MTZ Belarus

Аркадије, већ писао у фирми имамо 552 - ке и 82- ке са великом кабином из 1985-е. Пар комада на фарми "убије" ~100 радних сати месечно. 15 + година од кад их ја гледам, раде. И да, генерално ремонтовани пре 10-ак година. Пуно возања и транспорта.

Mnogo je to sati za rusa a da nista nije cackano na barem motoru,pa zapadne traktore prvi vlasnici kurtalisu odma sa 10-ak k rs ,nece da imaju ulaganja u neke ozbiljnije popravke koje nemaju nikakve veze sa zivotom po pitanju cena ,menjac,motor,diferencijal ,milionske cifre cak,zaj.. ti tu masinu.
Cackano jeste... Radjen menjac dva puta, radjen motor jednom, radjen diferencijal, lamela menjana tri puta, prednji most prvo krparen dva puta, posle jednom kompletno remontovan. Hidraulicna pumpa menjana tri puta, ali sve to za preko 20000 sati. Ovi novi pa im sve to radis u prvih 200 sati . A sati godisnje pravim od 1500-1800. Ne postoji dan u godini da ne radi posto namirivamo sa njim. Leti u sezoni mu se desi da po 3-4 dana ne stane uopste.
I napisao sam da je pitanje da li uopste kupovati novi, ako treba da ga krpim isto kao i ovaj stari. Zasto da dam starog i 20000 da bi onda popravljao novog. Tih 20000 razlike necu potrositi na popravke narednih 20 godina .

Poslednja izmena:
Drugar je kupio prosle godine 820 rm, u garanciji menjana bos pumpa, menjana lamela i radjen menjac. Drugom za vreme garantnog roka radili diferencijal. Moj rus ima preko 20000 radnih sati i prijala bi mu zamena, ali sam sve dalji od kupovine novog, ne daje mi se 30-ak hiljada da bi ga krpio stalno kao i starog.

Jel imaš utovarivač na njemu?

Sad ce opet ispasti kako branim ruse al moram 😃
Ovaj mučenik sa snimka je imao kur..... sreću pa je baš nadrljao i tu nema govora.
Pred kraj snimka kaze Uros da AP ne pravi problem i da pokusavaju da otklone probleme,problem je što je ovaj covek izgleda previše fin prema njima,jedan advokat u krajnjem slucaju ,jedan lepo sročen meil i bilo bi sve rešeno jako brzo,ovako trgovac ko trgovac gleda da se što bolje provuče i nista vise,mora se biti i malo bezobrazan nažalost.

Sad ce opet ispasti kako branim ruse al moram 😃
Ovaj mučenik sa snimka je imao kur..... sreću pa je baš nadrljao i tu nema govora.
Pred kraj snimka kaze Uros da AP ne pravi problem i da pokusavaju da otklone probleme,problem je što je ovaj covek izgleda previše fin prema njima,jedan advokat u krajnjem slucaju ,jedan lepo sročen meil i bilo bi sve rešeno jako brzo,ovako trgovac ko trgovac gleda da se što bolje provuče i nista vise,mora se biti i malo bezobrazan nažalost.

Ma upravo to. Bez tenzija. Fino sjest i sročit jedan službeni e-mail sa detaljnim opisom problema i poslat na službenu adresu Agropanonke. To je trebao napravit odma. I svaki problem jedan e-mail i to sa slikama i snimcima problema. I tražit povratnu komunikaciju preko e-mail-a tako da se svemu vidi pismeni trag. Naravno u prvi e-mail spomenit i advokata, čisto da se zna. Sa dvije marke novih traktora imao zezancije na početku i obje situacije su riješene u našu korist. Nakon svakogtelefonskog razgovora kod prijave kvara slao sam e-mail sa detaljnim opisom problema i naveo sa kim sam prethodno razgovarao od servisera. U prvoj situaciji sa malim NH je direktor firme bio jako bezobrazan i bahat. Puko mi film zbog čekanja i otezanja, nazvao direktno i Italiju i riješio problem. Čovjek sa bezobraznicima mora bit drzak i bezobrazan jer oni na kulturu ne reagiraju. Sa Deutz-ovim zastupnikom su bila pozitivna iskustva sa jednom reklamacijom tjekom garancije. Malo se oteglo, al se pronlem riješio.

Nažalost kvalitet svega je generalno opao drastično.
Još gora stvar je sto je sve manje i manje normalnih ljudi za saradnju.
Kad se sve to sklopi onda dodjemo do toga da normalni ljudi naj..... za svoje pare.
Ovaj traktor moze da se reši i verujem da će ga rešiti a i rešili bi ga do sad samo da je pristup bio malo drugačiji.
Al sto bi kolega Sremac rekao valjalo bi čuti i drugu stranu a verujem da će se i oni na neki način oglasiti sigurno jer je ovaj snimak i do njih sigurno odma došao.

Nebojša 100jes imo ovakvih u rukama?
Ima li kakvih razlika osim kabine
d9323b8a4d07d8e14f0ce5f5589ec25c.jpg
be77046d76bd4922816fa3dd6ef9ed75.jpg
beeb738efb37f18fe9397903716960a0.jpg

Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk

Jesam tj imam jednog,eno ga u Ilandzi kod Zileta.
Po meni dobar traktor.
Sve je drugačije tj sve je kulturnije.kabina je drugačija,komande su sve ili hidrulicne ili elektro,svuda su sajle,nema poluga,nema luftova,hidrulika je monoblok itd itd.
Meni se lično jako sviđa.

Jel mu to hidroakumulator nazad levo ?.
Taj razvodnik hidraulike pozadi je kulturica,a ne ono sr... ispod kabine sto stalno kaplje.Tako ja planiram na moj traktor da ubacim nazad,samo eto nikako da pogodim neki razvodnik na sajle a da opet ima i plivajucu opciju zbog tanjirace i slicnih prikljucaka.

Ovaj snimak i pismo mejl posalje Lukasenku odnosno mtz fabrici mislim da bi problem bio resen. Ja sam zazalio za mojim belarusom 82 2004 godiste a sad mislim da bi zazalio da prodam zamenim kejsa ispada da je najbolja kupovina traktor star dve tri godine platis ga dosta jeftinije i sve decije bolesti resio prvi vlasnik. Ako je neko blizu poznaje tog coveka dati mu kontakt od Nebojse pa bar da konstatuje kvar mozda je neka glupost od par stotina eura

Jel mu to hidroakumulator nazad levo ?.
Taj razvodnik hidraulike pozadi je kulturica,a ne ono sr... ispod kabine sto stalno kaplje.Tako ja planiram na moj traktor da ubacim nazad,samo eto nikako da pogodim neki razvodnik na sajle a da opet ima i plivajucu opciju zbog tanjirace i slicnih prikljucaka.
Pa nema tu mnogo sta da se traži,kupi se original rp70 razvidnik kao što je na ovom traktoru i gotovo.

Nazad
Vrh