MTZ Belarus

Ovo pancirno crevo je bilo na traktoru svega par meseci.kada se deformisalo i prekinulo dovod skinuo sam okca,nabacio na brzinu obicno armirano crevo i eno ga dan danas tamo na traktoru-radi.

Ako moraju nova i korpa i medju ploca obavezno i samo iz originala,ništa nikakve jeftinije varijante i ne izbacivati zabice sa medju ploče.
Zamajac srediti pod obavezno,lamele za sad najbolje original sa oprugama.
Lezaj c3 zatvoren plastikom u kvalitetu.
Sa oprugama lamele jesu dugotrajnije(sam mehanizam,ne sama obloga)nego sa gumama,ali su pri kretanju traktora malo "skakutave".

Sa oprugama lamele jesu dugotrajnije(sam mehanizam,ne sama obloga)nego sa gumama,ali su pri kretanju traktora malo "skakutave".
Pa kod beloruskih lamela uglavnom te gume i naprave problem,raspadnu se i poispadaju limovi i naprave dar mar.
A iskreno nisam primetio da skakuću pri kretanju ni kod manjih modela ni kod ovih većih sa dve lamele a boga odavno nisam stavio onu sa gumama.

Što se tiče onog mog pitanja oko creva za dovod goriva i njegove montaže na oko po ruskom sistemu sa maticom, malo sam pretraživao net kod Rusa i na jednom mestu sam našao da se koristi crevo sa unutrašnjim prečnikom 9mm (i pretpostavljam debljinom zida 1,5mm). To mi deluje logično jer je ravni deo gde se navlači crevo 10mm, pa kad se navlači crevo od 8mm ono ne može dovoljno visoko da se navuče da bi matica mogla da dohvati navoj na oku. (Otprilike ono što je i Grabik rekao.) Naravno, kod nas nema creva sa prečnikom otvora od 9mm.

Kupio sam dva oka za korišćenje šelnice, pa ću staviti njih ako nikako ne uspem ovo moje crevo da spakujem u taj sistem sa maticom (ponoviću, to isto crevo je do sad na traktoru bilo sa maticom)...

Poslednja izmena:
Где купити квалитетан дихтунг главе за 82ку? Kako prepoznati kvalitet?
Да ли ставити тефлонске прсенове унутар дихтунга око хилзне?
Да ли је обавезно да у дихтунгу има бакарни прстен на каналу за уље( у углу дихтунга)?

Где купити квалитетан дихтунг главе за 82ку? Kako prepoznati kvalitet?
Да ли ставити тефлонске прсенове унутар дихтунга око хилзне?
Да ли је обавезно да у дихтунгу има бакарни прстен на каналу за уље( у углу дихтунга)?
U AP imaju dobre neke ruske silikonske dihtunge.
Tefloni su dobra stvar al samo ako su "adekvatni" ,ima više vrsta,svašta prodaju.
Nije obavezno da ima prsten,čas sta viši oni bez prstena su imali manje problema sa puštanjem ulja u tom delu.

Nazad
Vrh