MTZ Belarus

Ako je telo dobilo lufta možeš da menjaš gumice 3 puta dnevno i slaba korist od toga,uglavnom bude drži vodu dok majstori odu.
Kod mene je dobilo lufta. Nabio sam još jednu manju gumicu pored ove postojeće. Za sad ne kaplje ništa. Videćemo dokle će da drži.
Ako procuri moraću da menjam tu ploču ili na strugu da se napravi nešto da se ubaci u staru.
Sad bar znam kako se remontuje pozicioni regulator u detalje . :)

Cista budalastina,da bude da kažemo normalno tvrdo onda original korpa pravilno nastelovana a ako hoćeš da bude kao na autu onda neka dobra korpa sa japanskim šeširom i resen problem.

Ja sam to radio... doduše ne na rus ali isto je to sve.

Malo mi nije jasna ona prednja hidraulika na onom novom rusu..jel se poluge ne klate levo-desno? Malo mi ne realno da su fiskne, ne moguće da na sve priključke ide isti razmak poluga.

У фирми су ставили предњу хидраулику на једног белоруса, веома добра ствар. Исто масивно изгледа, има даску и носио је чини ми се додатни резервоар за вучену прскалицу.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Cista budalastina,da bude da kažemo normalno tvrdo onda original korpa pravilno nastelovana a ako hoćeš da bude kao na autu onda neka dobra korpa sa japanskim šeširom i resen problem.
Kod mene je to normalno tvrdo toliko da moram za volan da se držim kad ga stiskam , a nisam baš laka kategorija.
Probao sam sa štelovanjem nisam dobio ništa. Ovo mi deluje kao Ok rešenje. Jednostavno a to je to. Isti hod isto sve sam veća sila zbog poluge

Kod mene je to normalno tvrdo toliko da moram za volan da se držim kad ga stiskam , a nisam baš laka kategorija.
Probao sam sa štelovanjem nisam dobio ništa. Ovo mi deluje kao Ok rešenje. Jednostavno a to je to. Isti hod isto sve sam veća sila zbog poluge
To je kvacilo koje nije ispravno a ne normalno.
Belorusku korpu i lamelu novu ili ispravnu kad pravilno postaviš i pravilno nastelujes kvacilo mora da se stiska NORMALNO,znaci nema potrebe da se vuče volan i vozač da bude preko metra da bi se radilo sa njim.
A o ozbiljnijim kvacilima i da ne pričamo,moraju biti bukvalno kao na autu.
A ta prepravka nikako nemoze biti ista,nemas isti hod pedale i postoji velika mogućnost da korpa nece dovoljno odvojiti da potpuno oslobodi lamelu.

Nemoja da je raskačiš nego je jače nategni.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Ta opruga sluzi samo i isključivo da vraća pedalu u krajnji gornji polozaj.
Pritezanjem te opruge kvacilo nikako nemoze da bude mekše jer logično opruga koja je vise nategnuta stvara jaci otpor pa samim tim i pedala mora biti tvrdnja,neznatno jer ta opruga nije preterano jaka ali tvrdja sigurno.

Ta opruga sluzi samo i isključivo da vraća pedalu u krajnji gornji polozaj.
Pritezanjem te opruge kvacilo nikako nemoze da bude mekše jer logično opruga koja je vise nategnuta stvara jaci otpor pa samim tim i pedala mora biti tvrdnja,neznatno jer ta opruga nije preterano jaka ali tvrdja sigurno.
Grešiš.
Opruga je u ekscentru, do pola vuče pedalu na gore a od pola je pritiska na dole , pod uslovom da je dobra dužina šipke tako da je pedala skroz u gornjem položaju.
Skini bolcnu pa rukom pritisni pedalu pa će ti biti jasno šta govorim.

Grešiš.
Opruga je u ekscentru, do pola vuče pedalu na gore a od pola je pritiska na dole , pod uslovom da je dobra dužina šipke tako da je pedala skroz u gornjem položaju.
Skini bolcnu pa rukom pritisni pedalu pa će ti biti jasno šta govorim.

Moguce je i da grešim u mnogim stvarima al kad su rusvaji u pitanju jako retko.
Prvo ta opruga je previše slaba da bi ozbiljno uticala i na tvrdoću i na mekoću kvacila.
Drugo sve i da od pola gura na dole opet ti ostaje ona prva polovina zar ne.
Sva fora je u ispravnosti korpe i u pravilnom stelovnju iste tj pipaka na njoj,kad je korpa losa ili loše nastelovan ni tri takve opruge ti ne bi pomogle nista jer treba da savladas 9 mnogo ozbiljnijih opruga na 820 ili čak 15 na recimo 892.

Kad budeš imao prilike seti se mene pa probaj.
Na većini traktora je ta opruga oslabila ili je nedovoljno napeta, a na mnogima skoro ni ne radi, pedala im stoji na pola visine...

Nazad
Vrh