proveri kakvu su kablovi ,mozda ti gubi struju na njima.Anlaser nzm sto bi trebalo brzi,njegov fabricki vergla odlicno ,kad su akumulatori i kablovi svi dobri.Ja kod mene na 820 imam 2 od 105-110ah ,zaboravio sam,znaci fabricko naravno,ne bih ni prepravljao nikad,nema potrebe,i ovako ga vergla kao nista.Kad sam kod mene menjao kablove od akumulatora za nove pre oko 2-3 godine,onu pletenicu za masu ispod kabine sto je,nju sam ostavio,ali sam uradio kao bypass ,sa obicnim kablom debelim ,tu je isto gubio masu malo zbog te pletenice.

Kako ovo čudo što bi trebalo da bude za promenu brzine kardana funkcioniše. Vidi se na slici osovina koja ide dole ispred diferencijala. Ona se kontrolnom ručicom sa druge slike rotira. Ima neku budžu na donjem kraju, ali ne ide mi u glavu kako to funkcioniše.

To o čemu ti pišeš nije za promenu brzine, nego za izbor direktno ili preko točkova.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Jedno pitanje oko sedišta u rusu. Mislim na ono njegovo originalno rusko mehaničko. Našpanovano je do samog kraja, i kad se sedne na njega lepo drži, ne propadne dole iako imam 110kg. Ali kad traktor upadne u neku rupu sedište udari dole, u tvrdo, i kičma jako trpi. Da li bi tu pomogla zamena gasnog amortizera ili treba menjati onu debelu glavnu oprugu?
Ja sam to sedište izbacio napolje i u traktor stavio pneumatsko, odnosno od cele pneumatike je ostao samo vazdušni jastuk (koji naduvam na 4 bara i ostavim tako) dok su ventili za dizanje/spuštanje izbačeni. I sad pre neki dan pogledam, pritisak pao na 0, sedište leži u donjem položaju. Ili se probušilo vazdušno jastuče ili je oštećeno neko crevo koje dovodi vazduh, uglavnom setih se odmah onog starog mehaničkog sedišta koje sam ostavio za ne daj Bože, ali se i setih da ga nisam posle vađenja iz traktora sredio (ili amortzer ili opruga) pa bih sad da i to rešim...

Kod mene se to isto desavalo na njegovom sedistu pre 7-8 god,ima neka polugica unutra gde stelujes nesto oko visine sedista,zaboravio sam,uglavnom to se nesto prebacilo u drugi zub,ima 2 zuba kao ako se dobro secam ,i svaki put u njivi kad jace strucne sediste udari skroz do dole kao,ledja me bolela ...kuci kad sam skinuo sediste i otvorio ,malo gledao sta i kako ,skontao sam da je do toga bilo problem.Ne verujem da moze njegova opruga oslabiti toliko da ne drzi stotinak kg.

Dukej mijenjaj amortizer on zaustavlja te udarce,i rijetko traje duže od dve godine.Ja sam već par promijenio preporodio se kad stavim novi

Kako ste resili paljenje kod rusa? Kada sam ga kupio, taj je pre mene cackao i umesto dva imam jedan od 140ah, to tako sporo vergla da je to strasno i onda jedva nekako zakaci...tako radio 2,3 god kod mene, kad je hladno stalno punim bateriju, reko ona je problem....medjutim ovih dana da probam, ma kakvi, samo 'mjau mjau' i ni makac...odem po nov, neki bzv ocigledno, spojio jedva na zuto dosao na tabli isto ni makac....na kraju ga preko kablova upalim sa dva akumulatora i to na zub....citao sam ovde za brze anlasere, medjutim kaze mi prijatelj da isto ima problem takav, stavio je neki jos jaci od 180ah valjda i brz anlaser i isto cim bude malo mraz ni makac....da l je resenje da se vrati na fabricka dva?
Verujem da je brzi anlaser dobro rešenje.. Ali ljudi dva akumlatora i bap klopka, paljenje na 24v ma nema bolje. Za 7-8 godina nije bilo dana da ne zavergla.

Nazad
Vrh