MTZ Belarus

Ali taj elektricni mogu da cakam sa pwm, pa nece otoriti naglo... moze da krene polako pa da otvori skroz, a ne ko rusov ili ili
Ubacio taj bugarski ali samo jedan dvoradni izlaz na 1221 zbog izlaza za plug , sa malim elektricnim dojstikom okrecem plug a ovo je ostalo sve isto , posto sam uzeo OP razvodnik ubacio ga serijski u instalaciju samo dodao crijeva.

Ovakvi razvodnici ne mogu da kipaju nemaju 4 polozaj otvoreno.
I postoji razlika kod mehanickog distributora ovog sto ja imam na traktoru on je prvih 10-15% hoda nazovimo kvazi-proporcionalni , znaci polako otvara ali ostatak ulja ide na rasteretni, ovaj elektricni ima samo otvoreno zatvoreno.

Sent from my Mate 50 Pro

Moze li mi ko desifrovati jel ima plivajuci ili ne, i nesto mi malo max pritisak .

5462263f0ee33cf6a498b1e641fa584a.jpg

Sent from my Mate 50 Pro

@daner
Ključ tvoga problema je proporcionalna hidraulika, a to radi na malo drugačiji način.
Možeš i da se igraš sa običnim elektroaktiviranim razvodnicima, ali to nije to..

Nije mi jasan ovaj razvodnik gore sa prvog linka sto je drug clan Srdjan postavio,elektro hidraulicni,a zasto na slici ima na njemu rucice ,kako to funkcionise ?.Ja imam na jednoj masini hidraulicno upravljan razvodnik i to je jednostavno ,razvodnik glavni je na jednom mestu masine,a drugi mali razvodnik sa palicama je na drugom mestu u masini i oba su spojena hidro crevima i to je to.Zato me zbunjuje kod ovog ,sta ce palice na njemu ...

Od oranja nema ništa u šlicovanim rupama.
Orem od kad imam lemken u slicovanim rupama i ne vidim razliku slicovane ne slicovane ,i top link mi je na slicovanoj rupi od lemkena, plug kad je namjesten dobro radi isto osim kad je parkiran ruzno stoji jer se izvrne vise zbog sliceva ima 10cm hoda gore dolje , stavljao prije snimke.

Top link u šlic ide u redu.Možda neki 3 brazdni plug lake kategorije može u šlic na polugama ali teški od 4 i više brazda ne znam kako bi se ponašao i kako bi EHR funkcionisao.

Top link u šlic ide u redu.Možda neki 3 brazdni plug lake kategorije može u šlic na polugama ali teški od 4 i više brazda ne znam kako bi se ponašao i kako bi EHR funkcionisao.
Orem sa iskljucenom kontrolom vuce , a ovo sto top link seta je zbog neravne njive, donje poluge u slicevima na rusu, 18 coli sirina brazdi

Ja ne bih smeo da zakačim plug na šlicovane rupe jer se dešavalo kod mnogih da pukne uvo pa otpadne rasipač, setvospremač, drljača, sejalica, prskalica uz put.
Svaka tebi čast na hrabrosti.

Kod mene su poteznice na šlicovanim rupama i topling je takođe, Lemken Europal 4 brazde i Dajc. Ehr radi normalno prvu brazdu reguliše hidraulik. Druga sezona kako ih imam i za sada ne fali ništa, mada ne tvrdim da tako treba.

Treba da jeste jača.Drugaru je pukla šlicovana kada je nosio pun rasipač veštaka.Nezgodno kačenje na Donderu pa mora u šlic da bi poluge bile niže.Isti problem imam i ja ali ga rešim prekačivanjem plus više podigne traktor u fiksnim rupama.Plug 4 brazde sa razmakom od 100 cm između brazda visi za traktorom k'o džigerica u šlicovanim.Nisam za to a svako neka radi kako hoće i misli da treba, nemam ništa protiv toga.

Ja sto sam imao prilike da vidim te lomove na tim vertikalnim polugama , nije bilo problem do te poluge vec do problema da je savija poprecno i onda puca , pucanje je bila posledica krive donje poluge, potrosena rupa na donjoj poluzi itd. ili nekog problema sa gornjim paralelogramom zbog kojeg savija poprecno tu polugu i puca vremenom.

Nazad
Vrh