MTZ Belarus

Ja samo fiksne drzim u oranju i gruberisanju, slicovane spremac,drljaca,prskalica,sejalica,spartac...

Nama su na 1025 menjali hilznu na 240h, kocnice nozne nikad nisu hteli da rade, kao ne brini pojavice se kad se kuglice razrade, posle kad su skinute bili kod drugog majstora ispostavilo se da su napukli dobosi i ploce.

Да ти се догоди овако нешто, тачно чир да добијеш. Али нико није осигуран од дефектног примерка. Сећате се вероватно и клипа са човеком са ИМТ трактором из "Потрошачког саветника" од пре деценију или више, па оних људи који су купили неке ситне турске воћарце са дефектом у предњем мосту, па оног типа са "Тумосаном", па оних што су се жалили (оправдано или не) на "Махиндру"...

Али што каже Бојчетић, барем за ове из "Агровојводине", никакав трошак не би био да на било који начин задовоље човека, колико ће себи и марки коју продају наштетити репутацији, барем толико да се онај који убудуће купује трактор, сети овог случаја и можда буде један од разлога зашто је отишао код конкуренције и њима дао паре.

Jednom coveku su na 1025 uz pretnje tuzbom zamenili motor jer je trosio ulje i resili problem, znam jos jednog kolegu sa 1025 sad trenutno ima oko 4000h, motor mu traje oko 300h pa dolaze da ga rade iz AP, kako mi covek prica, par puta su ga vracali i kao menjali motor ali ni dan danas taj traktor ne radi kako treba...

Зато нове машине треба газити док су у гаранцији,разрадити оно што треба велики сервис и камџија па нек покаже све у гаранцији.Људи обично у тим првим годинама милују своје мезимце.

I u pravu si, i nisi.. Dosta slučajeva je bilo sa 892 pre 10ak godina da im je pucala radilica na 500-600 sati, garantni rok je tad bio 500 sati ili godinu dana, i malo ko je za godinu dana moga da nakuce te sate...
Dečije bolesti se svakako manifestuju u tom periodu...
Ovo sa snimka je druga dimenzija, i bilo bi ok čuti i drugu stranu, ne branim nikog, samo je prosto neverovatno...

Све радиш са њим од одласка на пијацу до орања само гас...Нису проблем дечије болести ово су озбиљни кварови.Замисли уговор кад купујеш нов трактор где пише у случају већих хаварија мотора,мењача,диференцијала итд...купац добија нов трактор😄где би нам крај био али то је само моја машта.

Drugar je kupio prosle godine 820 rm, u garanciji menjana bos pumpa, menjana lamela i radjen menjac. Drugom za vreme garantnog roka radili diferencijal. Moj rus ima preko 20000 radnih sati i prijala bi mu zamena, ali sam sve dalji od kupovine novog, ne daje mi se 30-ak hiljada da bi ga krpio stalno kao i starog.

Otkud ti radni sati ?,stao sat pre x godina pa nagadjas ?.Rus 82 ako dozivi 10k rs je retkost a da nije previse cackano oko motora,menjac i diferencijal izdrze donekle,ali motor tesko.

Pisao sam pre par godina da sam vozio drugarov 820 sa 15.5 k sati, koji je u top stanju, i do tad nisu rađeni ni motor ni menjač ni hidraulik, ništa sem dve poluosovine i lamele... 90 posto sati je napravio sa 8t prikolicom za stajnjak, u transportu... Znači nije rekla kazala, već sam dva dana terao silažni kombajn sa njim, utegnut, tih, ne bi nikad rekao da ima toliko sati... Jednostavno utrefljen traktor, redovno održavan, iz onih serija sa početla 2000tih

Mnogo je to sati za rusa a da nista nije cackano na barem motoru,pa zapadne traktore prvi vlasnici kurtalisu odma sa 10-ak k rs ,nece da imaju ulaganja u neke ozbiljnije popravke koje nemaju nikakve veze sa zivotom po pitanju cena ,menjac,motor,diferencijal ,milionske cifre cak,zaj.. ti tu masinu.

Onda su pogodili neke ruse,mozda sklapane pod treznom zenskom rukom pa jos za zapadno trziste :unsure:....retkost kao posten cigan.

Nazad
Vrh