MTZ Belarus

Meni se najviše sviđa monoblok na ovim modelima, ako i može naknadno da se ugradi verovatno je skupa igranka.

Nažalost kvalitet svega je generalno opao drastično.
Još gora stvar je sto je sve manje i manje normalnih ljudi za saradnju.
Kad se sve to sklopi onda dodjemo do toga da normalni ljudi naj..... za svoje pare.
Ovaj traktor moze da se reši i verujem da će ga rešiti a i rešili bi ga do sad samo da je pristup bio malo drugačiji.
Al sto bi kolega Sremac rekao valjalo bi čuti i drugu stranu a verujem da će se i oni na neki način oglasiti sigurno jer je ovaj snimak i do njih sigurno odma došao.
pošto vidim da se razumes u ruse planiram da kupim 952 monoblok. novi ali sa starom kabinom. interesuje me tvoje misljenje ili bolje 892.

pošto vidim da se razumes u ruse planiram da kupim 952 monoblok. novi ali sa starom kabinom. interesuje me tvoje misljenje ili bolje 892.
Razumem se ja u ruse al u popravku istih a sta tebi treba to već moras sam da zakljucis,tesko ce ti neko dati takav odgovor.
To su traktori iste konjaze al se dosta razlikuju,najbolje probati i jedan i drugi pa uzeti ono što ti vise leži.

Jel mu to hidroakumulator nazad levo ?.
Taj razvodnik hidraulike pozadi je kulturica,a ne ono sr... ispod kabine sto stalno kaplje.Tako ja planiram na moj traktor da ubacim nazad,samo eto nikako da pogodim neki razvodnik na sajle a da opet ima i plivajucu opciju zbog tanjirace i slicnih prikljucaka.
4 pozicioni(plivajuci) bugarski ditributor 40litara sa duzinom sajli od 1metra ima1,5 i 2m duzina sajli.Imaju i 80 litarske

Ispravka nema livajuci polozaj obicni 3 polozajni.

Poslednja izmena:
Ma nisu,ima ih svuda,evo ti vamo isto svašta.

Ja kod nas to nisam nalazio nigde,pogotovo ne na sajlu da su ....nemam gde da postavim taj razvodnik u rusa nazad a da opet rucicama mogu da upravljam njime.
Moze ovako ....

Poslednja izmena:
Небојша, јел може у две три мреченице шта има један а шта други и за шта је који погоднији? Буди тако фин па изнеси неко твоје запажење по том питању. Сматрамо те велоким познаваоцем ове материје. Немој нас сад изневерити. :nono:

Небојша, јел може у две три мреченице шта има један а шта други и за шта је који погоднији? Буди тако фин па изнеси неко твоје запажење по том питању. Сматрамо те велоким познаваоцем ове материје. Немој нас сад изневерити. :nono:
Kao što Matic kaze pisano je x puta al nema veze.
Motore nose iste.
Prednji trapovi su isti.
Kvacilo je isto.
Menjac na 892 18/4 kao i na 820 samo je reduktor kontra i krajnja brzina je veća.
Menjac 952 14/4 sinhronizovana 2,3,4 brzina i sinhronizovan kornjača i zec,mnogo jednostavniji za korišćenje za onog ko nije navikao na klasičan ruski menjac al zato 4 brzine manje i krajnja brzina manja od 892.
Menjac na 952 jednog dana skuplji za popravku.
Zadnji diferencijali isti na oba.
892 klasičnu hidrauliku.
952 monoblok,veću podiznu moć ima.
892 je sigurno bolji u transportu zbog brzine,ima veći izbor brzina u brazdi al je 952 daleko lakše koristiti,hidraulika mu je jača itd itd.
Mora svako da proba i jedan i drugi i da razmisli sta mu treba od traktra pa tako i da odluči.
Ma da i jedan i drugi su sasvim korektne masine,ne bi pogrešio ni sa jednim ni sa drugim.

Čitam često ovu temu,planiram kupovinu traktora i prednjeg utovarivaca, i po mom nekom sudu ako budem kupovao mtz, to ce biti 82 , veca braca svaki ima po neku manu, nisu to neke velike stvari ali citajuci 82 je nekako najbolje upakovana....

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Čitam često ovu temu,planiram kupovinu traktora i prednjeg utovarivaca, i po mom nekom sudu ako budem kupovao mtz, to ce biti 82 , veca braca svaki ima po neku manu, nisu to neke velike stvari ali citajuci 82 je nekako najbolje upakovana....

Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Sve zavisi sta treba da radi,820 je skroz dobar traktor ali od 80ks,ako treba nesto jace džabe sto je dobar kad je slab.

Da treba da kupim traktor uzeo bih 1221, ima snage da povuče, lakše poslove obavlja Ferguson tako bi bili idealan spoj za moje potrebe. Mada mi trenutna namunjena 820 završava posao. Bolje da ima snage u rezervi nego da je na knap.

Moj glas ide ako se nov mtz 82 uzima, da se uzme sa ravnim mostom 15,5 gume pozadi, a napred 12,4 .
Mislim da je taj most bolji od grbavog, opet nije ni grbav most loš, ali deluje komplikovanije nego ravan .

Nazad
Vrh